PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629476}

Martwe zło

Evil Dead
2013
5,7 54 tys. ocen
5,7 10 1 53560
6,6 21 krytyków
Martwe zło
powrót do forum filmu Martwe zło

Film mi się spodobał chociaż liczyłem na kompletną katastrofę jako że coraz nowsze horrory nie są zbyt powalającymi produkcjami. Ten mi przypadł do gustu, był straszny (oglądając w kinie). Co mi się podoba to zwrot akcji - na filmie nie można było się nudzić. Główny bohater, czyli David bardzo irytujący ! Już nawet jego zachowanie było dość nielogiczne nawet jak na horror, szczególnie wtedy kiedy wierzył, że opętana siostra nagle stała się dobrym człowiekiem. Obniżam ocenę za scenę końcową, kiedy główna bohaterka przecięła ciało dziewczyny na pół piłą mechaniczną.

Mam pytanie do filmwebowiczów. Dziewczyna powinna być pogrzebana żywcem i dopiero wtedy miał ujść z niej diabeł, natomiast on ją uwolnił kiedy jeszcze nie była zakopana i ona była normalna. Może coś ominąłem? Bo nie zrozumiałem tej sceny

ocenił(a) film na 6
PatryczeeK

on ją zakopał, laska umarła i wtedy ją odkopał i zaczął reanimację (?), diabeł "umarł"

strasznie wkurzała mnie gra Lou Taylor Pucci, drewno, drewno, drewno, do tego prawie że nieśmiertelny typ, niesamowite! koniec niestety zepsuł cały film. powinno się zakończyć na apokalipsie i tyle, a tu nagle słońce, happy end, no szkoda, że ptaszki nie zaśpiewały, a z tych chmurek nie wyłoniły się chóry anielskie. dodatkowo horror straaaasznie mi się dłużył.
sama historia ciekawa, motyw fajny, efekty na prawdę super, jednak te 3 czynniki spowodowały (i tak wysoką) ocenę 6/10