PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7900}

Mucha

The Fly
1986
7,1 45 tys. ocen
7,1 10 1 44812
7,6 47 krytyków
Mucha
powrót do forum filmu Mucha

mam pytanie. Bo zwykle nie ogladam horrorow, bo sa straszne, a ja nie lubie sie bac, ale na Mucha sie skusilam, przetrwalam prawie caly film w ogromnym strachu i napieciu. Film mi sie bardzo podobal, jednak w ostatniu 15 minutach musialam przelaczyc, bo postac Brandleyo-muchy tak mnie przerazala, ze nie umialam zniesc jego widoku ani sekundy dluzej. Teraz zaluje, ze nie dokonczylam ogladac, bo caly czas zastanaiwam sie nad tym jak to sie skonczylo. Skonczylam seans na momencie, w ktorym jego komputer sie reaguje na probke glosu. A feee. Prosze o litosc i pomoc w odkryciu zakonczenia :P dziekuje.

__1064aka

=== UWAGA ZAKOŃCZENIE FILMU - NIE OGLĄDAŁEŚ, NIE CZYTAJ ;) ===

Nie pamiętam dokładnie w którym momencie fabuły była ta scena z głosem, ale tak w skrócie...
Veronica zaszła w ciążę, bała się, że urodzi mutanta, więc chciała usunąć. Miała fajny koszmar z rodzeniem wieeeeelkiej poczwarki ;) Poszła do ginekologa ze swoim byłym. Opowiedziała mu co się dzieje z Brundlem. Brundlo-mucha (^^) to widział, poszedł za nimi i porwał ją jeszcze przed zabiegiem, zaniósł do swojego laboratorium (wiesz, instynkt i te sprawy). Oczywiście były chłopak przybył jej z pomocą, niestety Brundle jak to mucha lubi zwymiotował mu najpierw na dłoń a potem na nogę, chciał jeszcze na twarz, ale Veronica go powstrzymała. Brundle wpadł na genialny pomysł, że połączy swój materiał genetyczny z Veronicą i dzieckiem i tak powstanie jeden, "idealny" organizm. W międzyczasie nastąpiła całkowita przemiana, wszystkie tkanki miękkie od niego odpadły i z środka wyszła na prawdę duża mucha ;) Mucha zapakowała Veronicę do jednej kapsuły, sama weszła do drugiej, ale nic z tego - były chłopak jeszcze żył i zaatakował ze strzelby czego skutkiem było to, że mucha teleportowała się bez nóg (nogi zostały przed kapsułą). Veronica wylazła z kapsuły i dobiła pełzającą muchę, która już wyraźnie tego chciała, bo skierowała odnóżem strzelbę na swoją głowę ;)

Enjoy ;)
Sory, że trochę niestylistycznie, ale nie mam czasu :P

Mjamimi

o suuuper, dzieki wielkie ;]
moze jednak dobrze ze doogladalam do konca, nie znioslabym widoku zygajacego Brandla po raz kolejny, a fee.

ocenił(a) film na 10
__1064aka

sorry ale ty jakiś laluś jesteś.

ocenił(a) film na 9
Mateo_SF

Te Czesiek, a może to kobieta jest. Nie pomyślałeś?

ocenił(a) film na 10
Dude_

Te Wiesiek no nie pomyślałem i co będzie??

ocenił(a) film na 7
Mateo_SF

że niby kobieta to już widoków nie zniesie? Ale fakt nie był on zbyt miłym widokiem... Na dwójkę się nie skusiłam...

ocenił(a) film na 9
paula15

Nie o to chodzi:) Tylko że w poście zostały urzyte takie słowa jak "doogladalam" i "nie znioslabym" co chyba świadczy że to kobieta pisała;)))

__1064aka

W dwójce nie było nic wielce obrzydliwego.

A czy to baba czy facet, co za różnica? Wiecie ilu znam facetów którzy boją się dotknąć szczura albo pająka? :D