PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629476}

Martwe zło

Evil Dead
2013
5,7 54 tys. ocen
5,7 10 1 53558
6,5 26 krytyków
Martwe zło
powrót do forum filmu Martwe zło

Mam nadzieję że sie nie zawiodę tak jak na filmie 'MAMA' miał byc straszny a było mało momentów ludzie chyba za bardzo są wyczulenia albo ja nie czuję strachu :)

ocenił(a) film na 5
irus6

zawiedziedz się. Ten film to średniak.

ocenił(a) film na 9
emqbro

a możesz mi polecic film na którym na prawdę idzie sie bac bo od czasu filmu dom i fredy kruger przed paronastoma latami nie widzialam filmu mocnego

ocenił(a) film na 5
irus6

Ależ proszę:
Shutter (2004 , azjatyycki)
The Ring
Descent (zejście)
Sierociniec (El orfanato, 2007)
Mirrors (tyle Ika)
Hei tai yang 731 (man behind the sun)
Sinister

każdy z powyżej wymienionych jest lepszy od Evil Dead pod każdym względem.

ocenił(a) film na 7
emqbro

evil dead to film gore, horroru w nim malo, raczej wiecej komedii, ale w nowej wersji i tak buduja klimat dluzej niz w latach 80-tych, wtedy akcja zaczynała sie znacznie szybciej, nie ma takze filmu o nazwie fredy kruger tylko koszmar z ulicy wiazow, ewentualnie freddy vs. jason... tak czy inaczej do listy powyzej dodalbym:
-grave encounters 1 i 2 (2 moim zdaniem lepsza, ale jest poziom i sporo horroru)
-v/h/s
-rec 1 i 2
-paranormal activity 1 i 2
-emergo
-suspiria

ocenił(a) film na 5
G_R_Z_3_C_II_U

zgodzę się z Tobą - jednakżę zauważ, że reklamowany jest jako najstraszniejszty film ever ;]

uwaga spoiler odnośnie Evil Dead - dobre było na końcu jak ją reanimował. Mógł jej chociaż worek z twarzy zdjąć żeby mogła oddychać ;] porażka.

ocenił(a) film na 7
emqbro

w zeszłym roku wychodziły chyba 2 filmy, niezależnie od siebie reklamujące się najlepszym filmem ever, zaden z nich taki sie nie okazal (nie pamietam niestety tytulow, bo nie byly nawet godne zapamietania), takze jest to tylko haslo marketingowe, nie ma czegos takiego jak najstraszniejszy film, mnie gore nie przeraza wogole, jedynie obrzydza realizmem i brutalnoscia... evil dead to po prostu dobry remake, choc nie uwazam, zeby ta historia potrzebowala remaku, raczej potrzebuje kolejnej czesci z Brucem Campbell'em i oby Raimi dotrzymal slowa i zabral sie za realizacje.

ocenił(a) film na 5
G_R_Z_3_C_II_U

offtop - ja za brutalność podziwiam azjatów - tam wszystko wygląda tak realistycznie...

a oglądałeś może:

"Cannibal Holocaust", "men behind the sun" czy "ładunek 200"?

:>

ocenił(a) film na 7
emqbro

jedynie cannibal holocaust i niewiele z niego pamietam, byc moze odswieze sobie te pozycje, natomiast reszte wymienionych przez Ciebie sprawdze i jesli mnie zaintryguja to pewnie obejrze, dzieki!

ocenił(a) film na 9
emqbro

dzieki