Remake bardzo udany , solidna robota super efekty i zdjecia ,troszke przerobiona historia ale to dobrze bo po co ogladac cos dwa razy i porownywac.Moim skromnym zdaniem brakowalo troszke muzyki w pewnych miejscach a jak wiemy muza najlepiej buduje klimat.Przez ta kategorie wiekowa moze nie odniesc sukcesu bo w kinie bylo niewiele ludzi(czesc to chyba pomyliła seanse i na pogaduchy sobie przyszla badz na komedie,a ten film napewno do zabawnych nie nalezy, chyba ze sie ktos nacpa).Pozdrawiam maniakow gatunku.
Zdrowe podejście. Śmieją się dzieciaki najczęściej bo nie potrafią zaakceptować tego co widzi. To ich zwyczajnie przerasta.
:) Krew, ślina, flaki, trauma, fekalia, błoto, śluz plus strach = OESU zes***em się! Żeby nikt nie widział będę się śmiał :P
Oj no bez przesady znowu, ja myślę, że elementy lekko komediowe były czasem zamierzone, jak jeden z bohaterów, który wielokrotnie podziurawiony, nie chciał umrzeć:) Czy ostatnia scena w deszczu, żeby nie zdradzać za dużo tym ,którzy nie oglądali. 1 martwe zło było na poważnie, ale ze względu na sporą dawkę kiczu, chwilami zabawne i w tym także jego siła. Tutaj moim zdaniem udało się fajnie zrealizować remake, zachowując powagę oryginału, a jednak przemycając subtelnie pewnie zabawne elementy. Na plus, zgodzę się również odejście od dokładnego skopiowania fabularnego "jedynki". Poza tym świetny montaż i praca kamer.
Osobiście minimalnie mi brakowało nieco większej sieczki na koniec, ale film i tak spełnił oczekiwania. Sprawny, udany, remake z pomysłem.
Oczywiście ,że tak. Tutaj mnóstwo takich gore scen było tak poprowadzonych by wywoływać uśmiech. Jasna rzecz. Ale nie śmiech! :)
Ostatnie rżnięcie choćby :P mniam.
Tyle ,że młodzież śmiała się w 2ch momentach najbardziej.
________________________________________________________________________________ _____________________________________________
UWAGA SPOILER!!! UWAGA SPOILER!!! UWAGA SPOILER!!!
a) Finalnego wpełzania zła w formie pędu przez krocze. - wiadomo krocze sex. Ojej!
b) Kiedy dziewczyna unieruchomiona przez demona ze strachu popuszcza. - wiadomo fekalia i reakcja godna szkolnej ławki (zeszczała się!)
________________________________________________________________________________ _____________________________________________
W ostatnich latach modne są tylko horrory gore. Ja wolę połączenie klasycznego horroru z lekkim gore lub nawet bez niego. Pomyśleć później co może się dziać w podatnych umysłach młodych ludzi na widok takich scen (zwłaszcza amerykańskich umysłach ;))