PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=592775}

Mroczna wieża

The Dark Tower
2017
5,5 68 tys. ocen
5,5 10 1 67619
4,0 24 krytyków
Mroczna wieża
powrót do forum filmu Mroczna wieża

Może wyjdzie na to, że jestem rasistką albo coś lecz czarnoskóry Roland rewolwerowiec? To się kupy nie trzyma. Czyżby political correctness? Czytając książkę przed oczyma miałam silnego, dobiegającego 50-tki białasa doświadczonego przez życie - sam King zresztą tak się o Rolandzie wyrażał. W zasadzie Guy Pearce albo Viggo Mortensen mogliby świetnie zagrać tę postać żeby miało to jakikolwiek sens. Człowiek w Czerni też mi nie pasuje do Matthew McConaughey'a - obstawiałabym kogoś mniej medialnego i hollywoodzkiego, np. Paul Bettany by się świetnie sprawdził, zdecydowanie ma w sobie to "coś". Ciekawe też czy przewidują jeden film czy więcej - opowiedzenie całej historii w 95 minut to mission impossible i oczywisty strzał nie tylko w stopę, ale i w każdą inną część ciała. Dla mnie ten film ma zadatki na spektakularną klapę. Jeśli już chcieli to przenieść na ekran to lepszym rozwiązaniem byłoby nakręcenie porządnego 10-odcinkowego serialu (wersja książkowa to ponad 3,5 tys. stron). Jeśli powstaną dalsze części to ciekawa jestem kto zagra Eddiego, a kto Odettę? Oby nie np. Orlando Bloom i Zoe Saldana bo bym po prostu pękła ze śmiechu. P.S. Czytałam recenzje i są miażdżące. Odechciewa się wybierać do kina...

ocenił(a) film na 6
olka0207

Raczej na kontynuację się nie zanosi...Ewentualnie serial,w którym będzie 4 tom czyli historia z Mejis

olka0207

zabawne, właśnie recenzenci chwalą Elbę za jedną z nielicznych dobrych rzeczy w filmie. ;)