PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629476}

Martwe zło

Evil Dead
2013
5,7 54 tys. ocen
5,7 10 1 53557
6,5 26 krytyków
Martwe zło
powrót do forum filmu Martwe zło

http://www.dailymotion.com/video/xudnkq_le-teaser-de-evil-dead-devoile-basse-qua lite_shortfilms

shamar

Ale nie to jest ideą pierwowzoru.

ocenił(a) film na 6
segativ

A co jest?

ocenił(a) film na 6
shamar

Właśnie trochę zmieszany jestem tym teaserem- z jednej strony wygląda jak klasyczny horror z dużą dozą krwii i brutalności ale brak mu tego elementu "komediowego" który był jednym z motorów napędowym starej trylogii. Ostatnio Cabin in the Woods pokazał że można nakręcić film w starym 'klimacie' Evil Dead, więc może taka odmiana wyjdzie nowej wersji na dobre?

ocenił(a) film na 6
FvJ

Znając życie to wyjdzie kupa - kolejny niby horror na poważnie. Z drugiej strony- czy byłby sens robić to znowu na komediowo? A na tym przecież jechał oryginał. Zobaczy się ale nie ma co się nastawiać na jakiś geniusz.

ocenił(a) film na 4
shamar

Zwiastun w HD
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hoziF8HTcag

ocenił(a) film na 6
_Szaman_

Nie podoba mi się to ani trochę.

_Szaman_

Nie widzialem pierwowzoru, ale trailer remake'a wygląda hardcore'owo. Po takim czymś oczekuję wiele, zobaczymy co z tego będzie.

ocenił(a) film na 8
FvJ

Cóż... pierwsza część "Evil Dead" była zdecydowanie bardziej horrorem, niż komedią, niewiele tam było elementów humorystycznych i dopiero przy drugiej części świetnie połączono obydwa gatunki. Mi zwiastun się podoba, mam ogromne oczekiwania i pocieszające jest to, że Bruce Campbell jest producentem i na tą chwilę bardzo chwali zarówno scenariusz, jaki i poczynania twórców :) Czekam z niecierpliwością :)

ocenił(a) film na 8
Geralt90

a co ma nie chwalić?! jak wyłożył własną kasę to musi chwalić żeby inwestycja zaowocowała.
osobiście bardziej uspakajający jest dla mnie Sam Raimi w roli producenta/scenarzysty. Tuszę, że nie da okaleczyć swego najwspanialszego dzieła.

shamar

Evil Dead na poważnie. Pewnie oddani fani ED będą wieszać na twórcach psy za taki pomysł, ale ja nigdy wielkim fanem Evil Dead nie byłem, więc mi to odpowiada ;) Historyjka opowiedziana w ED jest świetna, więc opowiedzenie jej na poważnie może być ciekawe, komediowy charakter oryginału do mnie nie trafił. Jeżeli tylko wykonanie byłoby na dobrym poziomie...
Fani EV i Bruce'a Cambella muszą się łapać za głowy czytając ten post, horrorowa herezja ;)

ocenił(a) film na 8
Wina_Woltera

Ja fanem serii jestem od lat szczenięcych i zwiastun przyjąłem bardzo pozytywnie, ale zdecydowanie brakuje mi ikony całej serii, czyli Asha :) Poczekamy, zobaczymy... Nie ma co przekreślać filmu przedwcześnie :)

ocenił(a) film na 6
Geralt90

A jak dla mnie- wyglada to jakoś tanio i tandetnie. Nie to, żeby oryginał wyglądał lepiej ale 30 lat póxniej oczekwiałem czegoś lepszego a tu wychopdzi na to, że "cabin in the woods" wizualnie lepiej sie prezentuje.

ocenił(a) film na 8
Geralt90

W dodatku twórcami są twórcy oryginału więc nie będzie raczej źle....

ocenił(a) film na 5
shamar

Po obejrzeniu zapowiedzi piszę: TO NIE JEST EVIL DEAD, tylko pasożytowanie na geniszu pierwowzoru. Może i będzie coś z tego, ale od razu nie nastawiam się na coś innego i oddzielnego od serii. Pozdro

ocenił(a) film na 7
bobo303

Wiecie może jak nazywa się utwór lecący w tle ? :)

bobo303

odświerzanie pierwowzoru, mając możliwość wykożystania nowszych technologii nie jest niczym złym..

szklanakot

odświeżanie pierwowzoru, mając możliwość wykorzystania nowszych technologii nie jest niczym złym.. (żeby nie było ;)

ocenił(a) film na 5
szklanakot

Tu nie chodzi o technologię. Może i poczekam i obejrzę ten film, ale gołym okiem widzę, że to nie jest to. To samo widzą pozostali fani seri. Nie chcę być uprzedzony, ale się nie da. To nie jest evil dead, tylko bicie kasy na tytule

ocenił(a) film na 6
bobo303

Ja tam widzę tylko taniość.
Szczerze to "Cabin in the..." bardziej wyglądał momentami jak rimejk ED niż rimejk właściwy.

użytkownik usunięty
shamar

Mi zwiastun się bardzo podoba :) Z przyjemnością wybiorę się na ten ramake do kina.