1. Batman Forever, 10/10
2. Batman, 9/10
3. Batman Returns, 8/10
Reszta wraz z Nolanem na czele może spadać na drzewo, bo to co najlepsze w Batmanie zostało stworzone w latach 90.!
Dziękuję za uwagę.
The-Avengers to film w sam raz dla Was hehe. Brakuje jeszcz Batmana , to już byłby temat do dyskusji , hehe ;)
batman 8/10
batman returns 8/10
batman begins 8/10
dark knight 8/10
nie wiem na co porownywac filmy nolana i burtona, calkiem inne koncepcje na gaca
HEY!! SLUCHAJTA CO WAM POWIEM SKUR*WYSYNY!!
NAJLEPSZYM BATMANEM JEST SKUR*WYSYNSKI "BATMAN W CIENIU PIER*DOLONEGO CZERWONEGO KAPTURA" I HOOY!!!!!!!!!!!
daj sobie spokoj z Burtonem, bylo minelo, moze kiedys to jaralo, ale Nolan rozpie rdolil Burtona, niestety najprawdziwsza prawda ;]
ale i tak Nolan powinien sobie odpuscic krecenia 3 czesci i zabrac sie zaa jakas nowa adaptacje komiksu, w batmanie juz sie skur wysyn spelnil
ZAPOMNISZ O NOLANIE przy premierze NAJNOWSZEJ SERII Batmana - taka kurevvska PRAWDA!!!!!:)))
A ja Kocham Klasyki lat 90. i tak zostanie, yeah!
what?? jakiej znowu kur wa serii, o jedynym batmanie jaki powstaje to wiem tylko o tym "Batmanowi staje" czy jakos tak Nolana ale o zadnej pier dolonej koorva serii nie slyszalem, masz na mysli pier dolona animacje???
Jakbyś JEŁOPIE nie wiedział, to Batmany na Nolanie się NIE skończą -
będą kolejni reżyserzy którzy nakręcą kolejne części latającego mściciela!
Więc jak mówiłem - PORZUCISZ NOLANKA NA ŚMIETNIK ZAPOMNIENIA,
kiedy pojawią się nowe części nowych reżyserów, ot co!:)))
eeee to pewnie spi erdola to koncertowo, tylko Nolan jest wykur wisty reszta to ciule (oprocz Finchera)
zreszta zanim powstana te batmany to jaja ci osiwieja od czekania huehuehue :D
Mnie to tam yebie osobiście, bo dla mnie Batmany lat 90. to Świętość!:)))
Oczywiście będę na bieżąco oglądał coraz to nowsze ekranizacje Batka, ale zdania swego nie zmienię!:P
nigdy nie mów nigdy. Może jeszcze kiedyś gust ci się wyrobi i będziesz doceniał to co dobre
Nie zmieniam zdania jak baby, a swój gust już wyrobiony mam.
No i doceniam to co dobre, nie musisz mnie pouczać.
''Tylko krowa nigdy nie zmienia zdania''
Właśnie ze nie, doceniasz tylko badziewne filmy akcji klasy B albo kino familijne dla grzecznych dziewczynek. Twój prawidłowy nick powinien brzmieć Don_Kina_Familijnego
Spier.dalaj!
Kocham Kino Akcji i nie wstydzę się tego, w przeciwieństwie do wielu tutaj zebranych!
Kino Familijne?? HAHAHAHAHAA!!!!! Nie oglądam takich filmów, no ale wymień mi
kurna 20 tytułów "familijnych", które są w moich zbiorach.
Morda szczylu!
A mi się wydaje, że bycie fanem kina akcji to prestiż, bo jakby nie patrzeć jest to mocny, męski gatunek filmowy nie dla wszystkich. I ty właśnie usiłujesz zgrywać wielkiego konesera tego gatunku a tak na prawdę gówno się znasz a twoje oceny poszczególnych klasyków cię pogrążają.
- Alicja
- Hook
więcej nie podam bo nie mam podglądu na twoje oceny
Szczyla ujrzysz w swoim odbiciu lustrzanym, udupie!
Jestem Koneserem Kina Akcji ale nie ograniczam
się tylko do tego, przez co nie obce mi są dramaty
wojenne, musicale czy kino azjatyckie typu "Hero".
"Alicja" Burtona i "Hook" Spielberga to magiczne filmy,
a że ich nie rozumiesz to nie mój zasrany problem!
A teraz podsumowując sprawę powiem krótko -
wal się na ryj ze swoim hooyowym "Titaniciem"!
P.S. widziałem w życiu więcej filmów akcji, niż ty zużyłeś wody do kąpieli, pajacu!
Akurat Alicja dla mnie została źle zekranizowana. Była kiedyś taka gra Alicja, była zajebiście mroczna, wulgarna i w ogóle. Moim zdaniem zrobić taką Alicję to jest dopiero nice. Ale to tylko moje zdanie.
Szczyla owszem ujrzę w odbici ale tylko wtedy kiedy staniesz za mną.
Ja również się nieograniczań a filmy typu Hero mam w małym palcu.
Może i widziałeś więcej filmów akcji ode mnie, bo ciągle faszerujesz badziewnym kinem klasy B jednak jeśli chodzi o prawdziwe klasyki arcydzieła tego gatunku to jesteś sto lat za murzynami. W młodości pewnie mama tobie zabraniał oglądać klasyki kina akcji dlatego teraz masz tak kiepski gust i jarasz się byle jakim współczesnym badziewiem.
Titanic to zrealizowane z rozmachem, trzymające w napięciu kino katastroficzne. Nieporównywalnie lepszy film niż te twoje familijne shity
Od mojej matki to ty się odpier.dol to raz!
Dwa - wszystkie Klasyki Akcji (Rambo, Commando, Robocop itp.) znam na pamięć,
więc te swoje hasełka zostaw dla swoich kolegów z podwórka. Poza tym - odpiernicz
się od Kina Akcji klasy B, bo ja lubię takie filmy a że ty ich nie lubisz to mam to w dupie!
Co się tyczy Dzieł Artystycznych to niejedno widziałem i dalej poznaję...
Obejrzyj sobie łajzo "Sweeney Todda" i "Upiora w Operze" z 2004!
P.S. ten twój "Titanic" to taka sama hooyoza co jej twórca!
Dobrze że DiCaprio poszedł po rozum do głowy
i zaczął grać w porządnych filmach a nie ciulstwach!
Cameron mistrz jego Terminator 2 to najlepszy film sci-fi a zarazem najlepszy film akcji w historii. Reszta jego produkcji tez niczego sobie
dla mnie filmy Burtona to nie tylko klasyka ale i ulubione filmy lat 90 nie mniej obiektywnie mogę powiedzieć, że szczególnie TDK jest filmem lepszym i nie piszę tylko o efektach ale i o lepszej grze aktorskiej ... co by nie było Bale to lepszy Batman niż Keaton a Joker to już bez porównania lepszy w TDK do tego dochodzą też lepiej zagrane postacie w TDK z drugiego planu ... co by nie było stare Batmany na zawsze się zapiszą w pamięci gdyż były pierwsze udane :) ale obiektywnie trzeba stwierdzić kiedy kolejne dzieło jednak już przewyższa pierwsze wersje
Czemu nie wspomnisz ani krzty o "Batmanie Forever"??
Przecież on miał tak samo świetną obsadę, grę, efekty itp.!
A Ty znów wyskakujesz z tym swoim. Daj sobie na wstrzymanie, nie dodał/dodała to nie.
Niech Ci nie będzie smutno. My już rozumiemy, że Twoim Bóstwem jest Batman Forever. Inni lubią, inni nie. Następnym razem bądź bardziej konstruktywny w wypowiedziach a nie nawiązuj ciągle do B:Forever a zobaczysz, będzie lepiej :)
Johny Rambo to moim zdaniem film taki 6+/7. Najbardziej z cyklu podobała mi się jedyna, czyli pierwsza krew. Istny klasyk. Dwójka i trójka były już trochę w pewnym momencie śmieszne ale mimo tego, mają miano kultu. A Johna Rambo oglądałem kilka razy i moim zdaniem, w końcu to była taka wersja jaką chciałem, choć miała niedociągnięcia. I niech piątek części nie robią, bo tylko to popsują. W 4 wrócił do domu i to jest dobre zakończenie serii. Tak samo jak z Rockym zrobił. Zrobił potem zakończenie, jak stoczył ostateczną walkę na ringu i jest git. A Freddy vs. Jason? Hmm średnio mi się podobał. Bardziej przepadam, za Jasonem :)
Kocham "Johna Rambo" za ten realizm, brutalność i problematykę Johna oraz jego wewnętrzne
demony - wspaniale to jest pokazane, no i tą część uznaję za najlepszą ze wszystkich!:)))
1. John Rambo, 100/10
2. Rambo: First Blood, 10/10
3. Rambo: First Blood II, 9/10
4. Rambo III, 8/10
Co się tyczy "Freddy vs Jason" to uwielbiam ten film, bo jest po prostu przekomiczny!:P
Ogólnie widziałem wszystkie klasyczne części Freddy'iego z wyjątkiem jednej,
zaś klasyki Jasona nie trawię bo to dla mnie gniot - uwielbiam za to Friday 13th (remake)!:)))
Koszmar z Elm Street, 8/10
Koszmar z Elm Street 2: Zemsta Freddy'ego, 7/10
Koszmar z Elm Street 3: Wojownicy Snów, 9/10
Koszmar z Elm Street 4: Mistrz Snów, 10/10
Koszmar z Elm Street 5: Dziecko Snów, 10/10
Koszmar z Elm Street 6: Śmierć Freddy'ego, 5/10
Nowy Koszmar Wesa Cravena - nie widziałem.
Freddy vs Jason, 8/10
Friday The 13th (remake), 9/10
HEY DON.
Tak sobie przeglądam jak oceniasz różne filmy i nie nadążam za twoim za twoim gustem. Bo niby kochasz klasyki kina akcji ale np. PREDATOR 8/10 to mnie zabolało najbardziej ponieważ uważam pierwszego predatora za najlepszy film jaki kiedykolwiek powstał. Dziwi mnie że ktoś taki jak ty nie dał mu dziesiątki. To samo tyczy się "Tango & Cash" i "Cobra"
No ale 8/10 to i tak nieźle.
Ale 3/10 dla Krwawego sportu!!!???? to już pszegłeś pan pałe panie DON!
Poza tym częściej się zgadzamy niż nie zgadzamy w swoich ocenach więc jest cool.
skoro lubisz kino z lat 90-tych to przyszło mi do głowy że może spodoba ci się Władca Demonów.
http://www.filmweb.pl/film/W%C5%82adca+demon%C3%B3w-1995-33544
Wiem że to Horror ale jest tam też sporo akcji i mam dziwne wrażenie że będzie ci leżał ten film. W każdym razie polecam.
PREDATOR
Zawsze uwielbiałem najbardziej "Predatora 2", dopóki nie pojawił się "Predators".
1. Predators, 10/10
2. Predator 2, 10/10
3. Predator, 8/10.
KRWAWY SPORT
Ten film jest tragedią w moich oczach, odkąd pamiętam - tak jest po dziś dzień.
OPOWIEŚCI Z KRYPTY
Obejrzałem ten film coś mi podał - kurvva zayebisty, uśmiałem się jak hooy!xD
Muszę zaliczyć kolejne filmy z serii, no i oczywiście rzecz jasna serial kurde mol!:P
Dzięki!:))) Niechaj Klasyka Żyje!!!!!:)))
dałnie jak nie przestaniesz spamowac tym gownem jakim jest forever i reszta smieci ktore oceniasz na 10 to zglosze twoje konto a wiem kim jestes 'kurde bele' mam po dziurki w nosie pojazdu na NAJLPESZE batmany-nolana,a wychwaleanie scierwa jakim jest forever i robin,dziwnym trafem cwelu nie zalozyles takiego tematu na forum forevera,juz kiedys mielismy spine i i wiesz jak sie to dla ciebie skonczylo.dobrze ci radze przestan sie tu udzielac i spadaj na forum forevera jak ci sie tak bardzo podoba ten gniot.
Śmieciu jeden,
jakbyś nie zauważył to nawijam tu o innych filmach aktualnie i nie wychwalam B&R piździelcu!
Mam gdzieś co masz do powiedzenia - forum jest żeby nawijać, więc to robię a ty spier.dalaj!
posluchaj uwaznie bo nei mam zamiaru sie powtarzac albo przestaniesz wypisywac bzdury albo skonczy sie to tak jak ostatnio.i bedziesz czekal 1/2 roku zeby sie tu znowu pokazac,
Grozisz mi, uważasz się za Ojca Chrzestnego?!?
Piszę tu z ludźmi a jak się nie podoba mój temat to po prostu tu nie właź - proste!
czlowieku masz 20-pare lat na karku a piszesz i zachowujesz sie jak kilkunastoletni gowniarz.. nie uwazam sie za ojca chrzestnego-co za durne porownanie.. po porstu jak ci sie film nie podoba to podaj powod a nie wychwalaj film ktory ci sie podoba (forever) tylko idz na forum forevera i tam glos ta swoja gwono warta prawde absolutna.nawet babolu nie reflektowales sie zeby tam otworzyc taki temat.na poczatku myslalem ze to prowo ale pozniej zdalem sobie sprawe ze na tym forum jest tylko jeden homoseksualny fan forevera ktory pisze 'kurde bele'.
Chyba cie zna. Napisal, ze skończysz tak jak kiedyś, to może kiedyś już pisaliscie. Bez sensu , ze zwykła rozmowa kończy się jedna wielka kłótnia .
Gościu nawet nie widzi że omawiam tu teraz inne filmy z ludźmi niż
"Batmana Forever", a poza tym jak mu się nie podoba to nie wiem
po cholerę tutaj wchodzi. Ludzie zawsze będą mnie zadziwiać - zawsze!
P.S. czytasz książki??:)))
tak jak slusznie zauwazyl/a trip pisalismy kiedys i to tuz przed tym jak dostales bana,widac ze malo kumaty z ciebie gosc skoro po tylu wskazowkach nadal nie kapujesz..nie chce mi sie z toba klocic ale skoro jedziesz po moim ulubionym filmie(jednym z..) to nie mam innego wyjscia i jeszcze masz czelnosc pisac ze to prawda absolutna smiech na sali! hejwi.