chodzi oczywiście o brutalność scen w tym filmie chyba przekroczy wszelkie granice...
Co ty widzisz w Hostelu takiego brutalnego, jest wiele dużo brutalniejszych filmów od niego.
chyba jestem mało wrażliwa, ale kompletnie się z Tobą nie zgadzam, bo na pewno nie 4 i 5 część :)
Czwarta część mi się nawet podobała, ale piąta to totalny shit :)
Mnie takie filmy nie ruszają, ale jakbym miał oceniać pod względem brutalności to wrong turn i the hills have eyes są moimi faworytami :)
nie wiem czy bardziej brutalne, ale napewno nie mniej:
* Frontière(s)
* I Spit on Your Grave
* The Tortured
* Eden Lake
* i chyba wszystkie Saw (Pily) sa brutalne z tych migawek co widzialem :)
"Martwica mózgu"
"Wzgórza mają oczy"
"Martyrs"
"Noc kurczęcich trucheł"
"Armia wilków"
jak ktos chce miec problem ze zjedzeniem obiadu to proponuje 2 francuskie filmy:
http://www.filmweb.pl/film/Fronti%C3%A8re(s)-2007-440586 Frontiers
http://www.filmweb.pl/film/Martyrs.+Skazani+na+strach-2008-449390 Martyrs
Zwłaszcza ten drugi może sprawić, że dieta głodówkowa przyjdzie nam szczególnie łatwo :p
jak szukacie brutalności takiej prawdziwej, a nie udawanej to zapraszam na "nieodwracalne". ten film zrył mi beret jak byłem dzieckiem, kiedy go przypadkowo oglądałem w TV. tylko dla ludzi o bardzo mocnych nerwach. wersja z lektorem też nie traci uroku bo dobrze przetłumaczyli. także nie bedzie tam "tere fere" i "ropiernicze was w drobny mak" :)
taki film mozesz polecic dla babci albo , dzieci z zespolem downa , nieodwracalni , jest slabe i cienkie jak polsilver
a jeśli kogoś znudzą filmy dla uczennic żeńskiego gimnazjum to polecam:
guinea pig
august underground
hei tai yang 731
martwe zło kocham, jednak bynajmniej nie ze względu na gore
Hostel? Błagam, chyba tylko dla dzieci z podstawówki może wydawać się brutalny. Obejrzyj Najście (francuskie), Martyrs, Snuff 102, The Butcher (koreański). Przy każdym z tych filmów Hostel wygląda jak baja dla bardzo małych dzieci. No chyba, ze po Hostelu już nie mogłeś usnąć z powodu przemocy tam zawartej, to wspomnianych przeze mnie filmów lepiej nie oglądaj, bo będziesz miał traumę do końca życia :P