Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 552209
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

spowodowany przede wszystkim betonową mordą Bale'a.
Więcej niż 5/10 to kpina.

Zamknij się już, bo mi ludzi odstraszasz.

Emeph

Mówiłem to od początku, on jest chory. Ale mnie tu nikt nie słucha, nie wiem dlaczego.
Teraz pewnie napisze, że go obrażam.

Bardzo śmieszne porównanie. A w jakim świetle to ma stawiać mrocznego rycerza?

użytkownik usunięty
Siber

Morda prowokatorze....lepiej idź poszczekaj gdzieś indziej ponieważ na twoim temacie nikt nie prowadzi rozmowy z tobą.

ocenił(a) film na 5

Pełna zgoda z założycielem tematu. Owa betonowa morda jest symbolem tandety i dziadostwa jakie reprezentuje sobą rzeczony "film".

ocenił(a) film na 8
bartekb10

Dobra idź na sale samobójców - film dla takich emogejów jak wy.
Jeszcze barwy szczęścia lecą to idź bo sie spóźnisz.

ocenił(a) film na 5
memphis007

Za to Moczny Rycerz to film dla prawdziwych mężczyzn takich jak Ty...

memphis007

Widziałem taką jakże ciętą ripostę już chyba z milion razy...

użytkownik usunięty
Siber

To zobaczyłeś milion pierwszy....
betonowa morda... aż tak ci zesztywniała pajacu że możesz powtarzać tylko jedno w kółko?!
idź pooglądaj teletubisie, to chyba jedyny "film" w jakim ty możesz dostrzec głębie...
( tak wiem taką wypowiedź widziałeś już milion drugi raz... )

Widzę, że nie rozumiesz, iż wyrażenie "betonowa morda" oznacza twarz miernego aktora, który jest sztywny, niekreatywny i ma kiepską dykcję. Co jest oczywiste, jedno takie beztalencie obniża wartość filmu o co najmniej połowę. To nie jest ostatnia rzecz, która obniża wartość TEGO filmu. A poza tym co tu jeszcze robisz? Już dawno miałeś kończyć...

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Nigdy nie twierdziłem, że jestem wyjątkowy. Za to ty masz nerwicę i zachowujesz się najgorzej ze wszystkich. I nie powiedziałeś jeszcze nic konkretnego, a ja owszem...

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
bartekb10

Nie tylko jest symbolem ale psuje cały seans. Katastrofa.

ocenił(a) film na 10
Siber

Witam przegladam ten temat od 30 min i jestem zalamany poziomem waszej dyskusji po co w ogole bierzecie do siebie posty naszego dziecka neo sibera nie ma poco rozmawiac z idiota sprowadzi was do swojego poziomu i pokona doswiadczeniem koles to zwykly trol proboje zapodac nawijke ale jest idiotyczna niechce mi sie go disowac bo szkoda mi dziecka wychowal sie na forum dzieci neo i nic na to nie poradzicie ;)

sony651

Dorośnij imbecylu, a potem się odzywaj. Albo powiedz dlaczego nie mam racji, bo ja jestem przekonany, że mam. Zresztą sam opuszczam już swój temat. Dzięki wam wygrałem zakład... Ale nie czujcie się wykorzystani... Dziękuję za rozmowę, panowie.

ocenił(a) film na 10
Siber

Oj neo neo czym cie bili haha masz niezle zryty beret pozdro i zycze powodzenia w szukaniu chuja do dupy na innych forach pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Siber

powiedział siber...idiota z wyjątkowym darem ośmieszania samego siebie...

Ostatnie słowo musi należeć do mnie.

ocenił(a) film na 5

Raczej chyba ośmieszania Ciebie...

ocenił(a) film na 9

Zastanawiam się, czemu Ty jeszcze nie dostałeś bana, bo rozumiem mieć odmienne zdanie i dać się ponieść, a co innego zacząć wjeżdżać na rodzinę. Zachowujesz się jak niezrównoważone emocjonalnie dziecko, a zestawienie tego z "13" przy Twoim nicku = Twój wiek.

Wyjdź stąd najlepiej, bo wyzywasz Siber od trolli, a sam zachowujesz się znacznie gorzej. Wyrywasz zdania z kontekstu, kiedy napisał "tylko umarł" nie chodziło o nieposzanowanie śmierci, tylko o to, że ludzie zaczęli go doceniać i zobaczyli w nim wielkiego aktora jak umarł. Znaczy, nie zaznaczył się czymś wielkim, tylko umarł. Już się rozjaśniło w główce? Tłumaczyłem łopatologicznie, tak jak to się powinno tłumaczyć pseudo inteligentnym trzynastolatkom.

I nie, NIE MÓWIĘ, że Ledger tylko umarł i to mu dało taki rozgłos, bo wcale tak nie uważam, tłumaczyłem Ci coś tylko, ale pewnie i tak to wyrwiesz z kontekstu i wyjdzie na Twoje, bo Tobie podobni muszą mieć ostatnie słowo, i tu sprawdza się powiedzenie "Wiesz czemu dzwon głośny? Bo w środku pusty".

Osobiście uważam, że Mroczny Rycerz to klimatyczny film, najlepsza ekranizacja przygód Batmana, a przez rozbudowanie i pokazanie głębi oraz starania pokazania psychiki Jokera przez scenarzystów i reżysera zasługuje na ocenę 10/10. Ledger zagrał Jokera perfekcyjnie, nie mówię, że był lepszy pod tym względem od Nicholsona, ale miał po prostu więcej do zagrania.

To by było na tyle, arrivederci!

użytkownik usunięty
Lepkam

Dobra człowieku już skończ, może i dzwonię najgłośniej i będę dzwonił jeszcze głośniej ponieważ nie pozwolę żeby ktoś mnie obrażał, przeszkadza Ci to że go zwyzywałem?
Ojojoj ależ mi przykro ale mam to gdzieś ponieważ kiedy wątek o Ledgerze się skończył ten śmieć wjechał na mnie i na innych użytkowników.
Obserwujesz temat od początku?
Nie...?
No to wyjaśnia Twoje zachowanie. Nie skąd słowami " tylko umarł " nie chodził o nieposzanowanie aktora , skąd...chodziło o samo nie poszanowanie ludzkiego życia...ale Ty wiesz lepiej co on miał na myśli ode mnie...może niech siber się wypowie ponieważ to raczej on wie lepiej od nas co miał na mysli skoro już tak chcesz rozwinąć ten temat....oczywiście obierze teraz wersję ktora przedstawi go w lepszym świetle.
Dobra ja już nie mam najmniejszego zamiaru wchodzić na ten temat, szkoda mi czasu na użeranie się z siberopodobnymi istotami, naprawdę...żałuję was, nie mówię o Tobie Lepkam tylko o reszcie popaprańców którzy wzięli jego stronę.
Przyznaję " trochę " przesadziłem ale z takimi " ludźmi " nie będę pisał " normalnie " jeżeli masz z tym problem to nie musisz wchodzić na tematy gdzie się wypowiadam w taki a nie inny sposób...przeczytaj temat cały jeszcze raz tam jest wyjaśnione dlaczego tak pisałem do tych $#%@.

użytkownik usunięty
Lepkam

A co do określenia mojego wielu po nazwie nicku to się zbłaźniłeś...ponieważ za kogo ja mam wziąść Ciebie...? Wszystkich określasz po tym jak nazwali się w necie? Aaaa no i nie ma to jak dodać jedną odpowiedź i od razu się żegnać.

Lepkam

Jakiej głębi...?

ocenił(a) film na 10
Siber

Siber rozkminiajac twoje teksty sadze ze jestes zakompleksionym 13-latkiem pozdrawiam i prosze abys sie juz niewypowiadal na tym forum.

sony651

To jest mój temat. Żegnam. To było moje ostatnie słowo.

ocenił(a) film na 10
Siber

Nie wlaczam sie do tej pseudo dyskusji dzieci neo.
Film oszałamiajaco swietny,wbił mnie w fotel w kinie.
Nie czesto widzi sie takie produkcje.Joker,prawdziwy swir i geniusz w jednej osobie.Two face,osoba calkowicie odmieniona po utracie ukochanej osoby,swietne gra aktorska i chyba najwiekszy blad w calej produkcji,mianowicie po straceniu polowy twarzy,ust ma dalej ten sam dzwieczny glos.Powinni cos z tym zrobic,ale widocznie doszli do wniosku ze nikt nie zwroci uwagi.Sciezka dzwiekowa doskonale dopasowana do akcji,wogole jedna z najlepszych jakie slyszalem.I oczywiscie akcja,akcja i jeszcze raz akcja.Film ktory bedzie sie pamietac cale zycie.
Jesli sa osoby ktore jeszcze nie ogladaly to polecam ogladac w full hd.

użytkownik usunięty
Siber

wydaje mi się że 100.000 ludzi na filmwebie i ponad 300.000 na imdb nie może się mylić, pało

ocenił(a) film na 5

Nawet gdyby było ich 10 milonów i tak nie zmienią faktu że to kiepski film

ocenił(a) film na 9
bartekb10

HEHEHE bo kto tak mówi... ty? Jednego trolla się pozbyliśmy, teraz pojawił się nowy "jednozdaniowiec". Boże, napisze jeden z drugim swoją "opinię" i później się dziwią odzewu. Ludzie, kto was nauczył tak złożonego określania swoich odczuć i formowania opinii? Gdzie tak uczą, na ławce w parku, czy w klatce w bloku?

ocenił(a) film na 10
senskomiksu

OMG.
Zajmijcie się czymś pożytecznym, zamiast wdawania się w dyskusje z upośledzonymi dziećmi. Do takiej osoby nie da rady przemówić, trzeba tylko j.bnąc po ryju i tyle. Jak tego nie zrobi Twoja ręka, to przyjdzie walec i wyrówna. Mam na myśli życie. Pójdzie pod łopate i mu się odechce takich z.ebanych komentarzy. :)
Popatrzcie. Przez jakiegoś jednego trolla wątek ma 175 komentarzy...

Qloset

Spotkał się krytyk "Mrocznego Rycerza" z jego zagorzałym fanem. Obaj mieli problemy z kontrolą gniewu. Temat zaliczył ponad 170 komentarzy, przy których czytaniu większosć inteligentnych ludzi zapewne nieźle się bawiła. Jak by to okrelił Barney z "How i meet your mother" - Legendary xP

white_leopard

I pomyśleć, że podarowałem uśmiech inteligentnym ludziom. Myślę, że powinienem założyć fundację.

senskomiksu

Jak ktoś jest myślący, to od razu troll. Żal mi cię.

ocenił(a) film na 9
Siber

"Jak ktoś jest myślący, to od razu troll. Żal mi cię."
Chłopie nie załamuj mnie, tak się wypowiadają osoby "myślące"?

"spowodowany przede wszystkim betonową mordą Bale'a.
Więcej niż 5/10 to kpina."

Żal w rzeczy samej.

senskomiksu

Po pierwsze, wyrażenie " myślący człowiek" nie było określeniem mnie. Poza tym gdzieś tam wyżej podałem zacne argumenty, a to, o czym piszesz jest tylko niewinnym tytułem. Taki literacki majstersztyk, że się tak wyrażę. Jeżeli przeczytasz całość będziemy mogli z pewnością nawiązać inteligentną rozmowę.

ocenił(a) film na 8
Siber

Jak to możliwe, że Christian Bale w Batmanie zagrał słabo, a na przykład w takim Fighterze genialnie i oscarowo? Odpowiedź jest prosta.
Ghristopher Nolan scnenarzystą jest dobry, ale reżyser z niego żaden. Mając takiego aktora jak Bale, nie potrafił nic z niego wycisnąć.

ocenił(a) film na 4
Maciek60

Powtórzę to co mówiłem już wiele razy - ciekawe co da się wycisnąć nawet ze świetnego aktora w filmie, w którym facet przebiera się w strój nietoperza rodem z sex-shopu, charczy jak konający chomik a całość jest w pg-13 ?

ocenił(a) film na 10
Maciek60

Wycisnął z niego i to dużo :D Pan Bale zagrał bardzo dobrze, nie wspominając już o odtwórcy roli Jokera ś.p Heatha Ledgera. Film był (i jest, oraz będzie) świetny. A propos tego kostiumu batmana. Strój jak to mówi New_World_order "rodem z sex-shopu" jest nawiązaniem do jego przeżyć, bo jak niektórzy wiedzą młody Bruce Wayne po pogrzebie rodziców wpadł do studni i tam przeraziły go nietoperze. Wygląd mrocznego, tajemniczego nietoperza miał wzbudzać strach wśród przestępców.
I to tyle :) Dziękuje za uwagę, dałem temu filmu 10/10 - jest genialny.

Maciek60

Nie łudźmy się, z niego się nie da nic więcej wycisnąć.

użytkownik usunięty
Siber

Kpiną jest to że twój ojciec kupił dziurawego kondoma...

ocenił(a) film na 9

Ja chciałem tylko podziękować kolejno urzytkownikom (nicków nie odmieniał): Siber, Footsoldier13, Emeph i Dassenar, za świetny kabarecik jaki wspólnymi siłami stworzyliście. Brawurowo zagrane role trolla, rozgoryczonego 13-latka, prawego kontrargumenta i głos mędrca ze wschodu. Sam dałbym wam oscara. Życze powodzenia w dalszej trasie cyrkowej.

użytkownik usunięty
Smaug_2

Nie ma sprawy upośledzony dwu latku.
Myślałem że temacik się skończył kiedy odeszły główne osoby prowadzące dyskusje ale widzę że jednak jest więcej osób które wolą z boku komentować.
Chcesz wdać się ze mną w dyskusję?
Nie ma sprawy...faniku Hobbita.
P.S. Uwielbiam Władcę Pierścieni.

ocenił(a) film na 9
Smaug_2

1) Mój nick to Dassanar
2) Nieźle żeś to sobie wymyślił, ale nie mam z tym nic wspólnego, po prostu się włączyłem do rozmowy - nie wiem, w ogóle, skąd ten pomysł...
3) Jak już wypisujesz jakieś oszczerstwa, to pisz chociaż poprawnie

PS. Miałem już tu nie wchodzić, bo napisałem, co chciałem, ale aż człowieka mierzi, kiedy ktoś wypisuje takie bzdury na jego temat - zastanów się, facet.

Dassanar

Masz po prostu słabiutką psychikę.

ocenił(a) film na 9
Siber

To akurat kwestia tego, że ten post zaskoczył mnie i zirytował do tego stopnia, że musiałem coś kretynowi napisać.

Dassanar

Masz rację. To jest kretyn.

Smaug_2

Również dziękuję, za to, że nareszcie ktoś raczył spojrzeć z innej strony na moje wybitne zdolności i nieomylność. Ale nie mogę przeboleć, że wymieniłeś mnie w jednej linijce z tym trzynastoletnim okrutnikiem.

użytkownik usunięty

Popieram....

ocenił(a) film na 5

Myślałem że masz trochę wstydu i już tu nie zajrzysz po tym jak Siber zadał Ci porażającą klęskę na oczach pozostałych użytkowników.