PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538}

Między piekłem a niebem

What Dreams May Come
1998
7,6 102 tys. ocen
7,6 10 1 102317
6,5 23 krytyków
Między piekłem a niebem
powrót do forum filmu Między piekłem a niebem

na imdb ten film

ocenił(a) film na 4

na imdb ten film ma ocene 6.6 i tyle w tym temacie. 2 zasady dla kogos kto chce zobaczyc dobre filmy: nie sugerowac sie komentarzami na filmwebie, nie sugerowac sie ocenami na filmwebie bo osoby ktore wystawiaja komentarze wystawiaja rowniez oceny.

użytkownik usunięty
cpbarca

Od wielu lat sugeruję się właśnie filmwebem i zawiodłem się nie więcej, niż kilka razy. Jednak od melodramatów wymagam, by na imdb było chociaż 7. Nie lubię tego gatunku, więc odpuszczam sobie oglądanie tego filmu.

cpbarca

filmwebem sie nigdy nie sugeruje - bardzo czesto wprowadza w blad, byly juz filmy co na imdb byly ponizej 6, a na tutaj podchodzily pod 8, dla mnie imdb to wyrocznia, ogladac albo nie ogladac, jak juz pisalem gdzies na filmwebie, moja zlota zasada: nie ogladac niczego, co na imdb ma ponizej 6.0, pomiedzy 6.0 i 7.0 zalezy, od 7.0 zaczynaja sie dobre filmy, jest kilka wyjatkow np. harry potter, spiderman,itp, ktore maja wysokie oceny ale na ktore glosuja fani tych serii i dlatego ocena w tym przypadku nie jest wiarygodna, no ale ogolnie ta moja wymyslona zasada dziala juz przez wiele lat, w wiekszoci przypadkow sie sprawdza

ocenił(a) film na 9
cpbarca

Czy imdb to ta ekskluzywna strona dla największych fanów kinematografii gdzie wypowiadają się i głosują tylko rzetelnie wyselekcjonowani światowi eksperci w dziedzinie kina???
A nie. To ta ogólnodostępna strona gdzie głosują tacy sami idioci jak w Polsce - nawet gorsi bo tam jest niebotyczna ilość tych idiotycznych półgłówków Amerykanów.

ocenił(a) film na 8
Alighieri

Właśnie miałam coś podobnego napisać jak to zobaczyłam :D jak wam się tak filmweb nie podoba to spadajcie na imdb, przecież to strona dla znawców kinematografii takich jak Wy.

ocenił(a) film na 8
victoria_

dokladnie. cpbarca dzisiaj oczekuje wyrejestrowania sie z filmwebu twojego.

użytkownik usunięty
victoria_

Po co ta nagonka. Tu wg. mnie może bardziej chodzić o ilość. Jest większe prawdopodobieństwo, że film zasługuje na swoją ocenę, lub te ocenę niżej/wyżej, kiedy więcej osób weźmie udział w głosowaniu.
A jakieś stereotypy typu "półgłówki amerykanie", "polaczki menele" i "rosyjskie brudasy" zostawmy.

ocenił(a) film na 10

a slyszales kiedys okreslenie ze 'wiekszosc jest glupia'? Lepiej jest kierowac sie opiniami krytykow filmowych, jesli juz nie chcesz ogladac wszystkich filmow. proste? im wiecej ludzi na danym portalu ocenia dany film wysoko, tym wieksze jest prawdopodobienstwo (trudne slowo - inaczej miara probabilistyczna), ze dane 'dzielo' zostalo zrobione pod publiczke - duzo seksu i przemocy.

ocenił(a) film na 7
cpbarca

Jakoś nigdy nie miałam potrzeby żeby się sugerować opiniami ludzi, których nie znam:P(nawet jeśli byliby to znawcy kinematografii) Jeśli mi się film podoba to go oglądam jeśli nie to już na początku rezygnuję.To że ktoś napisze, że film jest do bani to nie znaczy, że tak naprawdę jest i że się nikomu nie będzie podobał.

użytkownik usunięty
silmeenkeli

Jeśli film ma średnią powyżej 7, to jest mniejsze ryzyko, że może nie przypaść do gustu niż ten mający 5. Kiedy jest masa filmów, których nie obejrzałeś i wciąż dochodzą nowe, to lepiej poświęcić uwagę tym najlepiej punktowanym, czyż nie? Chyba, że masz 24h na oglądanie filmów, wtedy jak się skończą te z dobrymi średnimi, zostaje reszta.

Jeżeli chodzi o mnie, kieruję się filmwebem bardzo długo i przejechałem się raptem kilka razy. Zazwyczaj moja ocena to jeden/dwa oczka niżej niż średnia więc jest okej. Czasami obniżam swoje wymagania do średniej, w zależności od fabuły jaką film porusza lub gatunku.

Łatwo jest wypracować taki schemat, który przynosi mało zawodów, a taka stronka jak ta bywa pomocna. Czasami sięgam do innych, czasami kieruję się opinią i średnią.
Właśnie obejrzałem Dark City i ten przytłaczający film z trochę odstającą końcówką zasługuje na 8/10, czyli przykład mojej oceny ciut wyższej niż średnia. Po raz kolejny zadowolony :)

ocenił(a) film na 10

szkoda, ze na filmwebie nie ma takiej mozliwosci (a moze jest tylko o niej nie wiem), zeby np. sortowac filmy po liczbie oddanych na nie glosow. wtedy moznaby wychwytywac te filmy, ktore sa malo znane. Jak malo znany film ma wysoka note, to znaczy, ze raczej na pewno jest dobry.

Celebwil

da się tak sortować. wejdź w katalog-->filmy i dalej będziesz wiedział...

Falas

Ta, tyle że opinie na temat tego filmu są raczej pozytywne.
I albo ktoś daje ocenę między 8/10 a 10/10, albo ktoś wali po prostu 1/10.
http://www.imdb.com/title/tt0120889/usercomments?start=0
To jest tak jak z trollami.

ocenił(a) film na 9
Domin_filmomaniak

Nooo, jeżeli ktoś przy wyborze filmu kieruje się ocenami na forach, to gratuluję. Z założenia forum to miejsce, gdzie występuje przekrój całego społeczeństwa, no ok, większości, przynajmniej tej, oglądającej filmy, więc opinie będą różne, a pomysł selekcjonowania tych filmów, które mają mało ocen, za to wysokich, podoba mi się.
Bez sensu te gadki o walorach imdb czy filmwebu. Zresztą - totalny bezsens wypowiadać się na filmwebie wychwalając pod niebiosa imdb. Rażący brak kultury zwyczajnie. Choćby przez wzgląd na współrozmawiających tutaj. Ale czego się spodziewać od kogoś, kto wybiera filmy jedynie na podstawie ocen innych forumowiczów, tak jakby byli wyrocznią.

ocenił(a) film na 9
Maggie_Madison

Jeszcze tylko dodam, na mój wybór filmów duży wpływ mają newslettery z kin studyjnych, Muza poznańska ma zawsze świetny repertuar, Apollo i Malta też bywa. Ubolewam nad zamknięciem Amarantu, bo tam na film można było iść w zasadzie w ciemno i nigdy się nie zawiodłam. Oczywiście nie zadowoli to miłośników kina akcji, strzelaninek, sensacji i seksu, ale dla miłośników kina "do przemyśleń", czy jak zwał, to sprawdzony pomysł.

cpbarca

nestępny imdbowy nałogowiec który nie ma swojego móżdżka tylko patrzy jak sławetna witryna ocenia, przez głupich amerykanów którzy nie znają sie na dobrym kinie.

użytkownik usunięty
LaraCrofts

imdb - czemu niby ma byc lepszy niz FW?????????