Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 552209
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

spowodowany przede wszystkim betonową mordą Bale'a.
Więcej niż 5/10 to kpina.

Tak, tak, niech żyją Zera!

użytkownik usunięty
Siber

oj szczerbaty....oj szczerbaty....
zrób coś dla dobra ludzkości i już nie odpisuj....po co się pogrążasz?

ocenił(a) film na 9

Foot nie ma co sie przejmować, przecież z miejsca widać że to debile. Pomijam już ich sposób wypowiedzi i "argumenty", ale zero poszanowania dla ludzkiej tragedii i śmierci stawia ich na równi z rynsztokiem. Druga sprawa, że nawet własnych zdań nie potrafią przedstawić. Usłyszała jedna sierota z drugą, że niby Ledger został ukoronowany Oskarem za to że "kipnął" i teraz powtarzają w kółko wytarte, puste opinie bo nawet nie potrafią formować własnych. Zwykły pier....ny trolling i tyle.

użytkownik usunięty
senskomiksu

podpisuje się rencyma i nogoma :)

użytkownik usunięty
senskomiksu

Weź...po prostu brak mi słów na takich $kur#ysynów jak ta dwójka....
Nie wiem czy pisałem o tym na innym forum...ale kiedyś słyszałem wypowiedź że " Ledger umarł tylko po to żeby film stał się sławny "
Przecież jak to przeczytałem to myślałem że padnę, Ci ludzie mnie przerażają...jak można być aż tak wielkim dupkiem żeby tak się wypowiedzieć....właściwie to jak k%$wa można wpaść na takie coś!

ocenił(a) film na 9

Te imbecyle nie zdają sobie sprawy, że wydźwięk tych tekstów jest równy stwierdzeniu - moja babcia zmarła dlatego, żebyśmy mieli gdzie kłaść znicze na dzień zmarłych. Kompletna paranoja. Jak nisko trzeba upaść żeby wypisywać takie brednie... Dlatego po takich tekstach nie ma sensu na dalszą inteligentną polemikę. Dno całkowite.

użytkownik usunięty
senskomiksu

Wyj3bane mam na nich....ja już tu kończę.
3maj się Sim.
Sens do poczytania na innym temacie.
A do Sibera tylko tyle żeby nauczył się cenić ludzkie życie....bo nie wiadomo kiedy i w jakich okolicznościach nadejdzie jego czas...

Dziękuję za tę jakże cenną przestrogę. Tobie życzę żebyś nabrał trochę dystansu do siebie...

ocenił(a) film na 10
Siber

Reasumując tę piękną "wymianę zdań": Mój profesor powiedział kiedyś, że z debilami i prostakami lepiej w ogóle nie rozpoczynać rozmowy, bowiem do nich absolutnie żadne argumenty nie trafiają i nie zdają sobie co najgorsze sprawy z własnej głupoty, ani własnego złego postępowania. "Jak sobie z takimi radzić" - padło pytanie. "Omijać jak śmierdzące gówno" - odpowiedział.
Dlatego też proponowałbym nie wdawać się w głupie dyskusje z użytkownikiem Siber.
Chyba, że jak wskazuje nick, Footsoldier ma faktycznie 13 lat i nie potrafi pojąć nieproduktywności tej całej "dyskusji".
Ergo: nie zaśmiecajcie mi filmwebu. Tyle ode mnie.

użytkownik usunięty
mephew

Nie wiem jak reszta...ale zdaje mi się że pobędę tu jeszcze parę dni....
Nie ma to jak się udzielać w " dyskusji " po " dyskusji " , masz jakiś problem kolego?!
Mogłeś wpisać swoje inteligentne przemyślenia kiedy ja kłóciłem się z tymi szmatami, a nie po tym jak napisałem że już tu nie zajrzę.
Cóż widać ja mam 13 lat a Ty jesteś osobą która zamiast uczestniczyć w "rozmowie" woli ją tylko skomentować...i skrytykować zachowanie innych osób, ale samemu " omijać gówno " tylko jeżeli każdy by omijał gówno to nikt by go nie posprzątał.

użytkownik usunięty
mephew

skoro ta dyskusja jest nieproduktywna i trzeba coś takiego "omijać jak gówno" to po jaką cholerę podzieliłeś się tutaj z nami swoimi górnolotnym przemyśleniami!? dzięki Ci za twoją wzniosłą wypowiedź ale wdepnąłeś dzięki niej w to samo GÓWNO co my i jednocześnie próbujesz nas uczyć... a gówno to ma nicka - Siber

xD

Hahahahahaha...bijcie się jeszcze schizatycy...

ocenił(a) film na 10

Zgadzam się z Tobą. W sumie chyba wszystko to napisałem, żeby połechtać swoje ego. Cóż, człowiek popełnia błędy całe życie...

Widzę, że fakt, iż mam absolutną rację doprowadził was do frustracji... Ale mniejsza o to, myślę, że sobie z tym poradzicie... No może oprócz Footsolidera, on pewnie wyląduje na OIOMie...
Ktoś tam wyżej pisał, że trzeba mieć nieźle przerośnięte ego, żeby uważać swoją rację za bezwzględną, w dziedzinie sztuki zwłaszcza. A no, może i trzeba, ale cóż ja poradzę na fakt, że gusta są różne ale nie równe? Nie oszukujmy się, nie wszystko jest względne. Na przykład taki Dark Knight jest bezwzględnie nieśmieszny, patetyczny i głupi, fabuła nie oryginalna, w roli głównej kaleka i przeciętniak wyniesiony ponad przeciętność tylko dlatego, że umarł... I czym tu się zachwycać? Fakt, że to jest oparte na komiksie i czarować z fabułą za bardzo nie mogli, ale przecież w osiemdziesiątym dziewiątym dużo lepiej sobie z tym poradzili. Po co ten patos przy takiej durnocie...?

użytkownik usunięty
Siber

Ach...a sądziłem że zostawisz temat i przyznasz rację, może że nawet przeprosisz za to że obraziłeś zmarłego człowieka, no cóż są ludzie którzy posiadają godność i tacy jak Ty.
Widzę jednak że się nie myliłem co do Ciebie Siber jesteś mało wart...naprawdę mało....
Uważasz że masz rację, mimo tego że zryliśmy Cię... Twoje odpowiedzi nie były żadną ripostą były tak gówniane jak Ty...co więcej w ani jednej wypowiedzi nie uzasadniłeś swojego zdania, tak...poziom przedszkola to dla Ciebie za wysoka półka ponieważ już dzieci mają bardziej wyparzoną gębę niż Ty i potrafią się przyznać do porażki która w Twoim wykonaniu jest żałosna.
Co do tego że mnie obrażasz robiąc to kiedy skończyłem temat pokazuje że jesteś człowiekiem który może wbić drugiej osobie nóż w plecy, jak tchórz...mógłbym Ci pojechać z tym OIOMem ale jestem od Ciebie o wiele lepszy, ponieważ nie jestem tchórzem, nie obrażam ludzi bez podstawy i nie wywyższam się i osoby z którymi normalnie dyskutowałem na FW mogą to poświadczyć....jest wiele możliwości z powodu których jesteś takim dupkiem...ale szkoda mi na Ciebie słów.

...ponieważ masz bardzo mierny zasób słownictwa. To się przejawia już w pierwszych twoich wpisach na tym temacie.

użytkownik usunięty
Siber

Stary...przeczytaj to co ja napisałem i jak się wypowiadałem w porównaniu do Ciebie....Twoje wypowiedzi ograniczają się do " <fail> ,< hihi> , "
lub "film do gówno, a Wy jesteście za głupi żeby pojąć to jak ja to postrzegam" " film to szajs bo aktor źle zagrał " " Nicolson lepiej zagrał Jokera od Hetha ".....- właśnie takie są Twoje wypowiedzi....cholernie bogate słownictwo, rzeczywiście...i co najlepsze bez żadnego uzasadnienia, dla mnie zachowujesz się jak dziecko z podstawówki....co do obelg, to spowodowałeś je sam....gdybyś zaczął ten temat prawidłowo, bez nieuzasadnionej opinii to inaczej byśmy zareagowali, i to by była zwykła wymiana zdań na temat filmu...My obrażamy Ciebie tylko dlatego że zachowujesz się jak niedorozwój....spójrz na swoje początkowe wypowiedzi i powiedz co innego mieliśmy napisać?
Powiedz ile Ty masz lat?
Ja mam 16 i nie zamierzam się z tym kryć, ale mimo tego moje wypowiedzi są o wiele bogatsze od Twoich.

ocenił(a) film na 9
Siber

Twoja absolutna głupota doprowadza nas do frustracji. Nie martw się jednak, fakt iż dajesz tak piękny pokaz trollingu i debilizmu uspokaja nasze nerwy. Wiemy dzięki temu z jak "inteligentną" osobą mamy do czynienia. Kwestie ego lepiej zostaw. Gustu też. To pierwsze przejawia się jedynie w robieniu z siebie publicznie imbecyla. Tego drugiego natomiast brak. Daruj sobie i nie rzucaj publicznie hasłami których znaczenia są ci obce. Zwłaszcza przez pryzmat tych bredni które wypisujesz. Idąc twoim prywatnym tokiem myślenia sam się definiujesz... nic nie jest względne, dlatego wszyscy przyznajemy ci że jesteś bezwzględnym imbecylem, pozbawionym moralności idiotą i pozerem, który nie zdaje sobie sprawy, że zabawa, która prowadzi na tym forum buduje obraz człowieka niedorozwiniętego intelektualnie.

senskomiksu

Po twojej odpowiedzi wnioskuję, iż "pokaz trollingu i debilizmu" bynajmniej was nie uspokaja... Ale to nie szkodzi, bo, po pierwsze, nie takie miałem zamysły, a po drugie, to ja wcale nie jestem trollem, tylko to wy jesteście przewrażliwieni... Na przykład wulgaryzmy, jak na razie, lecą przede wszystkim z waszej strony... Wstyd...

ocenił(a) film na 8
Siber

maj gat, jaka żenada. ludzie wylajtujcie, koleś wyraził swoje zdanie a wy najeżdżacie na niego jakby chcial wam matke zabić czy co :< swoją drogą ma sporo racji, nie jestem aż tak krytyczny co do mrocznego rycerza jak on ale ma rację że film jest obrzydliwie patetyczny i Bale nie pokazał nic super w tym filmie! trochę obiektywności - dobry montaż, ładne zdjęcia i świetny Ledger (tutaj mam odmienne zdanie niż siber) nie stworzą z filmu arcydzieła. poza tym krzyczycie jakież to dzieło, jakież przesłanie - no proszę was, to jest dobre widowisko ale jak pod kategorię arcydzieła o niebanalnym przesłaniu można podciągać film o miliarderze przebierającego się w maskę z gumowymi uszami...

użytkownik usunięty
Emeph

<facepalm>

Co, kończą się wam pomysły?

użytkownik usunięty
Emeph

Wyraził zdanie nazywając film "szajsem"....tak k€rwa brawo...mogę rzucać takie obelgi na każdy film nie uzasadniając odpowiedzi, normalna osoba potrafi dyskutować i podawać argumenty...Siber nie potrafi.
Tylko My którzy uważają film za arcydzieło pokazujemy dlaczego jest on aż tak dobrym filmem, przedstawiamy poszczególne sceny i motywy w filmie które były niepowtarzalne i świetnie przedstawione.

ocenił(a) film na 8

naprawdę aż tak cię to boli że nazwał ten film szajsem... ? troszkę dystansu! aczkolwiek twój wiek tłumaczy poniekąd twoje zachwyty i zaciekłą obronę tegoż 'arcydzieła' ;)

ocenił(a) film na 9
Emeph

Tak sobie zacząłem z nudów to czytać i widzę, że jeden gość ochrzania powyższy film, nazywając go szajsem itd. (czy to trollowanie czy opinia, nie wnikam). Jego "adwersarze" wielce się na to oburzają i rozpoczynają z nim agresywną wymianę poglądów ze szczytnym celem "posprzątania gówna". Nie zauważają jednak, że obrażając go licznymi inwektywami, sami zniżają się do jego poziomu, przez co rozprzestrzeniają to, co pierwotnie mieli zamiar posprzątać. I tak błędne koło się zamyka.
Właściwie, to podałem chyba przybliżony zarys 3/4 rozmów na Flmwebie. Ludzie, apeluję miejcie szacunek chociaż do swoich nicków (choć to i tak nie pomoże, ale, żeby nie było, że nie próbowałem). Nie ma co gadać - totalne dno.

PS. Pozdrowienia dla Emepha.

Dassanar

Oczywiście, że to jest opinia. Ale te dzieci uważają mnie za trolla. Szczyt bezczelności.

użytkownik usunięty
Dassanar

EMEPH i DASSNAR - koleś postawił dość kontrowersyjną tezę i starał się ją obronić stwierdzeniami typu:

"spowodowany przede wszystkim betonową mordą Bale'a.
Więcej niż 5/10 to kpina."

"Sam jesteś frajerem! Ja mam rację!"

"Ale ja porównałem gówno do filmu idioto, jesteś nielogiczny. Ale to pewnie dlatego, że skończyłeś jakiegoś marnego humana."

"Właśnie, nietrudno jest wzruszyć krytyków i fanów, wystarczy tylko umrzeć. Takie tępaki jak fani DK od razu na to lecą."

-"&lt;fail&gt;"

-"&lt;hihihi&gt;"

etc. etc. bo nie chce mi się tego wymieniać wszystkiego....

więc filozofowanie "czy to trollowanie czy opinia" jest bez sensu, bo odpowiedź jest jednoznaczna - TO JEST TROLLOWANIE

Zatem Panowie jesteście obrońcami najzwyczajniejszego trolla, a OBRONA TROLLI SZKODZI TEMU FORUM bardziej niż to co my robimy... więc zamiast bawić się na siłę w rycerzyków zostawcie tę sprawę na wymarciu, a nie upewniacie Sibera w tym że wszystko mu tutaj wolno, biorąc go pod swoje skrzydła.

CO DO SAMEGO FILMU: to Ledger zagrał OSKAROWO BEZ DWÓCH ZDAŃ, mówienie inaczej to zwykły hatting. Postać Bale'a miała być z zasady surowa, mroczna żeby po prostu Joker bardziej przyciągał uwagę widza. Bale siłą rzeczy nie mógł się więc niczym wykazać, a aktorem jest znakomitym przecież. Zdjęcia były po prostu arcydziełem, efekty specjalnie dobrze dobrane do całości. Jak dla zwykłych zjadaczy chleba i hollywoodzkich hitów fabuła też była z przekazem. Jedynie rola "two faces" to była porażka jak dla mnie... źle zagrana i stworzona bez klimatu. Nie zapominajcie też że to EKRANIZACJA KOMIKSU, więc oceniajcie ten film w tej kategorii, bo logiczne że nie będzie przecież miała realizmu filmu dokumentalnego, czy filmu na faktach...

Tyle ^ ode mnie w poważniejszym tonie...

i jeszcze SIBER: odwiedź proszę tę stronę -> api.ning.com/files/*j-AAk1iT9B06Cx6lh5Hk6MLU9Vrg1q8NkS72f4Kd2wTD4mFJ3cQSclBKwWGN k7ttJwJ-4RQWa4wJEqVF1XSyWcnm4YU4wYk/258Troll_spray.jpg

enjoy!

ocenił(a) film na 9

Najwidoczniej źle mnie zrozumiałeś: w żadnym wypadku nie broniłem Sibera - skrytykowałem was WSZYSTKICH - za ogólny poziom dyskusji. Choćby facet nie wiem, jak Was obrażał, Wy nie macie prawa robić tego samego. Tzn., macie prawo, ale będziecie wtedy obłudni.

PS. Od kiedy słowo "nie wnikam" oznacza "wzięcie kogoś pod swoje skrzydła"?

użytkownik usunięty
Dassanar

To może przestań już wnikać...
Najlepiej skrytykować wszystkich i nie dodawać niczego od siebie.
Oglądałeś ten film?
To się może dołącz do dyskusji i prowadź ją na swój własny sposób...daj nam wzór do naśladowania...Bo jakoś do tej pory nie zauważyłem żeby ktokolwiek wtrącał się do rozmowy z kimś takim jak Siber i prowadził dyskusję normalnie, tak jak to powinno być Twoim zdaniem.

ocenił(a) film na 9

"To może przestań już wnikać..."
Przecież ja nawet nie zacząłem - dlatego napisałem, że NIE wnikam. Jak mnie o coś oskarżasz, to niech to będzie prawdziwe.

Co miałeś na myśli, pisząc "nie dodawać niczego od siebie."? - obrzucać się mięsem, jak wy?

Chcesz mojej opinii - proszę bardzo:
Mimo kilku wad, między innymi średnia gra Bale'a i hollywoodzkie zapędy (prawdopodobnie narzucone przez producentów, bo Nolan jest ulepiony z innej gliny) w stylu kiepskiego zakończenia, które lekko psują całokształt filmu.
Urzekło mnie jednak bardzo wiele plusów, wymienię te, moim zdaniem, najważniejsze:
- niesamowita rola Ledgera (uważam, że tej klasy, co wcielenie Nickolsona)
- ciekawy klimat, będący alternatywą tego burtonowskiego
- świetna, trzymająca w napięciu
- znakomite zdjęcia
- aktorstwo nie schodzące poniżej pewnego poziomu
- ambicje filmu znacznie przewyższają Avatary, Transformersy, czy tego typu produkcje
Podsumowując, stawiam ocenę 9/10

użytkownik usunięty
Dassanar

Ok, dziękuję Ci bardzo za to że jako jedna z nielicznych osób w tym temacie podałeś argumenty...no i jeszcze fajnie że doceniasz ten film.

użytkownik usunięty
Dassanar

ale ja naprawdę nie gniewam się o to że Siber, jak na e-fightera przystało, mnie obraża. Mi to osobiście nie przeszkadza,mam to w dupie, bo nie każdy na tym forum musi uchodzić za dżentelmena jakbyś sobie tego życzył, bo są różni ludzie, a to jest FORUM. Mi przeszkadza jedynie merytoryczny przekaz wypowiedzi Sibera, który polega na postawieniu ZŁOŚLIWEJ tezy i obrony jej tylko na zasadzie "ja wiem lepiej". Jeżeli tego nie widzisz i chcesz mi wcisnąć że jestem na równym poziomie z tym trollem, TYLKO dlatego że użyłem, podobnie jak on, kilku wulgaryzmów, to nie mamy o czym rozmawiać, bo jesteś jednowymiarowy i zbytnio uogólniasz. Ale spoko, ludzie którzy nie rozumieją że 13latek również może mieć coś do powiedzenia, nie zrozumieją też że i w wiązance przekleństw można zawrzeć większy sens i może ona służyć wyższym celom.

PS. Od kiedy Ty się tutaj wypowiedziałeś. Skoro nawet Siber wziął Twoją wypowiedź za dobry omen do chyba wiadomo jak i inni ją postrzegają.

ocenił(a) film na 9

Wiesz, jak wchodzę na forum i widzę, jak kolesie na siebie bluzgają, to moją pierwszą reakcją jest skrytykowanie każdego z nich. Nic na to nie poradzę. Patrząc na to chłodniejszym wzrokiem, Siber zachowywał się karygodnie i był najgorszy z Was, ale to nie on pierwszy kogoś wyzwał - sam zobacz.

"bo nie każdy na tym forum musi uchodzić za dżentelmena jakbyś sobie tego życzył"
Nie rozumiem, od kiedy krytyka chamskiego zachowania jest czymś złym. Wcale sobie nie życzę, aby każdy był dżentelmenem, chodzi o odrobinę kultury osobistej.

ocenił(a) film na 9
Dassanar

Zapomniałem:
'PS. Od kiedy Ty się tutaj wypowiedziałeś. Skoro nawet Siber wziął Twoją wypowiedź za dobry omen do chyba wiadomo jak i inni ją postrzegają."

Nieprawda, nie wiadomo. Siber jest oszołomem. Od Was oczekuję czegoś więcej.

ocenił(a) film na 9
Dassanar

Jesteś pewien, że masz prawo od nich czegokolwiek wymagać? (nie wszystkie obelgi to wulgaryzmy)

ocenił(a) film na 9
Kantor

Zdaję sobie z tego sprawę i nie twierdzę inaczej.
I mam prawo wymagać od rozmówców minimum kultury - przecież nie chodzi mi o to, żeby się wszyscy głaskali, bo to forum nie miałoby wtedy sensu.Zresztą, jeśli tego wcześniej nie zrobiłeś, przejrzyj "dialog" tych paru osób i zobacz, że jest na co narzekać.

ocenił(a) film na 9
Dassanar

Niech każdy odpowiada za swoich "oszołomów".

ocenił(a) film na 9
Kantor

Eee, wybacz,ale nie bardzo zrozumiałem, o co Ci teraz chodziło...

ocenił(a) film na 9
Dassanar

A... nic. Chciałem się zaprzyjaźnić z fanem Sandmana. Zwolennicy Gaimana to przecież umysły ostre jak brzytwa w rękach człekokształtnego zbrodniarza.

Dassanar

Oczywiście, że jest oszołomem. I o tyle od was lepszym, że to dostrzega i nawet się specjalnie nie wstydzi... Ale wy nawet nie próbujcie tego rozumieć...

ocenił(a) film na 9
Siber

Lepszym oszołomem na pewno:)

Dassanar

Lepszy w dziedzinie Oszołomii.

To wy przede wszystkim obrażacie. Dowodem jest całe to forum od początku do końca. Nie ładnie jeszcze na dodatek kłamać.

Nie, ja zaprzeczam. Ja wcale nie jestem trollem. Ja mam tylko rację, a wy tego nie rozumiecie.

użytkownik usunięty
Emeph

Jeja jak ja uwielbiam ludzi którzy oceniają innych po wieku, myślisz że po co podałem swój wiek?Wiedziałem że użyjesz tego w następnej wypowiedzi...możesz mnie nazywać gówniarzem za to Ty jesteś żałosny i przewidywalny...ponieważ wytłumacz mi jaki wpływ ma mój wiek na moją ocenę tego filmu?
Widzisz, są ludzie którzy traktują wszystkich równo...mogę nawet wymieniać poglądy z 13 lub 69 latkiem ale żeby pisał z sensem......Ty jesteś bezczelny, uważasz że masz rację bo jesteś może "starszy"....jaaa....a jak można zrobić film o człowieku który symuluje że jest świrem?A jak można zrobić film o zwierzętach które mówią?Jak można zrobić film o skazanych więźniach?

Jeszcze cię nie wysłali na OIOM, czy już wróciłeś? W każdym razie pamiętaj o sercu.

Przynajmniej wyrażam się ładniej od ciebie...

użytkownik usunięty
Siber

Oooo....czyli jednak przyznajesz że nie mam ubogiego słownictwa....przeszkadza Ci to że użyłem wulgaryzmów.
A widzisz....a mi przeszkadza to że tak bez najmniejszego sensu skomentowałeś ten film....żadnych powodów, dlaczego tak sądzisz...dlatego tak zareagowałem( piszę o tym już chyba czwarty raz ) :D

ocenił(a) film na 8

nono chłopie, zacząłeś mnie naprawdę irytować. NIENAWIDZĘ wciskania mi w moje usta słów których nie wypowiedziałem! a ty to namiętnie robisz... gdzie napisałem że jestem lepszy bo starszy, gdzie ci to jakoś wytknąłem, gdzie napisałem że mam rację bo jestem starszy DO CHOLERY! Wiek ma tutaj do tego tyle, ze wraz z nim zmienia się pogląd, sposób patrzenia na różne rzeczy - w tym na filmy. równie dobrze mogę dyskutować z 7latkiem o smerfach i zrozumiem jego punkt widzenia na tą bajkę (będzie mówił że to najlepszy 'film' jaki w życiu widział) - tak jak rozumiem ciebie, że urzekł cię mroczny rycerz. tylko tyle. kiedyś sam byłem fanem batmana, do tej pory mam do tej postaci wielki sentyment ale nie będę z tego powodu się oszukiwał - mroczny rycerz nie jest żadnym arcydziełem i żaden film o batmanie nim nie będzie! świetny aktor, dobry montaż i zdjęcia nie uratują całego filmu. Nolan zbił na tym miliony dolców i dobrze - dzięki temu z rozmachem stworzył genialną incepcję ;) wszystko ma swoje zalety heheh
piszesz jak mozna zrobić film o tym i o tym - ano mozna, o wszystkim. tylko nie można filmów z takimi absurdalnymi ideami jak batman podciągac pod arcydzieła bo to niepoważne po prostu

poza tym nabierz trochę dystansu - mroczny rycerz to tylko film. nawet jeśli ci się bardzo podoba to nie powód żebys go tu bronił jak rodziny czy ojczyzny bo to wygląda co najmniej.. śmiesznie

ps. piszesz że jestem żałosny - nie mam ochoty prowadzić rozmowy z kimś kto na wstępie bezpodstawnie wyjeżdża mi z takimi kwestiami - zmień język albo forum bo nie mam ochoty użerać sie po internecie z jakimiś prowokatorami jakbym w realu mało problemów miał.

użytkownik usunięty
Emeph

ja tylko powtórzę swoją wypowiedź

"Nie zapominajcie też że to EKRANIZACJA KOMIKSU, więc oceniajcie ten film w tej kategorii, bo logiczne przecież że taki film że nie będzie miał realizmu filmu dokumentalnego, czy filmu na faktach..."