PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629476}

Martwe zło

Evil Dead
2013
5,7 54 tys. ocen
5,7 10 1 53560
6,6 21 krytyków
Martwe zło
powrót do forum filmu Martwe zło

Film nie jest może straszny - lecz tylko jeśli oglądasz go z jakimś znajomym. Kiedy się ogląda samemu, w nocy, przez słuchawki, ten film jest niezrównany. Ring? Szósty Zmysł? Lustra? Dajcie spokój... Przy tym wypadają jak kołysanki dla dzieci. Motyw opętania jest stary jak świat, lecz sposób wykonania, zwroty akcji, niekończący i trzymający do samego końca klimat tego filmu robią z niego najstraszniejszy obraz jaki w życiu widziałem. Nie mogłem wyprostować nóg pod kocem, przytulić misia, a piwo które otworzyłem ściągając ten film dokończyłem dopiero na końcowych napisach. Zaczyna się sielankowo, lecz reżyser przeczołguje widza przez zakątki litości, wiary, zwątpienia i odwagi po skrajne przerażenie. Film dobry, lecz TYLKO I WYŁĄCZNIE W NOCY SAMEMU!

szopenx

Zgadzam się z Tobą w 100%.

ocenił(a) film na 4
szopenx

Jeszcze nie oglądałem przez słuchawki...
Widać, że nie oglądałeś pierwowzoru, być może gdybym też nie widział, nie wiedział jak się potoczy akcja dałbym mu 5 lub max 6 bo chociaż byłby trochę ciekawy ale straszny za nic. Nie wspominając już o niekończącym się- godzina i 30 minut, no naprawdę niekończąca się historia.

ocenił(a) film na 5
szopenx

Dla ciebie straszny film to taki gdzie krew się leje a flaki ścielą gęsto ???Jak możesz porównywać szósty zmysł czy ring do takiego czegoś bez krzty klimatu.Gore to nie wszystko .

szopenx

Dla mnie film jest nudny i niestraszny. Co chwilę sprawdzałam ile jeszcze do końca. Jest jedynie bardzo obrzydliwy.

szopenx

Takie czasy porąbane. Dla mnie ten film jest straszny. Nie jestem jakimś fanem horrorów i za dużo ich nie oglądam. Myślę, że dla niektórych ludzi już nie ma strasznych filmów. Rozczulają się nad starym kinem grozy, ale ono wcale nie jest lepsze. Czasy się zmieniają i rośnie znieczulica. Pierwsze filmy tego typu były odkrywcze, ale teraz to już zbadany ląd. Nie kojarzę takiego filmu na całym filmwebie, żeby nie było komentarzy typu "Wcale nie straszny". Co to ma właściwie na celu? Pokazać innym jakim to jest się odważnym, czy ponarzekać dla zasady. Jaki do jasnej ciasnej ma być straszny horror? Niektórzy to by chcieli zobaczyć chyba kasetę, która zabija. Swoją drogą to trochę jak z poczuciem humoru. Im więcej ktoś wyszukuje dowcipów w necie, tym ciężej one go śmieszą, i potrzebuje mocniejszych bodźców. Potem dochodzi do sytuacji że smieszą go już tylko ekstremalnie chamskie żarty, które przekraczają granicę dobrego smaku lub są skrajnie głupie.

Są jeszcze hipsterzy rozczulający się jakie to cudowne jest kino skandynawskie i japońskie. Co w nim jest lepszego? Jest egzotyczne, inne i mało znane, więc można zaszpanować :P

użytkownik usunięty
szopenx

ty lepiej nie ogladaj tego http://www.filmweb.pl/Shutter.Widmo ...w nocy..... samemu... i w sluchawkach........ :D