PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659911}

Maszyna

The Machine
2013
6,1 13 tys. ocen
6,1 10 1 12759
6,6 5 krytyków
Maszyna
powrót do forum filmu Maszyna

Dobre Sci-Fi kino w wykonaniu brytyjskim zdarza się niesamowicie rzadko ale gdy już się pojawi to z
przytupem,od czasu Moon przyszło nam czekać aż 5 lat i oto jest moim zdaniem jeden z lepszych
filmów w tym gatunku.Jak na tak nisko budżetowy film efekty specjalne stoją na bardzo wysokim
poziomie,niesamowicie klimatyczne i nietuzinkowe kino.Stawiam go na równi z Blade Runnerem,i
mogę go polecić wszystkim fanom kina Sci-Fi.

ocenił(a) film na 9
wildecard

Naprawdę świetny film. Zgadzam się prawie ze wszystkim z przedmówcą - nie stawiałbym go na równi z Blade Runnerem. :)

Niski budżet nie rzuca się w oczy, a efekty specjalne znakomite.

Cieszy mnie coraz większa ilość filmów Sci-Fi. Często te niskobudżetowe filmy Sci-Fi ogląda mi się lepiej niż Hollywoodzkie megaprodukcje.

ocenił(a) film na 8
wildecard

Zgadzam się, film bardzo dobry. Muzyka cały czas kojarzyła mi film klimatycznie z Blade Runnerem :)

ocenił(a) film na 7
wildecard

i ja przylaczam sie do powyzszych opinii - film naprawde fajnie sie oglada

ocenił(a) film na 8
wildecard

Zabierając się za film oczekiwałem przeciętniaka. Ot kolejne podejście do problemów zaznaczanych już w Blade Runnerze i A.I.
Ku mojemu zaskoczeniu film jest naprawdę dobry.

ocenił(a) film na 9
wildecard

popieram w 100%

ocenił(a) film na 9
wildecard

Zgadzam się z przedmówcami. Jeden z lepszych filmów sf jakie oglądałem.Już dawno te 1,5h spędzone na filmie nie zleciało mi tak szybko.
Jak widać przy niskim budżecie też można stworzyć dobre filmy.
PS. Widzę, że nie tylko mi muzyka we fragmentach kojarzyła się z Blade Runnerem ;)

ocenił(a) film na 8
wildecard

To naprawdę piękny ukłon w stronę Scotta i Vangelisa. Czasem może zbyt głęboki. Wojsko imituje Korporację Tyrella, Vincent - Deckarda, maszyny - replikantów Nexus 6, Eva - Rachel. Nawet "konkurs" na najlepszy program przypominał test Voighta- kogośtam. Jednak całość, nawet przy niskim budżecie sprawia bardzo miłe wrażenie i co najważniejsze ponownie stawia subtelne pytanie, gdzie się zaczyna, kończy i co to jest człowieczeństwo. Naprawdę fajna sprawa ten The Machine. Aha, jeszcze Caity Lotz podobnie jak Sean Young palce lizać, normalnie wisienka na torcie. :)

ocenił(a) film na 9
wildecard

Jak krecono The Machine polecam-- http://www.youtube.com/watch?v=n2MwWr9Ngd8

ocenił(a) film na 7
wildecard

No to czekam z niecierpliwością na napisy polskie,bardzo mnie zachęciliście obym się nie rozczarował.....

ocenił(a) film na 7
wildecard

Zgadzam sie, dobry film. Widać z resztą że inspirowany takimi filmami jak: I Robot, Blade Runner, Artificial Intelligence i nawet troche Terminatorem 3. Jak na kino klasy B naprawde dobra i godna polecenia produkcja - do Blade Runner trochę brakuje ale już do I Robot wcale nie dużo - oczywiście budżet robi swoje.