Joker to inteligencja,Joker to spryt. Był czubkiem-fakt ale za to jakim. Czy był brzydki? Tak. Ale był za to tak charakterystyczną postacią że trudno mu się oprzeć. I nie zanurzam teraz palca w sprawie śmierci aktora bo nawet go nie znałam.
GDYBY PO JEDNEJ STRONIE Z WYCIĄGNIĘTA RĘKA STAŁ BATMAN A PO DRUGIEJ JOKER, ODPOWIEDŹ JEST JASNA- POSZŁABYM Z JOKEREM.
dobra, chwytam.. po prostu zaczynam być na tym punkcie przewrażliwiona :)
ja jezeli juz porównuję Jokera z jakąś rolą Nicholsona, to raczej z tą w Lsnieniu... a tutaj juz wychodze z zalozenia, ze mam trzech (chyba najlepszych) psychopatów w historii kina, i są to J. Torrance, H. Lecter i Joker (chronologicznie) i dalej juz nie oceniam.
a w ogóle, to zawsze, gdy Joker opowiada wersje powstania blizn z tatusiem, to ja tu widzę Lśnienie.. cóż, biorąc pod uwagę, że podobno Nicholson był ojcem chrzestnym Ledgera w roli Jokera, to w sumie mam niegłupie skojarzenia XD
pozdro
wróciłam!! oczywiście ja jako założycielka tego postu ;p gdyby nie pokasowali poprzednich komentarzy te watek liczyłby juz sobie ponad 1000 komentów ;]
normalnie ja o Jokerze bym mogła pisać godzinami ale kto by to czytał. on jest tak niesłychanie pociągający że....
jeszcze żadna postać filmowa...co lepsze- żadne facet w moim zyciu mnie tak nie pociągał jak JOKER!!!!
to dowód na to że on jest niezwykły !!!
i fakt- jestem nienormalna pod tym względem bo mało która laska wyobraża sobie seksx z Jokeremi ogólnie stanie u jego boku jako jego równie zeswirowana partnerka ;];]
Dziewczyno wracaj lepiej do goryli któzy robią ci dobrze każdej nocy a nie piszesz te brednie chorej dziewczyny obciążonej poważnymi wadami genetycznymi które widać w twych wypowiedział
A biladen hitler czy stalin też was pociągają pewnie tak bo jesteście poryte do granic możliwości bo w tej kwesti bijecie wszelkie rekordy
Bin Laden, Hitler, Stalin... to rzeczywiste postacie, które przyczyniły się do śmierci wielu setek, tysięcy, a nawet milionów osób. A Joker - to postać fikcyjna, nie istniejąca, nie mająca odpowiednika w rzeczywistości. Jak Kubuś Puchatek, czy Królewna Śnieżka. Jeżeli nie widzisz tej "subtelnej" różnicy,to uważam, że nie mamy o czym rozmawiać. I kto tu jest "poryty"?
hmmm z tym, że oni też mieli swoje kobiety, czyli jednak kogoś pociągali ;) nawet taki pokurcz jak Adolf H. ze swoją śmieszną fryzurą i wąsikiem :P
poza tym - władza. to przyciąga niektóre kobiety. nie wątpię, że mogli mieć wiele kochanek. oczywiście ludzie sobie zadają pytania o Ewę Braun. ale wydaje mi sie, że w bardziej zrównoważonym tonie niż tutaj panowie na forum, którzy usiłują udowodnić laskom które pociąga Joker, że są nienormalne. hmmm
no i zauważmy, że Joker nie wysłał tysięcy osób do komór gazowych albo na Syberię do budowania baraków gołymi rękoma w 30 stopniowym mrozie. co do Bin Ladena, to przy nich płotka, śmieszny koleś w turbanie, czy naprawdę najgroźniejszy terrorysta :/
Joker jest święty, pisałam to już kiedyś. inna gadka byłaby gdyby zabił np staruszkę czy dziecko. a tak widzowie lubią Jokera. ci co postrzegają go jako "zło wcielone" to moim zdaniem osoby o mentalności 12-latka albo jakieś święte cnotki.
Mateo, zostaw Lays 17-17 w spokoju. Nie słyszałam jeszcze o kryterium diagnostycznym pozwalającym na ustalenie obecności wad genetycznych u kogokolwiek na podstawie wypowiedzi na forum internetowym... Nie chcę Cię urazić, ale wady to póki co je znajduję w większości Twoich wypowiedzi. Sądzę,że możesz mieć spore kompleksy związane z nieumiejętnością nawiązywania relacji z kobietami. Twoje ataki są sposobem na ukrycie tego faktu i dodatkowe wyrażenie niechęci do płci pięknej. Oczywiście, to tylko moje przypuszczenia, ale, wiedz, że dajesz mi podstawy do takiego myślenia. A jeżeli chodzi o Twoja kulturę, to sądzę,że mogę tu mówić o pewności - jesteś prostakiem.
Twój poziom wypowiedzi,Mateo,jest na bardzo niskim poziomie.Ty musisz mieć wady skoro nie szanujesz opinii innych.Nikt ci nie każe komentować,nie podoba się to nie.I nie przywołuj Hitlera i Stalina bo jeśli nie widzisz różnicy między nimi a moim poglądem,jesteś naprawdę niedojrzały.Nie chcę cię obrażać,ale nienawidzę gdy ktoś niesłusznie podważa moje zdanie.Każdy ma inne.Lepiej znajdź lepsze argumenty na to że jestem nienormalna.
Problem w tym, że Joker Nolana jest gejem. Więc to raczej do facetów pytanie, czy im się podoba, a nie do kobiet.
Gdyż Joker Nolana nie otaczał się laseczkami, nie wykazywał zainteresowania kobietami, za to był bardzo gorąco zainteresowany Batmanem.
No i zapewne Joker z miłości pozwalał mu siebie tłuc na kwaśne jabłko w czasie przesłuchania jak i namiętnie oddawał mu z nawiązką,raniąc i szarpiąc?
To juz zakrawa na masochizm :)
A co do tego że nie interesował się kobietami - a niby kiedy miał na to czas? Był zajęty sianiem chaosu w Gotham,więc amory nie zaprzątały mu głowy.Równie dobrze można w podobny sposób wypowiedzieć się o Batmanie
Broń palna,noże i materiały wybuchowe wszelkiego rodzaju są zdecydowanie najbardziej pociągające. Cała reszta może poczekać... Nawet bardzo długo...
Nie można, gdyż Batman był zakochany w Rachel(nawet ją pocałował), poza tym prowadzał się z różnymi panienkami.
A jak dla mnie nie ma różnicy i nie są to dwie różne rzeczy pomiędzy fantazjowaniem z postacią fikcyjna która była by wstanie wymordować setki tysięcy ludzi a taką która istniała naprawdę i tego dokonała bo w zasadzie jest to samo tu psychol i tu psychol a wokół nich chore obłąkane fanki ;-)
I nie uszanuje nigdy takiego zdanie gdzie ktos sie podkochuje jak ta małolata w osobie gorszej od Hitlera bo przynajmniej on jakoś wyglądał i sie prezentował lepiej
Dorosły się znalazł...Nie mówiłam że się podkochuje tylko że mnie fascynuje,to coś zupełnie innego(przynajmniej dla mnie),ktoś tu chyba nie umie czytać.
Nie porównuj Hitlera do niego,bo się tylko ośmieszasz.
Ale trudno,każdy ma inne opinie,już dawno nauczyłam się to szanować.W przeciwieństwie do ciebie.
I ty też masz coś z głową,skoro tak oburza cię to że nie wszyscy podniecają się jakimś nietoperzem walczącym ze złem.
Obłąkane nie są fanki Jokera,tylko ci którzy z forum robią miejsce do ich obrażania.
sawed_off_shotgun chociaż Ty mnie rozumiesz ;] a co do Jokera że był gejem....po prostu very funny. W filmach kinowych rzadko kto by się "posłużył" taką orientacją że się wyrażę- gejowską,pedziowską.Ja bym się czuła zniesmaczona tym faktem pewnie tak samo jak reszta widzów.
Joker jest na bank homo i wiele argumentów za tym stoi.
Chyba już nie wiecie czego się czepiać więc wymyślacie.
ŻENUA ;/
"Joker jest na bank homo i wiele argumentów za tym stoi. "
Zgadzam się. ;)
"Ja bym się czuła zniesmaczona tym faktem pewnie tak samo jak reszta widzów. "
Że niby gej to gorszy? Ciemnogród.
Ależ oczywiście, że rozumiem... I bronię, bo Pan Mateo to bardzo nieuprzejmy grubianin...
Zupełnie by mi nie przeszkadzało, gdyby Joker był np. BIseksualny (jak ja)...
"Joker jest na bank homo i wiele argumentów za tym stoi. "
A temu gejowi w ogóle stoi ??? pewnie se ucioł heh
na pewno nie był gejem i skończcie w ogóle pierdolić takie głupoty :) zanim by o mało nie zarżnął Reachel to przedtem by ją pocisnął odpowiednio :) a może taka uwaga przez jego kolorowe skarpety ? A może Batman też jest pedixem i do tego sadomasochistą , wiecznie w tych skórach, latexach czy innych gumach i z tymi zabawkami ... a czemu szaleńcy fascynują ludzi ? Bo się ich boimy i gdzieś tam podświadomie każdego z nas ciągnie, aby się przyjrzeć raczej takiemu z bliska czy, aby z księżyca nie przyleciał. Stąd na przykład wiele analiz życia itd. najsłynniejszych psychopatów jakich wydała ta Ziemia. Mniejszych lub większych. Wystarczy poczytać o jakichś seryjnych zabójcach. Nowy Joker był naprawdę straszny i obleśny taki jaki miał być. Szkoda, że film nie było od 18 lat to wówczas może nastoletnie panienki tak by się w nim nie kochały :) nie no sorka no offence. A może po prostu każdy z nas jest psychopatą tylko nie daje wyjść na zewnątrz swojemu mrocznemu alter-ego to przeżywa jak inni to robią. Nawet na ekranie kinowym :) pozdroooo
Dobry komentarz :)
Na bank Joker nie był homo,ale być może miał rzeczywiście jakieś masochistyczne zapędy i pociągał go gwałt? Widać np.w scenie z Rachel gdzie trzymł nożyk przy jej twarzy jego narastajacą ekscytację, spowodowaną opowieśćią o bliznach :)
"Szkoda, że film nie było od 18 lat to wówczas może nastoletnie panienki tak by się w nim nie kochały :) "
być może. ja nie jestem nastolatką, więc nie mogę się do tego odnieść :))))))
ale hmmm np w Prison Break w pierwszym odcinku 3 serii Mahone skręca kark jakiemuś zbirowi i tą sceną sobie zaskarbił moją dozgonną miłość i pożądanie ;) (i nie tylko moją z tego co wiem :PPP)
Na przykład ja jestem ,,niewyżyty świeżak''i wierzę że niedługo się uspokoję,tylko nie za bardzo potrafię czytając niektóre wypowiedzi o Hitlerach i gejach...
Ale mam nadzieję że to takie przejściowe i niedługo znów będę mogła wyrażać swoje opinie nie obawiając się że ktoś je skasuje
"Poza tym na kobiety działa też bardzo męski głos, a jak wiemy Heath świetnie go modulował."
No to wszystkie powinnyśmy mdleć przez, ekhem, chrypkę Batmana. Jego charczenie było bardzo męskie XD.
Głosu Jokera raczej do męskich i pociągajacych bym nie zaliczyła, bo chwilami brzmiał niczym komik albo żulik, czyli ktoś kompletnie aseksualny (np. "You bought it" podczas rozmowy z mafią czy tekst o psie goniącym samochody). Ta modulacja akurat miejscami bardziej drazniła niż zachęcała do bliższych kontaktów.
Głos Batmana był najzwyczajniej w świecie "przepity" i bardzo sztuczny. Mnie to akurat niesamowicie drażniło i po części śmieszyło, bo trudno się z takiego czegoś nie śmiać.
W głosie Jokera najlepsze było mlaskanie. Coś niesamowitego.
mnie się akurat to mlaskanie nie podobało :/
nawiązując do wspominanych nie raz fantazji łóżkowych, nie potrafię sobie wyobrazić Jokera w intymnej sytuacji, mlaskającego przy mówieniu (nie ważne, czy romantycznych rzeczy, czy "kochanie, mlask, a teraz poderżniemy, mlask, to słodkie gardełko") błeeeeeeee
A dlaczego nie? Toż to by była najwspanialsza na świecie perwersja. A gdyby jeszcze te jego tendencje masochistyczne okazały się prawdą... Ależ ja bym go chciała przywiązać, lekko złoić skórę, może nawet ciut pociąć... a potem spuścić ze "smyczy"... ciekawe...ciekawe...
omg, ja zaraz idę spać i takie rzeczy czytam xDDDD a moja bujna wyobraźnia.... heheheh ja coś mam z dawaniem facetom w pysk, pisałam wcześniej o tym, jest taki osobnik, piosenkarz, mam ochotę mu przyłożyć i to nieźle... tak na mnie działa O_o tzn najpierw w pysk, a potem co innego :P
omg omg, jestem gorsza od 13-latek, które za moich czasów szalały za backstreetami XD
No ja też tęskniłam za avatarkiem twoim Zakrza ;]
A co do ciebie kuraiko to bez przesady...Joker by nie poderżnął ci gardła. Najwyzej by cię zerżnął ale w inny sposób. Chodzi rzecz jasna o twoje fantazje
Bo ja mam właśnie takie jak napisałam ;p
lays - właśnie dostałam ataku śmiechu i zgadnij o jaką część powyższej wypowiedzi chodziło xD
nie no to o podrzynaniu gardła to było o hipotetycznej lasce z którą by Joker miał figo-fago, niezależnie od tego jak do tego doszło itd
http://pl.youtube.com/watch?v=oKYtGLOz0Cw
coś dla fanek :) ok....i dla fanów filmu ogólnie też ;]
bo to jedna z najlepszych dla mnie scen xD
a propo moje drogie zakochane w Jokerze panie:
zwróćcie uwagę na jego sexowny głos...to jakiś obłęd xDDDDD aaaa wariujeee *#@&$*$&(^
hahaha początek jest piękny, jak tępy Batman mu przywala w momencie, kiedy Jok chce mu powiedzieć, że po uderzeniu w głowę się nie czuje następnego ciosu xDDDDD
najesksowniej wymawia wyraz ( w sumie zdanie)
"just a freak-like me" czy jakoś tak ;p jest to 1:15 filmiku
ej sorry to już mój 4 koment pod rząd ;p
ale jak myślicie? czy Joker zdaje sobie sprawę z tego że jest przystojny? po patrząc na niego całęgo to jest przystojny facet i pociaga mnie sexualnie ;]