Na stronie Trailer Addict zamieszczono cztery filmiki ukazujące kulisy kręcenia nowego Martwego Zła. Można je znaleźć wpisując w google frazę "evil dead b-roll".
Byłoby miło jakby ktoś później zamieścił tutaj linki, bo ja nie mogę tego zrobić.
UWAGA, te filmy to jeden wielki spoiler, więc oglądajcie z rozwagą.
Widziałem jeden, przeczytałem opis drugiego. Są tak pełne spoilerów, że nie radzę oglądać ich przed seansem. Poza tym nie kłamali, efekty specjalne i charakteryzacja to stara, dobra szkoła! Choćby dlatego warto odwiedzić kino.
Jeśli otwarcie będzie słabe to mogą mieć pretensje tylko do siebie, że w takich materiałach streścili calutki film.
Szczerze wątpię, aby otwarcie było słabe. Zdecydowana większość ludzi nie będzie nawet wiedzieć o istnieniu tych materiałów.
Jane Levy wspominała o tym w jednym z wywiadów. Na podstawie jej języka zrobili formę a potem prawdopodobnie sylikonowy odlew. Potem ten sylikonowy model nałożyli na jej prawdziwy język. Na jednym ze zwiastunów widać rurkę doprowadzającą krew. Dodatkowo do obu części języka były przyczepione specjalne linki obsługiwane przez operatora. Dzięki temu mogli poruszać obiema częściami języka niezależnie.