PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=592775}

Mroczna wieża

The Dark Tower
2017
5,5 68 tys. ocen
5,5 10 1 67619
4,0 24 krytyków
Mroczna wieża
powrót do forum filmu Mroczna wieża

Film miał ogromny potencjał, ale niestety reżyser nie sprostał zadaniu. Wszystko działo się zbyt szybko, postacie Rolanda i Waltera były pokazane bardzo powierzchownie, a światy w których działa się akcja zwyczajnie nieciekawe. Szkoda, bo bardzo liczyłem na ten film. W końcu to proza Kinga. Jedyny plus to główni aktorzy. Mathew i Idris pasowali idealnie do swoich ról, ale mam niedosyt że nie mogli pokazać pełni swojego talentu.

Daniel_89_filmweb

Filmu nie oglądałem (może nadrobię wersję z sieci - ale jakoś bez większego napalenia na seans) ale, pomimo że King jest jednym z moich ukochanych pisarzy, to akurat ten cykl powieści uważam za najsłabszy w Jego dorobku - przeczytałem raz wszystkie tomy (trafniej napisać że je zmęczyłem) - jak dla mnie za dużo pomieszania z poplątaniem - jakieś ka tet, bumblery, wampiry, murzynki bez nóg, siedmiu wspaniałych z robotami i sam autor jako jedna z literackich postaci...wszelkie porównania do trylogii Tolkiena uważam za chybione i nie na miejscu - no ale to tylko moja prywatna opinia

ocenił(a) film na 8
Daniel_89_filmweb

Mam podobne odczucia, fabuła i rozwiązania nie powalają, aktorzy się spisali nieźle. Czas uważam za miło spędzony, ale raczej szybko zapomnę o tym filmie. Na szczęście książkę częściowo czytałam dawno i nie czuję się z nią związana(wydała mi się nudna). Film jako film jest bardzo przyzwoity, ale mogłoby być lepiej, gdyby, tak jak piszesz lepiej pokazali motywy działań głównych bohaterów, a szczególnie Waltera, bo z filmu nie wynika, czemu chce wpuścić chaos do światów.

Daniel_89_filmweb

Ocena 10 kompletnie rozmija się z recenzją.

ocenił(a) film na 3
Daniel_89_filmweb

Zgadzam się z tobą byłem raz w kinie na tym i chce o tym filmie zapomnieć na zawsze pierwszy raz zdarzyło mi się że siedziałem sam na sali kinowej szkoda było kasy to wytrwałem do końca filmu ale strasznie się nudziłem naszczesie film nie był za długi gdyby trwał 2 godziny i był taki nudny nie wytrzymałabym tego niezwykle nudny film poza kilkoma fajnymi scenami z walterem i Elba z 80% filmu strasznie nudne

ocenił(a) film na 3
Daniel_89_filmweb

Ja oceniłem film na 3 uważam że na więcej nie zasługuje no maksymalnie ocena na 5 jaką ty dałeś może jeszcze być choć swej oceny nie zmienię ale jak widzę jak inni piszą oceny 10 to mnie głowa boli 10 dla takiego gniota gdzie ci ludzie mają oczy poza kilkoma scenami z tym demonem i kilka scen walki co się moze podobać w tym filmie nierozumiem