1. Batman Forever, 10/10
2. Batman, 9/10
3. Batman Returns, 8/10
Reszta wraz z Nolanem na czele może spadać na drzewo, bo to co najlepsze w Batmanie zostało stworzone w latach 90.!
Dziękuję za uwagę.
właśnie! ta debata jest zbyt kulturalna! proszę więcej przekleństw , skurvysynow, chojów, kurev i i rzucania mięsem!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
<wyśmiewacz!>xD
Jak podrośniesz to zrozumiesz Fenomen Klasycznych Batmanów...;)
Fajnie ześ to opisał ,te najlepsze momenty z 3 Batmanów .Oglądając 3 Batmany z lat 90 ,a w szczególności Powrót Batmana ma się takie wrażenie ze one były robiły dla dorosłych a nie dla dzieci .A były kręcone przecież w PG -13 .Po zatym były one bardziej bliższe komiksowi niż te nowsze .
Bo kiedyś, rodzice nie panikowali, gdy dziecko zobaczyło odrobinę krwi czy trupa na ekranie, dlatego też więcej tego można było upchnąć nawet w PG-13 ;) Teraz rodzice są bardziej przewrażliwieni na tym punkcie i nawet baśnie braci Grimm nie przeczytaliby dzieciom, bo są zbyt okrutne. Przesadzać też nie można, bo niektóre filmy kategorycznie nie są dla dzieci. Mnie np. rodzice zabraniali oglądać Robocopa, gdy miałam 10 lat, ale Zabójczą Broń czy Szklaną Pułapkę mogłam oglądać bez problemu, chociaż przekleństw było tam pełno i sporo ludzi ginęło. Być może dzięki temu nie dałam się nabrać, że świat jest piękny i różowy, i nikt mi w nim krzywdy nie zrobi.
Nie dO kOnca bym się z tym zgodziła . Teraz są głupawe bajki typu pokemony , jakiś ben 10 itd . Można zaobserwować przy tym jakimi tam rzucają tekstami i kto by pomyślał , ze takie bajki oglądają już 5 latki. W tych czasach często rodzice , zeby mieć dziecko z głowy sadzaja je przed taka bajka a potem wielki problem , gdy dzieciak chodzi i gada głupoty . Myśle , ze kiedyś mimo takich filmów jak Batman , to jednak mieliśmy bardziej poukładane w głowach . Teraz to w sumie strach puścić dzueciakowi Batmana, bo Niewiadomo jak bardzo takie dziecko weźmie ten film do siebie . Raz widziałam ojca z 11 letnim synem na Pile 4. Lekka przesada , ale cóż … :-)
Wszystko też zależy niestety od dziecka. Tak jak piszesz, najprościej go posadzić przed telewizorem i problem z głowy.
Czasami oglądam dzisiejsze kreskówki, np. te na Cartoon Network i faktycznie, poziom głupoty jest tam zatrważający, jakby chcieli celowo te dzieciaki ogłupić. Postacie są karykaturalnie narysowane i kiepskie mają teksty, czasami z podtekstami, ale tego nie ma co się czepiać, bo w starszych kreskówkach też tego pełno było. Problem jednak leży w tym, że te produkcje nawet zabawne nie są i nie dostarczają rozrywki. Jest kilka wyjątków, jak np. Fineasz i Ferb z Disney Chanel i Disney XD, ale poza tym, większość ramówki tych programów jest zapychana czymś żałośnie podobnym do kreskówek. Ja nie wiem, to dzieci się zmieniły, czy to ja się zestarzałam? :D
Ale Pokemonów to proszę się nie czepiać, bo to bardzo fajne anime :D Teraz przekombinowali z tymi wszystkimi seriami ,ale te pierwsze były w porządku. ^^
Oki to pokemonom odpuszczę ale reszta jest straszna . Fineasz i Ferba to świetna bajka ale … ja się wychowalam na Reksiu itd . To były dopiero mądre bajki . Teraz te japońskie bajki to porażka a potem jest sytuacja jak u znajomych: dlaczego tak zrobiłeś ? Nie wiem mamo . Tak mózg mi kazał . I to mówi 6 letnie dziecko oglądające durne bajki o przemocy . :(.
Samo oglądanie przemocy nie zrobi jeszcze z dziecka psychopaty, nie przesadzajmy. ;) Ja oglądając wspomnianą wyżej Zabójczą Broń wiedziałam, że to co oglądam to film, bo rodzice mi to wytłumaczyli. Gorzej, kiedy posadzi się takie dziecko przed kreskówką pełną bijatyk(Dragon Ball dla przykładu. PS nie mam nic do tego anime) i nic mu się nie wytłumaczy. Oczywiście znajdą się dzieci, które są na tyle bystre, że i bez wytłumaczenia nie będą powtarzać tego, co zobaczyły w telewizji, ale są i takie, co zaślepione fajną kreskówką, zapragną być jej bohaterami naprawdę, a nie na niby.
Ale, ale. Nie można wszystkiego oczywiście zwalać na kreskówki, bo one same z siebie nie szkodzą, jeśli są podawane w odpowiedniej dawce i ktoś tę dawkę kontroluje.
To prawda. Ale jak już pisaliśmy, to dzieci są rożne i różnie maja poukładane w głowach . Są takie ciekawe , ale nie zawsze rozsądnie podchodzą do czegoś , co jest fikcja. Ostatnio czytałam na faktach TVN 24 jak to 14 albo 15 latek zatlukł matkę młotkiem. Sąd uznał , iż był fanem jakiegoś serialu bądź filmu kryminalnego i właśnie był zainspirowany tym filmem. Czasem właśnie tv ma bardzo chory wpływ na dzieci a także na ludzi . Cóż …pewnych rzeczy nie da się uniknąć . :-). W zupełności się z Tobą zgadzam, co napisałas(jeśli dobrze odczytalam wyżej , to chyba powinnam napisać "aś" ) . Jeżeli dziecku tłumaczy się od początku , to nie ma co się bać, ale tez trzeba to wszystko kontrolować :-). Na mnie nigdy nie miały wpływu takie bajki, czy filmy, a tez w wieku 12 lat oglądałam horrory , ale już prędzej działały na mnie normalne filmy. Typu jak ktoś może coś osiągnąć, jeśli tylko chce i ma jakieś możliwości, itd, takie wiesz....z życia wzięte hehe. :-)
''Nolana są robione pod publikę!''
i ty mówisz tak o reżyserze który 3D uważa za rozpraszacz a efektów specjalnych ogranicza do minimum
co tak mało kurva przeklenstw do chooja!!!! dawaj donie kina akcji i Oswaldd! wiecej rzucania miesem!
Terminator - 6
Szklana pułapka 7
Alicja w krainie czarów - 10
z niego Don Kina Akcji jak z koziej dupy trąba. Jedynym prawdziwym Donem Kina Akcji na tym portalu jestem ja WoopsyDaisy!
Haha. Chyba coś ci się w głowie pokreciło. Jeśli film był ok , to go oceniam. Wole takie filmy niż takie jak ty:dla dzieci;). Wielcy obrońcy swiata latający w komicznych przebraniach . Już nie wspomnę o Alicji w Krainie Czarów.
ja nie oglądam filmów dla dzieci, mnie interesuje jedynie dobra, męska rozrywka z jajami.
bahahahahahaha Hook 10/10 Największe gówno Spielberga. Wystawienie temu filmowi takiej oceny i nazwanie się Donem Kina Akcji jest obrazą dla tego wyrafinowanego gatunku filmowego.
to, że film niezbyt doceniony, nie znaczy że jest gównem. Hook- fantastyczna obsada, genialny klimat, tradycyjnie rewelacyjna muzyka z fenomenalnym motywem przewodnim. zbyt dobry to film, by go nazywać gównem.
dla mnie ten film to porażka na całej linii. Jeśli chodzi o najlepsze filmy Spielberga, (z tych rozrywkowych) to są to:
- Szczeki
- Poszukiwacze zaginionej Arki
- Indiana Jones i Świątynia Zagłady
- Indiana Jones i ostatnia krucjata
- Raport mniejszości
- Monachium
- Przygody Tintina
nie przekręcaj faktów dziewczynko, Alicja ma 1/10 i inna ocena nie wchodzi w rachubę
Ale napisałeś tak : WoopsyDaisy
wczoraj
ocena: 10 ♥
Terminator - 6
Szklana pułapka 7
Alicja w krainie czarów - 10
Wychodzi na to , ze Alicja na 10!!
to są oceny Don_Kina_Akcji
u mnie wygląda to tak:
Terminator - 10
Szklana pułapka - 10
Alicja w krainie czarów - 1
Poza tym jeśli może nie wiesz , to cię grzecznie uswiadomie: gust kobiecy troszkę różni się od męskiego, więc ta dyskusja nie jest raczej dobra. Ja nie gustuje w filmach typu Rambo itp mordobiciu.
Rambo to wybitny dramat sensacyjny przedstawiający brutalną prawdę o traktowaniu weteranów wojenny wietnamskiej. Nie żadne tam mordobicie
HAHAHAHAHA!!!!!!!!!!
Woopsy, weź spłucz w kiblu tą swoją łepetynę!xD
Nie lubię Spielberga ale trzeba mu oddać co jego, a mianowicie
to że "Hook" jest wspaniale zrealizowaną przygodową baśnią!
To że ty nie rozumiesz takich filmów i nie potrafisz przenieść się do tego
magicznego świata i na chwilę stać się dzieckiem, to już NIE mój problem...
Poza tym to że jestem Donem Kina Akcji, znaczy że nie mam prawa tykać się innych stylistyk?!?
Donowi Kina Akcji nie przystoi oglądać taki chłam.
ze natomist Spielberga polecam:
- Szczeki
- Poszukiwacze zaginionej Arki
- Indiana Jones i Świątynia Zagłady
- Indiana Jones i ostatnia krucjata
- Raport mniejszości
- Monachium
- Przygody Tintina
Prawda jest taka że ty próbujesz jedynie udawać Dona Kina Akcji, a ja po prostu nim jestem.
Jak już mówiłem, nie lubię Spielberga a chłam masz w spodniach oraz głowie.
Indianę Jonesa mam w małym palcu, a na "Kryształowej Czaszce" byłem w kinie.
Kryształowa Czaszka to shit. Natomiast Spielberg wielkim reżyser jest, i nie ważne jest to że od czasu do czasu zdarzy mu się nakręcić jakiegoś gniotka
wiadomo kwestia gustu, tylko akurat temu filmowi nie mozna wiele zarzucic, mimo wielu lat efekty dalej robia wrazenie, jednak sa one tłem dla bdb fabuły i świetnego klimatu, ze wspaniała muzyką Williamsa na czele, w przeciwienstwie do 2 (dora kontynuacja, ale scenariusz dosyc mialki, szkoda, bo ksiazka dawala duze pole do popisu), o trojce szkoda gadac, nie wiem czy 4 bedzie trzymala poziom