Zacząłem ostatnio czytać pierwszy tom powieści i muszę przyznać , iż książka jest ciekawa. Brakuje mi w wielu miejscach jednak jakiś wyjaśnień. Jako osoba o leniwej naturze chciałbym się do wiedzieć ( od osób które czytały ) paru kwestii. Od razu zaznaczę że spojlery są milę widziane a książki i tak zamierzam przeczytać tylko chciałbym poznać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania już teraz .
oto moje pytania do osób które czytały :
1.Czym dokładnie jest Mroczna wieżą ( i czy Rolandowi uda się ją odnaleźć )
2.jak kończy się się cała saga ( chodzi mi tylko o samo zakończenie )
3. Kim dokładnie jest Roland ( wiem na razie że jest ostatnim rewolwerowcem ) i czemu tak pragnie odnaleźć tą wieżę
Hej!
Moge Ci pomóc w odpowiedzi na te pytania. A więc:
1. Mroczna wieża to mityczny budynek (koloru czarnego lub ciemno grafitowego) stojący w "centrum światów" tam gdzie łączą sie wszystkie promienie. One ją podtrzymują. Oczywiście Roland dotrze do wieży.
2. Saga kończy sie właśnie na tym jak Roland tam dociera i wchodzi do niej. To co tam znajduje to myślę ze sam musisz doczytać. Po drodze dołączy do niego 3 osoby.
3. Roland obrał sobie życiowy cel by tam dotrzeć i poznać odpowiedzi na nurtujące go pytania. Spowodowało to kilka wydarzeń z jego przeszłości (o czym też sie dowiesz w trakcie czytania) oraz to że sama wieża jest zagrożona upadkiem.
Myślę że nie warto zdradzać wiecej szczegółów bo to odbierze Ci przyjemność z czytania a naprawde warto bo są momenty gdzie naprawdę nie można sie oderwać od książki.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to chetnie odpowiem.