Powiedział że znalazł księge demonów i czytanie tego co jest w niej zawarte na głos prowadzi do opętania. Całość skwitował słowami : "ale czad" ;)
W trzeciej części główny bohater wcześniejszych filmów Ash trafia do przyszłości i jest w niej uwięziony (pod koniec poprzedniego filmu trafia do średniowiecza, w trójce wyżyna piłą spalinową i szotganem demony w średniowieczu a potem trafia w przyszłość zamiast w teraźniejszość). To z 2013 roku to 4 część, a jednocześnie drugi reboot jedynki, bo dwójka też była rebootem, tyle, że z tymi samymi aktorami. Prawdopodobnie podstażały Ash wróci w piątce z przyszłości, twórcy o tym wspominali.
mowił też, że to co wskrzesił wkrótce może przyjść po niego. czyżby następna część miała być ? tym razem z jego udziałem ? :)
Chyba najlepsza scena tego filmu, szkoda że taka krótka i że nic wspólnego z samym filmem nie ma.
Ano w rzeczy samej - najlepsza scena filmu. Evil Dead z 2013 to dno i profanacja oryginału. Obejrzałem tylko ze względu na klasyk i mocno się zawiodłem.