Chciałbym zapytać, czy ktoś mógłby mi streścić ostatni kwadrans filmu, oglądałam go wczoraj na TVP ale wyłączyli mi prąd i kurcze nie znam końcówki. Interesuje mnie czy ten drugi z synów przyznał się do swojej orientacji seksualnej i co się stało z tym starszym.
Z góry dziękuję.
Film da się oglądać, był całkiem znośny pomimo dość odważnego tematu poruszanego w nim. Mnie się spodobał.
ee trudno tu opowiadać, bo końcówka była dość... abracadabra. Mnie też się podobał, ale w którym momencie skończyłaś?
Zakonczenie było niejednoznaczne, starszy syn wrócił do rodziny na pogrzebie babci i ojciec chyba mu wybaczył a drugi niewiadomo czy sie przyznał, poprostu na koncu wszyscy tanczyli na jakies imprezie (weselu) i tyle. Na pewno ktoś nagrywał ten film to może Ci wysle koncówkę.
Czyli nie było jasnego zakończenia, kurcze a liczyłam, że ten młodszy odkryje, że tak naprawdę pociąga go ta kobieta, która chyba się w nim zabujała. Miałam już nadzieję, gdy ją pocałował. Ja skończyłam film gdzieś w momencie, jak przyjaciele młodszego syna weszli na taras, chyba na śniadanie... Super była scenka gdy jeden śpiewał pod prysznicem i weszła pokojówka :) Dziękuję obu osoba za zainteresowanie moja prośbą. A ojciec starszemu wybaczył?
jak dla mnie , to koniec końców było pomieszanie czasów i to było wesele tej babci (nie wiem czy wiesz, ale ona w końcu umiera), która wyszła za mąż za tego faceta, choć kochała jego brata (brat przyprowadza ją na jej wesele... to ta, która na samym początku celuje w siebie)... no i ja koniec interpretuję tak, że jest to takie przesłanie by każdy robił to co uważa za przyjemne dla siebie samego by być w życiu szczęśliwym (ta formułka pojawia się już wcześniej, gdy babcia budzi tego młodszego syna :P), dlatego jedna ze sprzątaczek tańczy z drugą0- może to sugerować że jest nawet lesbijką (?), ojciec chyba z którymś gejem, ta dziewczyna którą pocałował, tańczy z jego chłopakiem itd... mam nadzieję, że jakoś jasno to odbierzesz ;) no i jest to moja własna interpretacja
Wiem domyśliłam się kim jest kobieta w sukni ślubnej na początku filmu. Dzięki za wyczerpująca odpowiedź i ukazanie sceny finałowej. Zgadzam się, ja bym te scenę tak odebrała. W końcu przestali się ukrywać, każdy ma prawo do miłości jest wolnym człowiekiem i trzeba to uszanować. Oto moje podsumowanie.
na necie znajdziesz ten film, wpisz Mine vaganti online i sobie dokończ oglądać :)
Z tego co wiem nawet na youtube też jest cąły film w częściach po polsku.