To takiego czegoś nie widziałem nie dość że w tym filmie zgwałcono dziewczyne żygami co dla
mnie jest chore i bardzo tego nie lubie gwałt to jeszcze ta ostatnia scenka co to miało być
laska dziągneła ręke aż się urwała ? Ale dobra z tym najlepsze było jak ten gość zakopał demona i
odkopał pozatym cały ten film był nudny
GRACJANciawo ma na myśli scenę opętania (chyba) Mili. Jest to trochę podobna scena do tej z pierwowzoru (tam gwałciło drzewo), tyle że jeszcze bardziej pokręcona. Nasza bohaterka ucieka samochodem przed demonem. Rozbija się, samochód tonie w bagnie, a ona sama została obezwładniona przez demoniczne ciernie. Podchodzi do niej demon, wyrzyguje coś co wyglądem przypomina ożywiony, długi splot cierni pokrytych czarną gęstą substancją, który wchodzi Mili między nogi.
Nie wiem jak Wy, ale mnie ta scena się bardzo podobała XD. Była wstrętna, szokująca i popieprzona, dokładnie tak jak reszta filmu. Żałuję trochę, że w tym filmie w porównaniu do pozostałych Evil Dead było tak mało surrealistycznych scen grozy. Bardzo lubię kiedy w horrororze pojawiają się takie dziwne, pokręcone, straszne i obrzydliwe sceny, tworzy to naprawdę ciekawy klimat:P.
No mnie bardziej od wyrzynania flaków kręci coś z gatunku paranormalnych takie chore scenki oglądam tylko ze znajomymi nie chodzi o to że się boje tylko to dla mnie jest ...... nie warznie ważne jest to że nie nawidze w filmie gwałtu pedofilstwa chyba że to film o wiezieniach gdzie robią z ciebie cwela to to ja rozumiem OK nie chce mi się już rozpisywać
Jak lubisz takie "pokręcone" filmy jak stare Evil Deady to polecam filmy Roba Zombie ,szczególnie "Dom 1000 trupów". Zrobił też świetny rimejk Halloween ,ale generalnie polecam wszystkie.
Rob Zombie ma teraz ponoć kręcić filmy....sportowe. Przypomina mi to Roberta Howarda który oprócz książek Fantasy i Horror pisał ,westerny i właśnie książki sportowe.
O mój Boże tylko nie to! Ja liczyłem na kolejny hołd w stronę kina eksploatacji, horrorów klasy B, filmów grozy z lat 70, a nie całkowite odwrócenie się od obranej konwencji. Liczyłem że Zombie nakręci teraz Tyranosaurus Rex, albo jednak powróci do swojego Werewolf woman of the SS.