PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629476}

Martwe zło

Evil Dead
2013
5,7 54 tys. ocen
5,7 10 1 53559
6,5 26 krytyków
Martwe zło
powrót do forum filmu Martwe zło

bardzo dobry

ocenił(a) film na 10

wczoraj wrocilem z seansu, film jest świetny szykowalem sie na film gore, mroczny z szybka
akcja , malo dialogow i watkow w stylu jada na biwak i 30 min zbedne balangowanie i bzykanie, tu
od poczatku film ma klimat i jest mily dla oka , sceny rodem z basni [ oczywiscie tej makabra ]
super scenki , moze ciut jeszce za slabe aby naprawde film byl genialny,, a ci co porownuja ja do
orginalu , nie wiedza co pisza orginal moze byl fajny ale to nie mialo byc smieszne i idiotyczne jak
on , mialo byc mroczne widowiskowe i komercyjne, sorry ale ja fanem czarnych komedii nie
jestem bo jak widze goscia z przyklejona strzelba czy pila do łapy do tego smiejace sie sztuczne
glowy łosia , to wymiotowac mi sie chce , co za debil łaczy horror z komedia , dla mnie horrory
komediowe sa dla debili , bo albo ide sie smiac , albo obejzec kino grozy

ocenił(a) film na 8
roger19855

To że tobie komedio horrory się nie podobają nie znaczy od razu że ktoś komu tego typu filmy się podobają jest debilem.

ocenił(a) film na 10
juzek124

tzn , moze i tak ,ale takie samo glupie jest stwierdzenie ,iz ta wersja jest kiczowata , i profanacja orginalu ,

ocenił(a) film na 8
roger19855

Oryginał również był na swój sposób nieco kiczowaty więc jeśli nowa wersja jest kiczowata to wynika to z powiązań z oryginłem.A jeśli chodzi o profanację to nazwał bym tak raczej remake który kopiuje DOKŁADNIE WSZYSTKO z oryginału (np.remake Omen)natomiast jeżeli twórca robi remake po swojemu ale z szacunkiem dla oryginału(choć niestety jest to bardzo rzadkie)to moim zdaniem należą mu się gratulacje.