PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106340}

Miłe martwe dziewczyny

Fine mrtve djevojke
2002
7,2 2,2 tys. ocen
7,2 10 1 2223
7,4 5 krytyków
Miłe martwe dziewczyny
powrót do forum filmu Miłe martwe dziewczyny

Słaby

ocenił(a) film na 3

Film nie dla mnie, choć wychodzę z założenia, że im bardziej jest coś "inne" tym spotyka się
z moją aprobatą, niestety nie było tak w tym przypadku.
Jedno trzeba przyznać, film ma niepokojący klimat, co jest jego zaletą, ale wszystko inne
leży. Film się dłuży, choć przedstawia kontrowersyjne wątki na pewno dało się to lepiej
przedstawić, film zapadnie w mojej pamięci, kojarzyć mi się będzie z niewykorzystanym
potencjałem.

ocenił(a) film na 9
milkacool2

Słaba to jest Twoja opinia. Nawet bardzo. Nie podałeś żadnych sensownych argumentów. Opinia typu dłuży się to Twoje subiektywne odczucie. Nie uzasadniłeś czemu to jest niewykorzystany potencjał ani co konkretnie dało się lepiej przedstawić i w jaki sposób Twoim zdaniem. Jeżeli się wyraża opinię to w sposób konsekwentny :)
Według mnie ten film jest świetny. Wzbudził u mnie duże emocje. Jeżeli film jest kontrowersyjny to jest to w pewien sposób na plus. Fabuła jak najbardziej solidna i godna pochwały. W tej kamienicy scenarzysta skupił jak w soczewce obrzydliwe ludzkie grzeszki: nietolerancje, nienawiść, głupotę, niemoralność. Ten film to jedna wielka krytyka ludzkiego zła. Można powiedzieć, że zawsze będzie ponadczasowy. Ten film to nie jest prostackie pitu pitu. On ma głębię.

ocenił(a) film na 3
Lisowczyk

Jestem kobietą, oglądałam ten film już jakiś czas temu, także nie pamiętam wszystkich wątków, gdyż to dzieło mnie nie urzekło.
Hmm... Widzisz w tym filmie głębie, ja jej nie widzę- można? można.
Słaba gra aktorska, miałam wrażenie, że film można było uchwycić w 30 minutach, a nie w 77 minutach.
Niektóre momenty bezsensowne, nierealistyczne.

ocenił(a) film na 9
milkacool2

Znowu uogólniasz.
Które momenty bezsensowne i nierealistyczne? To chyba nie jest Spider Man albo Sin City :D
Spirala nienawiści. Społeczne odrzucenie. Nietolerancja i niezrozumienie. Nie wiem co w tym abstrakcyjnego.
Czemu niby słaba gra aktorska? Kto Cie nie przekonał? Vidović dobrze zagrał spokojnego i pierdołowatego męża gospodyni. Appelt świetnie się wcieliła w przeżartą nienawiścią babę. Jak darła się i bluzgała to trudno nie było czuć do niej niechęci. Mikić zagrał Daniela nieco gorzej ale generalnie udało mu się stworzyć postać zakompleksionego tchórza i sk......syna.

ocenił(a) film na 3
Lisowczyk

Taka już jestem, wszystko precyzuje bardzo ogólnie.

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 3