PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629476}

Martwe zło

Evil Dead
2013
5,7 54 tys. ocen
5,7 10 1 53559
6,5 26 krytyków
Martwe zło
powrót do forum filmu Martwe zło

hate!!!

ocenił(a) film na 9

widzę że coraz więcej dzieci ma dostęp do internetu. Co mamusia nie pozwoliła iść na film i dlatego daliście 2/10 czy nie wytrzymaliście do końca.
Można mi wyjaśnić po co się idzie na film odnośnie którego ma się negatywną opinie i nastawienie? Bo na pewno nie dla rzetelnej recenzji.
Film jest genialny najlepszy horror ostatnich lat ale żeby to udowodnić podam plusy jak i minusy. Dla ortodoksyjnych fanów podam porównania
zacznijmy od minusów:
1 Fakt brakowało mi Asha (ale jest to tylko Imię więc jest to mały minus)
2 Defibrylacja rodem z BF
3 Last Fight (wynagrodzony bądź co bądź genialnym klimatem)
4 To cztery dusze a nie pięć
5 Zakończeni zaledwie dobre z porównaniem do całej reszty
plusy
1 FABUŁA (której było brak w oryginale)
2 Powód dlaczego nie chcieli wierzyć Mia
3 Klimat który wgniata w fotel (oryginał równiej mia klimat ale jako że tu efekty są lepsze i sama kamera ma lepszy jakość jest to lepiej odczuwalne)
4 Gra aktorska która również wgniatała w fotel ci nowi aktorzy są genialni. Nie wiem gdzie znaleźli ich ale gratulacje ( co do aktorstwa w oryginale... nie muszę się wypowiadać. Ale specjalnie dla tych ortodoksyjnych fanów była słaba gra aktorska w oryginale)
5 Klimat końcówki (niestety by ten klimat mógł powstać musieli popełnić 3 straszne grzechy wymienione powyżej a mianowicie 3,4,5
6 (mały plusik)No i takie 2 sceny co mnie urzekły to [spoiler] „Ucięłam sobie rękę, poczułam się lepiej” i scena na którą każdy czekał „z drzewem”