Pamietam jak reklamowali ten film, miał być następcą "obcego" - chyba żart, beznadzieja, kopletne nieporozumienie. Oglądając ten film ma się wrażenie, że to produkcja telewizyjna, kompletne rozczarowanie, nie oglądajcie tego. Odradzam.
"Oglądając ten film ma się wrażenie, że to produkcja telewizyjna"
zasadniczo to jest kino klasy "B" więc nie nalezy mieć wygórowanych wymagań. Wystarczy podejśc do tego filmu odpowiednio i mozna się nawet niexle bawić przy nim. Oczywiście bez rewelacji. Moja ocena 5/10.
Polenizowałbym, że to kino klasy B. Pamiętam, że reklamowali go z wielka pompą, zwłaszcza w wypożyczalniach video - plakaty...
Ale zgodzę się, że wyszło kino klasy B i mozna by mu było przypisać to jako argument "ZA" ale w sumie po co...?
a ja ten film darzę sentymentem a co za tym idzie jestem mu w stanie przyznać 8/10 , bardzo dobry klimat, nieco komiksowy, no a co do kwestii humorystycznych to najwyraźniej różnimy się tu nieco. Zresztą doswiadczenie uczy, że nie nalezy zbytnio przywiązywać wagi do reklam- szczególnie filmowych..
Bo w wypożyczalniach Video reklamowało się z wielką pompą kino klasy B :P
Maszyna Smierci jest jak dla mnie całkiem udanym filmem. Lubię zdecydowanie bardziej niż Alien:Resurrection czy AVP
Przynajmniej potworek fajny:
http://animalattack.pl/mambots/content/multithumb/images/0.stories.recenzje.deat hmachine.deathmachine1.jpg
A sam filmik słaby ( 3,5/10).
ee tam.. wcale nie słaby.. jak na kino klasy B bardzo udana produkcja.. specyficzny klimat jak najbardziej na plus.. moim zdaniem tak samo kultowy jak cyborg czy mad max.. tylko że klasa B.. to wszystko.. pochwalę również muzykę w stylu electro-gothic.. pzdr..
Gieferg, opoz ---> z całym szacunkiem dla Was, bo po przejrzeniu Waszych profili użytkownicy z Was nie banalni, jednak ubolewam nad tym co nazywacie "kinem klasy b". Jeśli nazywacie takim określeniem "Maszyne śmierci" troche się dziwie. :(
Idąc tokiem Waszego rozumowania kinem klasy b mozemy nazwac takie klasyki jak wspominany w tym temacie "Obcy" czy "Terminator" . Wystarczy tylko chyba wymyslec fabułke o potworze, robocie i bach---mamy b - klase. Na to wygląda.
No cóz, "Maszyna śmierci" moze sie podobac lub nie, ale technicznie film jest zrobiony rzetelnie. Ujecia dobrze zmontowane, aktorzy nie badziewni, strona wizualna świetna momentami, akcja z werwą. Nie bede dyskutował o ocenie filmu, ale nazwanie go filmem b - klasowym to nieporozumienie. Jakby Wam sie nie chciało kliknąc bliskiego linka to wymienie tytuły prawdziwej B - klasy :"Atak zmutowanych pomidorów", "Rosyjski terminator" czy "Terror toons"
http://www.filmweb.pl/blog/entry/429545/Filmy+klasy+B.html
Wara od określenia tego filmu jako b -klasowego. No chyba ze "za normalne pioeniądze", ale to juz co innego. Z filmowymi pozdrowieniami :)
"Gieferg, opoz ---> z całym szacunkiem dla Was, bo po przejrzeniu Waszych profili użytkownicy z Was nie banalni, jednak ubolewam nad tym co nazywacie "kinem klasy b". Jeśli nazywacie takim określeniem "Maszyne śmierci" troche się dziwie"
Ty chyba nie wiesz co to znaczy kino klasy B...
A ja myślałem że to jest "Maszyna do zabijania" a nie "Maszyna śmierci"
Kurcze oglądałem to Dawno temu jako Gówniarz czyli na VHS i wtedy mi się Bardzo podobał...Ciekawe jakie miał bym zdanie jak bym teraz obejrzał...hmm
8/10 klimat zajebisty. Film pobudza wyobraźnię i to naprawdę jak niewiele filmów s-f jak np: Cube. Kiedy oglądałem film pierwszy raz 5 lat temu w niemieckiej telewizji zrobił na mnie duże wrażenie...i pamiętam go do dziś.
Jest to jedna z najlepszych produkcji s-f jakie widziałem i na pewno stoi na liście moich ulubionych filmów s-f jak Terminator1,2,Alien, Event Horizon, Cube, MadMax2. Film ma swój styl i klimat jakiego nie mają inne filmy s-f. Na pewno się wyróżnia pomimo niektórych niedoróbek i uproszczeń, ale jak dla mnie są + gdyż właśnie one wyobraźnię rozbudzają.
osobiście nie porównywał bym filmu Cube do takich jak T1i2, Alien czy Death Machine.. bo niestety nie dorasta im do pięt.. jest nudny i monotonny.. bez morału i zakończenia.. jedynie w ciekawym klimacie i dobrym poczatkiem..
Ale tak czy inaczej przyznam racje ze DM jest jednym z oryginałów jakim nigdy nie będą wielkie hollywoodzkie produkcje..