PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=592775}

Mroczna wieża

The Dark Tower
2017
5,5 68 tys. ocen
5,5 10 1 67619
4,0 24 krytyków
Mroczna wieża
powrót do forum filmu Mroczna wieża

No cóż ekranizacja jednej z moim zdaniem najlepszych książek jakie wyszły spod pióra Kinga staje się faktem. Jak sądzicie kto dostanie angaż na Rolanda? Kogo widzielibyście w tej roli? Ja ubolewam, że Eastwood już taki stary, gdyby był z 10-20 lat młodszy myślę, że byłby wręcz idealny do tej roli. Jeśli nie on to być może Bardem albo Day-Lewis... może Oldman

Zbynek

Ciekawe, że wzięli raczej mniej znanych aktorów. Tylko Reedusa kojarzę z Świętych z Bostonu. W zasadzie myślę, że może nawet być nie najgorszym wyborem. No nic zobaczymy. Skąd wziąłeś tą informację? To już na 100% pewne?

kompaktowa

A ja z kolei muszę powiedzieć że pomimo iż jestem 1) oddanym wielbicielem twórczości Stephena Kinga; 2) miłośnikiem kina i literatury S/F i fantasy nie potrafię pojąć fenomenu i kultu jakim cieszy się cykl Mroczna wieża - w miarę strawne były dla mnie tylko tom pierwszy i Czaroksiężnik i kryształ, pozostałe męczyłem w bólu i cierpieniu, kolejne tomy kupowałem tylko dlatego że to King a mam całą kolekcję dotychczas wydanych książek...Zastanawiałem sie czytając kolejne części czy mój ukochany autor nie zachorował przypadkiem na guza mógu lub nie ma do niego przerzutów, bo nie byłem w stanie uwierzyć że pisarz tej klasy mógł stworzyć tak , grafomańskiego, pretensjonalnego, wydumanego i nudnego gniota. Największą radość sprawił mi tom ostatni - wreszcie zakończył ten bełkot i King zabrał się znowu za pisanie dobrych książek.