Jak można było z tak genialnej komedii zrobić tak miernego straszyka? W roli głównej zamiast Asha jakaś ćpunka. Żeby chociaż ta pielęgniareczka, byłoby przynajmniej na czym wzrok zarzucić... Humoru brak, klimatu brak, tandetne straszenie przez zaskoczenie, zero pomysłu, zero finezji. Aż mi głupio, że dałem się na to nabrać... 2/10
Kużwa co ty chcesz od tego horror'u? Ten film jest o niebo lepszy od orginału i dużo straszniejszy od Evil dead 1 !
Witaj w klubie też dałem 4 liter z tym filmem !
Przypomina mi się reklama z TV i idealnie pasuje do Martwego Zła 2013 cyt "prawie jak... oryginał...prawie robi wielką różnice", a w tym przypadku kolosalną różnicę.
Kino to złe miejsce dla Martwego Zła 2013 idealne to DVD dodatek do gazet.
Jakiego ku...wa humoru?! Ty wiesz wogóle co oglądałeś czy za dużo trawy się najarałeś...to miałbyć reamake ale w konwencji wyłącznie krwawego horroru gore... Polacy to jednak kretyni..wstyd się urodzić wśród takich jak Ty..
Za to czytanie ze zrozumieniem to jednak rzadka cecha. Autor posta miał na przecież myśli trylogię :)
Może i miał na myśli trylogie, ale ocenia ten film a nie trylogie...to jest inny reżyser i inna koncepcja..nowy reżyser posłużył się historią Raimiego i zrobił całkowicie gore slasher, który nawet w zamyśle nie miał oddawać ducha Martwego zła Raimiego...pozdro..PS: sztuka analizy czytanych wypowiedzi także szwankuje
To zabawne jak mało ludzie wiedzą o pierwowzorze. 1 Evil dead nie miał nawet być śmieszny to był efekt uboczny. Sam Raimi zawsze chciał zrobić ten film jeszcze raz bo wtedy nie miał odpowiednich środków, żeby przedstawić go tak aby był straszny.
No i zrobił go jeszcze raz i jakimś cudem wyszła mu... świetna komedia :P I o ile 'jedynka' zbyt zabawna rzeczywiście nie była, o tyle w 'dwójce' ciężko nie oprzeć się wrażeniu, że był to efekt zamierzony.
"Sam Raimi mówił, że "Martwe zło 2" to faktycznie pierwsza część filmu, ale nakręcona w taki sposób w jaki sobie od początku wymarzył."
I owszem, ale to jest remake jedynki, a ta w założeniu miała być straszna (i jak na tamte czasy była). Gdyby to miał być remake 2 to bez Asha nie mieli by nawet co do tego podchodzić.
No wybacz, ale 'jedynka', którą masz na myśli dawno już wyparowała z mojej pamięci. Jak wszystkie średniaki. Dla każdego fana Evil Dead to krwawa komedia z niesamowitym Ashem w roli głównej. Wersja 2013 to tylko kolejne, żałosne żerowanie na legendzie.
"Wersja 2013 to tylko kolejne, żałosne żerowanie na legendzie", a gdzie tam na legendzie, chyba tylko z nazwy filmu z 1981 roku.
Sz.Pan w legendzie widział jakoś narkomankę i jej borykanie się z uzależnieniem ?
Cóż, gdyby nie tytuł, w życiu bym na to nie poszedł. Tu nie chodzi o to, co otrzymałem, tylko czego się spodziewałem. A tak się składa, że naiwnie liczyłem na znacznie, znacznie więcej.
,,Dla każdego fana Evil Dead to krwawa komedia z niesamowitym Ashem w roli głównej.,,
Krwawa tak ,ale nie komedia .Elementy komediowe pojawiły się dopiero w części drugiej czego sporo osób nie potrafi albo nie chce zrozumieć.
"Sam Raimi mówił, że "Martwe zło 2" to faktycznie pierwsza część filmu, ale nakręcona w taki sposób w jaki sobie od początku wymarzył."
Ale pierd....sz trzy po 3, slaby film brak Asha sluchac tego dluzej nie moge. Kto to jest ten caly Ash wogole ze pol filmwebu za nim lata. Brak klimatu? Walinij sie w ten pusty baniak to poczujesz klimat moze. Ten film to pozycja obowiazkowa dla kazdego szanujacego sie fana horrorow, moze czas sie przerzucic na melodramaty i tym podobne. Uszanujcie czyjas prace a nie tylko wybrzydzacie. W takich czasach zyjemy a nie innych i trzeba sie dostosowac troche i byc elastycznym.
Dostosować się do czego? Do gównianych obrazków robionych dla masy, żeby wycisnąć z niej jak najwięcej kasy? :) Chyba żartujesz :P Kto to jest Ash? Jedna z nielicznych postaci, dla których warto tego typu brednie oglądać.
Wlasnie przejrzalem tworczosc Pana Campbella i widze ze strasznie marny z niego aktorzyna, morde z widzenia znam i szczerze nigdy jej nie lubilem na ekranie Filmow w jakich gral wogole nie kojarze wiec nie wiem o co tyle krzyku. Skoro rownie dobrze cpunka mogla go zastapic to mowi samo za siebie. Najlepsze sa komentarze lepszy od Chucka Norrisa i slabszy od Jima Carrego hehe i wlasnie mysle ze tam jest jego meijsce idealnie sie wpasowal. Nie sadze zeby to bym film dla mas skoro w kinach puchy 10-20 osob na sale, film jest mocny z krwi i kosci a ze jakiegos Asha nie ma, przestancie prosze...
LOL jakiej komedii człowieku ? Pomyliły Ci się części 1 i 2. Pierwsza część komedią nie była, była za to czystym horrorem bez żadnego humoru...
Aż się dokopałem do mojej opinii na temat "jedynki" sprzed dwóch lat. Z tego co widzę, w części pierwszej podobała mi się jedynie kreacja Bruce'a Campbella. Po obejrzeniu "dwójki" stwierdziłem, że jest ona lepsza pod każdym względem i na oglądanie pierwowzoru nie warto nawet tracić czasu, co by się w sumie zgadzało. Krótko mówiąc "Martwe zło" bez Asha to to samo co "Rambo" bez Rambo ;)
"Jak można było z tak genialnej komedii zrobić tak miernego straszyka? W roli głównej zamiast Asha jakaś ćpunka. Żeby chociaż ta pielęgniareczka, byłoby przynajmniej na czym wzrok zarzucić... Humoru brak, klimatu brak, tandetne straszenie przez zaskoczenie, zero pomysłu, zero finezji. Aż mi głupio, że dałem się na to nabrać... 2/10" "Krótko mówiąc "Martwe zło" bez Asha to to samo co "Rambo" bez Rambo ;)"
DOSKONALE napisane! podpisuję się pod Twoją opinią całkowicie!
Podpisuję się chłopaki , brońmy honoru starego evil dead , niech te zakochane małolaty spadają ze swymi 10/10 dla tego remaku.
Popieram :-)
Oni nawet nie wiedzą, ze byli na EVIL DEAD, tylko na czymś gdzie była krew i uzależnieni narkomani.
Dla nich to był po prostu kolejny horror i tyle ! A, że odbiegał w 90% od oryginału to ich nie interesuje, oni poszli na krew, bo jak jest krew to i jest "horror". W 2014 ma wyjść Freddy Kruger, ale w roli Freddiego rozwódka po 40-stce z tipsami.