PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629476}

Martwe zło

Evil Dead
2013
5,7 54 tys. ocen
5,7 10 1 53560
6,6 21 krytyków
Martwe zło
powrót do forum filmu Martwe zło

Odrzucajac wszelkie schematy kina grozy to film uwazam za niezwykle udany...Bazuje na oryginale
tylko w zalozeniach a poza tym to prawie oddzielna historia. Nie jest tak obrzydliwy jak sie
spodziewalem (troszku horrorow sie w zyciu widzialo ;) ) ale potrafil mnie lekko zniesmaczyc w
paru momentach. Historia w miare ciekawie przedstawiona, aktorstwo nie najgorsze (Jane Levy
byla bardzo dobra moim zdaniem), bardzo podobala mi sie muzyka (zwlaszcza motyw z poczatku,
powtorzony na napisach koncowych). Dobre efekty, choc kilka zrobiono komputerowo i niestety nie
byly tak dobre jak "te naturalne". Daje 8, bo to jeden z lepszych horrorow tego roku...dobry klimat,
mnostwo gore, odrobina napiecia, no i piekne zdjecia ...
Zaznaczam, ze to tylko moja opinia! Kazdy ocenia, jak chce ;) Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 6
otfi

"(troszku horrorow sie w zyciu widzialo ;) ) " - widać dobrze trafiłem :) witam. mógłbyś jakieś mi mocne horrory zaproponować? zarzuć najlepiej paroma tytułami to zobacze który z nich widziałem a który nie. pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
Expendable91

Z horrorow gore :"Martyrs", "Frontiere(s)", "Braindead"...nie liczac "Hosteli" i tp... dlugo by wymieniac...

ocenił(a) film na 6
otfi

hostel mało mi się spodobał.

co sądzisz o tym: http://www.filmweb.pl/film/Gurotesuku-2009-506594 ?

Expendable91

Gurotesuku jest dobry. ;)

ocenił(a) film na 8
Expendable91

Nie jestem fanem azjatyckiego kina grozy ale sprawdze ;)

otfi

wiesz akurat horror wlasnie bazuje na schematch w wiekszosci, fajnie tego gatunku chyba to lubia