nie zamierzam oglądać.Znowu dużo krwi,a gdzie ten klimacik humorystyczny,bo po zwiastunie widać,że gówno.Nie zamierzam oglądać i nie radze prawdziwym fanom serii psuć sobie klimatu z trylogii.I znowu laska na pierwszym planie.Pewnie zostanie ocalona,a reszta zginie tylko gdzie tu Martwe Zło.
Nie ma jak oceniać po zwiastunie. Gorzej jak im jednak wyjdzie a Ty nie obejrzysz bo zwiastun Ci się nie podobał. Jestem pewien, że humor będzie. Skoro reżyser chce wskrzesić Martwe Zło, musi zdawać sobie sprawę z tego, że widz pokochał tę serie z powodu humoru, groteski i kiczu.
Zwiastun ma na celu zachęcać widza do pójścia na film,a po tym widać,że to schemat robiony na bazie współczesnych horrorów gdzie laska ocaleje i wszyscy giną w niesamowitych męczarniach.Sam Remii to Sam Remii.
Pisał scenariusz, więc na 100% będzie humor. Scena gdy głowa wystaje z piwnicy to hołd złożony oryginałowi. Przynajmniej mam taką nadzieję.
Nigdy nie skazuje niczego na porażkę. Ale fakt, Bruca nie da się zastąpić. Liczę jednak na to, że się film uda.
A ja skreśliłem już ten film.Takie numery są dobre w teksańskiej masakrze,ale Martwe Zło to głównie komediowy horror i najlepszy z tego gatunku.Ash to był Ash,a Sam Remii to Sam mimo,że pisze scenariusz,ale nie jest reżyserem i widać,że znowu powtarzają schemat.
Martwe zło z 1981 roku nie miało być i nie było zabawne. Ani grama humoru tam nie ma, tylko kicz. Po prostu wyszło im kiczowato, charakteryzacja była żenująco słaba, w żadnym stopniu niestraszna, więc 2 i 3 część zrobili humorystyczną, bo inaczej już się nie dało, skoro im dobry, straszny horror nie wyszedł. Także nie zgadzam się z opiniami, że remake jest beznadziejny, gdyż nie ma ani grama humoru. To jest remake pierwszej części "Martwego zła", a pierwsza część nie była humorystyczna. Myślę że remake będzie lepszy, bo będzie chodź trochę straszny, a co do tego, że nie będzie miał takiego samego, kiczowatego stylu jak oryginał, cóż. Po prostu fani oryginału mogą być zawiedzeni, ale jeśli chodzi o film jako o sam horror, to myślę, że dużo zyska na tym braku kiczowatości.
Nie zgodzę się z tobą.Uważam choć dawno już oglądałem,że 1 część Martwego Zła była rewelacyjna,a druga i trzecia jeszcze lepsza i były w niej elementy humoru.Remeke jedzie starym systemem horrorów gdzie laska uchodzi z życiem,a reszta ginie.Typowy współczesny horror,ktory niczego nowego nie wnosi,a niszczy starą serie.
Nie napisałam, że w drugiej i w trzeciej części nie było elementów humorystycznych. Napisałam, że nie było ich w pierwszej części, i swoje zdanie podtrzymuję. Ciekawe po czym wnioskujesz, że laska ujdzie z życiem, a reszta umrze, skoro jeszcze nie oglądałeś remake' u, (który wejdzie do kin dopiero w kwietniu 2013)? Po 2 minutowym zwiastunie? Nie możesz oceniać jaki będzie film, jeśli go nie widziałeś. Swoją drogą to, że zwiastun nie ukazuje żadnego humoru, nie znaczy, że w filmie wcale go nie będzie. Zwiastun filmu "Dom w głębi lasu" zapowiadał straszny, typowy współcześnie horror, a okazał się jedną wielką, komediową parodią horrorów. Więc nie zgadzam się z Tobą.
A ja napisałem,że w 1 części był humor.Po zwiastunie już widać,że główną bohaterką jest dziewczyna i oczywiście,że nie zginie,bo pewnie będą chcieli nakręcić 2 i 3 i tak dalej,bo to jest typowe dla remeków..Mogę po obejrzeniu zwiastunu zastanowić się czy oglądać czy nie gdyż fabuła jest znana z poprzednich części,a remeke zwykle zachowuje główne elemety fabuły i w tym przypadku liczy się wykonanie,które zniechęca.