film bardzo średni, dziewczyna została skatowana, obdarta ze skóry i dzięki temu zobaczyła co jest
po drugiej stronie? co to za bezsens? masa ludzi przechodzi przez gorsze piekło i jakoś wątpię
żeby mieli wówczas większą wiedzę na temat życia pozagrobowego. Można oglądnąć z braku laku
Strasznie plytka wypowiedz A do tego opisujesz caly film Dobrze ze ogladalem go wczesniej niz to przeczytalem
W filmie zawsze najważniejszy jest sposób przedstawienia, jeżeli ostatnia scena przekonała Cię że bohaterka "coś" zobaczyła, myślę że reżyser odniósł sukces niezależnie od Twoich osobistych odczuć na ten temat.
Co do oceny, wszystko zależy od oczekiwań, Martyrs to nietypowy film. Nie spodziewałem się po nim wiele, zakładałem że obejrzę typowy "ghost flick". Film jednak zaskoczył mnie złożonością i pomieszaniem konwencji horroru/gore/dramatu psychologicznego, ogląda się go niełatwo ale otwarte zakończenie powoduje to przyjemne uczucie w mózgu, którego nie serwuje się dzisiaj w kinie na co dzień. Dla mnie film jest bardzo emocjonalny i utwór w tle napisów końcowych "your witness" powoduje uczucie ukojenia bólu, który udzielał się widzowi obserwując bohaterkę.