PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=592775}

Mroczna wieża

The Dark Tower
2017
5,5 68 tys. ocen
5,5 10 1 67619
4,0 24 krytyków
Mroczna wieża
powrót do forum filmu Mroczna wieża

Jakiś czas temu wszyscy narzekali na wybór Elby. Okazuje się, że zagrał świetnie a jedynym problemem jest Sony.
Podobno były duże dokrętki i znacząco zmienili film Arcela. Recenzenci mówią, że film który jest ostatecznym produktem wydaje się być przerobioną wersją oryginału.

Szkoda....

Kruchy_serious

Podobno każdy każdemu zaglądał przez ramię. Producent reżyserowi, kolejny producent montażystom itd. Plus dokrętki, nieudane pokazy testowe...

http://filmyfantastyczne.pl/newsy/mroczna-wieza-recenzje

Wygląda to BARDZO SŁABO :( Może chociaż to będzie guilty pleassure.

Kruchy_serious

Tak właśnie jest, jak się robi film za 60 mln $ trwający marne 1,5 h. Do tego brak zdecydowania, czy robić ekranizacje, adaptacje, spin-off, prequel czy moze reżyserki mix pomysłów.
To samo było z "Siódmym synem" na podstawie serii J. Delaney'a "Kroniki Wardstone". Szkoda, że z tak dobrych ksiazek są robione potem tak nieudane filmy.

kamilxxx09

Można już dzisiaj wybrać się do kina i sprawdzić.

obleh

Nie wiem, czy jest w ogóle sens, hehe

kamilxxx09

To miał być rok Kinga w kinie. Może chociaż "To" będzie lepsze.

obleh

"To" zapowiada się całkiem fajnie. Myślę, że będzie przynajmniej dobrym filmem. Własnie kupiłem ksiazkę, także czeka mnie ponad 1100 stron ;)
A co do Mrocznej Wieży... Pozostaje tylko czekać na jakiś remake albo serial. Powinni zrobić z tego coś w stylu Gry o tron, może byłoby epicko.