PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629476}

Martwe zło

Evil Dead
2013
5,7 54 tys. ocen
5,7 10 1 53560
6,6 21 krytyków
Martwe zło
powrót do forum filmu Martwe zło

Koleś o twarzy jezusa po przeczytaniu księgi, mówi że gdy demon pochłonie 5 dusz , to spłynie
deszcz krwi. Tymczasem deszcz spłynął po tym gdy zginęły 4 osoby. Bo bohaterów mamy pięcioro,
ale narkomanka ostatecznie przetrwała.
Wliczanie zabitych ludzi z retrospekcji z początku filmu również nie ma sensu bo wtedy wyszło by
dusz 6.
Ma ktoś jakąś koncepcje ? :)

ocenił(a) film na 5
N4f4l3m

Może chodziło o tego psa?

Zuziiiia

Też nad tym myślałem ale byłoby to strasznie naciągane. Jednak to jedyne logiczne wyjaśnienie :)

ocenił(a) film na 3
N4f4l3m

i miał to być najstraszniejszy demon, a okazał sie słabszy od wczesniejszego

sidnej

W sumie racja. Na początku demon w postaci skarpetki owiniętej cierniami wchodzi w waginę dziewczyny aby przejąć nad nią kontrolę, potem robi to przez to że ugryzł rękę, a jeszcze potem robi top w ogóle bez kontaktowo. W tym filmie jest masa błędów, ale ogląda się fajnie :)

Np. też pistolet na gwoździe wyglądał mi na pneumatyczny ale nie widziałem nigdzie kompresora :)

N4f4l3m

Odnośnie 5 dusz wydaje mi się, że powinniśmy wliczyć również Mię. De facto umarła (mimo, że została przywrócona do życia) więc po śmierci Davida mamy 5 trupów.

Jeśli chodzi jednak o gwoździarkę to był to tzw. model gazowy. Zasilany gazem i baterią. W USA są bardzo popularne i używane już od bardzo dawna. Taki model nie potrzebuje więc kompresora.

Jednakże jeśli chodzi o to strzelanie gwoździami to nie jest to do końca prawda. Gwoździarki takowe mają zabezpieczenie przed przypadkowym wystrzałem. Reasumując aby wystrzeliła gwóźdź musi zostać przytknięta do elementu w który chcemy strzelić. No ale to w końcu tylko film :)

Guerin

Moim zdaniem 5 dusz to :
1.dziewczyna z początku. Teoretycznie jej dusza miała byc oczyszczona gdy splonie żywcem lecz koniec końców umiera od strzału w głowę.
2.jej mama ,która sama zabiła
3.Olivia
4.Natalii
5.Eric

David się nie liczy,poniewaz demon go nie opetal . Chlopak świadomie popełnił samobójstwo.
Mia też się nie liczy, bo skoro żyje to jej dusza jest na miejscu .

Olcia12092

To ma sens. Dzięki ;)