oceniając ten film w porównaniu z innymi horrorami które ukazują się na przestrzeni ostatnich lat ten według mnie wypada co najmniej dobrze. ma swój klmat który mi się osobiście spodobał. jeśli evil dead z lat 80tych ma ocene ponad 8 a ten tylko 6 no to sory ale osoby ktore teraz chodzą do kina mają jakąś dziwną skalę ocen... Ja osobiście film polecam wszystkim którzy naprawdę lubią horrory !
Wielu ludzi ma to do siebie, że stare horrory uznają za kultowe i nie do przebicia...ja tego niestety nie rozumiem, owszem stare horrory były ciekawe fabularnie i nietuzinkowe ale to wykonanie...cóż dziś mnie śmieszą raczej niż straszą.Nowe horrory z kolei zazwyczaj są po prostu idiotyczne i żałosne. Co do Evil dead 2013 to wg mnie kawał dobrej roboty, na przestrzeni ostatnich lat to perłka wśród horrorów.A jeszcze zrobić tak udany remake kultowego filmu, reżyser spisał się trzeba przyznać. Dałam 7, a scena z wyciąganiem nogi spod samochodu była nawet dla mnie za mocna, choć nigdy sie nie odwracam i horrory oglądam maniakalnie:)