PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629476}

Martwe zło

Evil Dead
2013
5,7 54 tys. ocen
5,7 10 1 53559
6,5 26 krytyków
Martwe zło
powrót do forum filmu Martwe zło

Remake bardzo udany , solidna robota super efekty i zdjecia ,troszke przerobiona historia ale to dobrze bo po co ogladac cos dwa razy i porownywac.Moim skromnym zdaniem brakowalo troszke muzyki w pewnych miejscach a jak wiemy muza najlepiej buduje klimat.Przez ta kategorie wiekowa moze nie odniesc sukcesu bo w kinie bylo niewiele ludzi(czesc to chyba pomyliła seanse i na pogaduchy sobie przyszla badz na komedie,a ten film napewno do zabawnych nie nalezy, chyba ze sie ktos nacpa).Pozdrawiam maniakow gatunku.

ocenił(a) film na 8
lukaszworsztynowicz

Zdrowe podejście. Śmieją się dzieciaki najczęściej bo nie potrafią zaakceptować tego co widzi. To ich zwyczajnie przerasta.
:) Krew, ślina, flaki, trauma, fekalia, błoto, śluz plus strach = OESU zes***em się! Żeby nikt nie widział będę się śmiał :P

ocenił(a) film na 8
TCWolf82

Oj no bez przesady znowu, ja myślę, że elementy lekko komediowe były czasem zamierzone, jak jeden z bohaterów, który wielokrotnie podziurawiony, nie chciał umrzeć:) Czy ostatnia scena w deszczu, żeby nie zdradzać za dużo tym ,którzy nie oglądali. 1 martwe zło było na poważnie, ale ze względu na sporą dawkę kiczu, chwilami zabawne i w tym także jego siła. Tutaj moim zdaniem udało się fajnie zrealizować remake, zachowując powagę oryginału, a jednak przemycając subtelnie pewnie zabawne elementy. Na plus, zgodzę się również odejście od dokładnego skopiowania fabularnego "jedynki". Poza tym świetny montaż i praca kamer.
Osobiście minimalnie mi brakowało nieco większej sieczki na koniec, ale film i tak spełnił oczekiwania. Sprawny, udany, remake z pomysłem.

ocenił(a) film na 8
drv4lu

Oczywiście ,że tak. Tutaj mnóstwo takich gore scen było tak poprowadzonych by wywoływać uśmiech. Jasna rzecz. Ale nie śmiech! :)
Ostatnie rżnięcie choćby :P mniam.
Tyle ,że młodzież śmiała się w 2ch momentach najbardziej.
________________________________________________________________________________ _____________________________________________
UWAGA SPOILER!!! UWAGA SPOILER!!! UWAGA SPOILER!!!
a) Finalnego wpełzania zła w formie pędu przez krocze. - wiadomo krocze sex. Ojej!
b) Kiedy dziewczyna unieruchomiona przez demona ze strachu popuszcza. - wiadomo fekalia i reakcja godna szkolnej ławki (zeszczała się!)
________________________________________________________________________________ _____________________________________________

ocenił(a) film na 6
lukaszworsztynowicz

W ostatnich latach modne są tylko horrory gore. Ja wolę połączenie klasycznego horroru z lekkim gore lub nawet bez niego. Pomyśleć później co może się dziać w podatnych umysłach młodych ludzi na widok takich scen (zwłaszcza amerykańskich umysłach ;))

ocenił(a) film na 8
Thrasher_09

Przesadzasz. Polecam Ci film "Mama"!

ocenił(a) film na 6
TCWolf82

Oglądałem, 9/10 ;)

ocenił(a) film na 8
Thrasher_09

O! U mnie też :)