Pomyślcie, że możecie użyć do jego stworzenia wszystkich kolorów (nawet tych, które nigdy nie były widziane oczyma człowieka), wszystkich materiałów, zapachów, smaków... Taka mała zabawa na poruszenie wyobraźni :)
Mój raj? Piękny krajobraz za oknem, obok wszystkie ukochany filmy, książki i płyty... I ukochani ludzie, oczywiście :) Wokół cudny zapach lawendy i świeżo upieczonego chleba... Mmmm...
8/10.
Właśnie jeśli miałabym się do czegoś przyczepić, to właśnie ten raj. Choć był to przepiękny, wręcz idealny krajobraz, to prezentował tylko i wyłącznie cechy estetyczne, a czy nie wyobrazamy sobie nieba jako miejsca pozbawionego od trosk i dajacego nam spokoj DUSZY? Głowny bohater niestety nie sprawial wrazenia jakby znalazl sie w niebie, lecz w jakiejs fantastycznej krainie z dzieciecej wyobrazni. Generalnie film piekny, swietnie przedstawiony, wzruszajaca historia, szkoda tylko troche zakonczenia..
Ciepło, czysto, przytulnie. Pełno zapachów kojacych, uspokajających. W tle muzyka, delikatnie pieszcząca uszy. Pełno kolorów, zapachów, kwiatów. Łąka, miękka trawa,drzewa,chmury,słońce.Aloesowe dotyki bliskich, miłość wyczuwana na każdym kroku, wszechobency Bóg i radość płynąca z pobuty w raju. Możliwość latania,spania dającego spokój i odpoczynek dla ciała i duszy, sny piękne. Możliwość odwiedzania miejsc,o których sie marzyło za życia i bycia z tymi,których sie kochało,chciało kochać, spotkało,nie spotkało. Spadanie wraz z wodą z wodospadów, w momencie spadania obserwowanie uciekającej rzeczywistosci, kolorowej. Miękki upadek i ciag dalszy podrózy. Inni wokól mnie,latają,cieszą się,łączą w grupki,tańczą w powietrzu i ubrani są w jasne stroje.Możliwość życia po życiu, życia tak jak sie chciało a nie potrafiło na ziemi, możliwość naprawienia krzywd wyrządząnych za życia, dzielenie się dobrem z innymi. Czasem czuje taka radość rozrywającą mnie od środka,gdy chce krzyczeć,kochać wszystkich , dzielic sie tym, zapamietywać takie chwile i prosić o to by trwały jak najdłużej. W moim raju jest tak ciągle,nie znana jest "szara rzeczywistosć", ból, żal,utracona nadzieja, brak wrażliwości. Wszystko jest piękne.
Byłby tam Bóg i byliby tam wszyscy, których spotkałem w czasie ziemskiego życia.