PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=592775}

Mroczna wieża

The Dark Tower
2017
5,5 68 tys. ocen
5,5 10 1 67619
4,0 24 krytyków
Mroczna wieża
powrót do forum filmu Mroczna wieża

Zacząłem ostatnio czytać pierwszy tom powieści i muszę przyznać , iż książka jest ciekawa. Brakuje mi w wielu miejscach jednak jakiś wyjaśnień. Jako osoba o leniwej naturze chciałbym się do wiedzieć ( od osób które czytały ) paru kwestii. Od razu zaznaczę że spojlery są milę widziane a książki i tak zamierzam przeczytać tylko chciałbym poznać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania już teraz .
oto moje pytania do osób które czytały :
1.Czym dokładnie jest Mroczna wieżą ( i czy Rolandowi uda się ją odnaleźć )
2.jak kończy się się cała saga ( chodzi mi tylko o samo zakończenie )
3. Kim dokładnie jest Roland ( wiem na razie że jest ostatnim rewolwerowcem ) i czemu tak pragnie odnaleźć tą wieżę

ocenił(a) film na 4

Hej!
Moge Ci pomóc w odpowiedzi na te pytania. A więc:
1. Mroczna wieża to mityczny budynek (koloru czarnego lub ciemno grafitowego) stojący w "centrum światów" tam gdzie łączą sie wszystkie promienie. One ją podtrzymują. Oczywiście Roland dotrze do wieży.
2. Saga kończy sie właśnie na tym jak Roland tam dociera i wchodzi do niej. To co tam znajduje to myślę ze sam musisz doczytać. Po drodze dołączy do niego 3 osoby.
3. Roland obrał sobie życiowy cel by tam dotrzeć i poznać odpowiedzi na nurtujące go pytania. Spowodowało to kilka wydarzeń z jego przeszłości (o czym też sie dowiesz w trakcie czytania) oraz to że sama wieża jest zagrożona upadkiem.
Myślę że nie warto zdradzać wiecej szczegółów bo to odbierze Ci przyjemność z czytania a naprawde warto bo są momenty gdzie naprawdę nie można sie oderwać od książki.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to chetnie odpowiem.

użytkownik usunięty
rav070

Dzięki wielkie za odpowiedź na najbardziej nurtujące mnie pytania. Twoja odpowiedź zachęciła mnie aby przeczytać wszystkie ksiązki bez dalszego poznawania fabuły poprzez spojlery ( w końcu może potem bym żałował ) Więc jeszcze raz dzięki XD