PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629476}

Martwe zło

Evil Dead
2013
5,7 54 tys. ocen
5,7 10 1 53558
6,5 26 krytyków
Martwe zło
powrót do forum filmu Martwe zło

Horrory

ocenił(a) film na 8

Znacie może jakieś nowe horrory warte polecenia

juzek124

"Absentia"(2011) wieje świeżością w gatunku

supnopl

Wprawdzie to nie horrory, ale pozostają w pamięci na długo po seansie "Chained"(2012) oraz "Divide"(2011) polecam :)

juzek124

O mój Boże to dosyć trudne pytanie. Po pierwsze: to zależy jaki typ horroru Cię interesuje. Po drugie: rzadko powstają horrory warte uwagi. Wczoraj obejrzałem Lords of Salem Roba Zombie. Jeżeli podobały Ci się jego poprzednie filmy, cenisz lata 70 w horrorach i lubisz filmy artystyczne to polecam. Mama jest ok: nie jest ani jakaś specjalnie dobra, ani zła. Jeżeli lubisz horrory o duchach z klimatem to można obejrzeć. Żadna rewelacja, przez dłuższy czas jest ciekawie, ale niestety ostatnie pół godziny wypadają bardzo kiepsko (efekty specjalne, akcja, zero emocji i beznadziejnie zaprojektowany duch). Nie jest to największa nowość, ale o dziwo polecam drugą część Ludzkiej stonogi. Wiem co ludzie o tym mówią, że nic nie sensu, że wszystko jest obrzydliwe itd, ale jeżeli szukasz dobrego, poschizowanego Mocnego (przez duże M) gore z klimatem to polecam. No i na koniec polecam Sinister. Mało oryginalny, korzystający ze sprawdzonych klisz i schematów, ale bardzo dobrze zrealizowany horror. Mamy świetny nastrój grozy, klimat i kilka razy można nawet podskoczyć.

juzek124

Mama,kroniki opętania, teksańska piła