PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9600}

Na lodzie

Slap Shot
1977
6,7 910  ocen
6,7 10 1 910
6,6 5 krytyków
Na lodzie
powrót do forum filmu Na lodzie

10/10

ocenił(a) film na 10

Film bardzo wulgarny i niesamowicie śmieszny. Kto go nie lubi tego matka ma wąsy.

pawel_cimochowski

Poniżej powody, dla których mogę oglądać ten film codziennie i wciąż mi się nie nudzi:
1. Wywiad Denisa z Jimem Carrem na początku filmu zawsze mnie powala: („You do that, you go to the box, you know. Two minutes, by yourself, you know and you feel shame, you know. And then you get free.”). W ogóle wszystkie teksty Denisa są zachwycające.
2. Oczywiście Paul Newman. Gdy Braden pyta w autokarze Hansonów czy są braćmi Reggie robi najpiękniejszy facepalm w historii.
3. Bracia Hanson. Nawet brak mi słów. Chłopcy są wspaniali. Najlepsi w scenie meczu z drużyną w zielonych strojach. Albo wtedy gdy rozpętali bójkę przed rozpoczęciem meczu. Super scena jak zawodnicy stoją poobijani podczas odśpiewywania hymnu i sędzia próbuje ustawiać jednego z braci a ten drze się na całe gardło „Chcę posłuchać tej cholernej piosenki”.
4. Zakończenie filmu (SPOILERY). Zwykle w filmach sportowych jest tak, że słaba drużyna gra coraz lepiej, dociera do finału, ale tam przegrywa w ostatniej chwili. Zawodnicy są jednak szczęśliwi bo osiągnęli moralne zwycięstwo. Cóż, tu jest inaczej. W ostatnim meczu zawodnicy robią wszystko poza grą. W pierwszej połowie dostają łomot, w drugiej spuszczają łomot oraz robią striptiz a i tak zdobywają puchar. To jest dopiero piękne zakończenie
5. Jako fanka Fleetwood Mac i Stevie Nicks lubiłabym ten film nawet gdyby był slaby. Za „Rhiannon”:)
Podsumowując, film jest przezabawny, świetnie zagrany i mimo upływu lat wcale się nie starzeje.

ocenił(a) film na 9
Karn_Evil_9

Ja z zapytaniem : Co za muzę gra orkiestra gdy Michael Ontkean robi striptiz ??

Karn_Evil_9

No i ta scena, gdy Reggie wchodzi do pokoju braciszków z zamiarem odbycia rozmowy terapeutycznej, ale pasuje widząc ich bawiących się autkami...

ocenił(a) film na 9
pawel_cimochowski

Mnie dawno nie bolał brzuch od śmiania się oglądając komedię!

Specyficzne poczucie humoru, komedia klasyk, coś pięknego że udało znaleźć ten mało znany film.

Polecam serdecznie!

ocenił(a) film na 9
pawel_cimochowski

Miszcz! xd

ocenił(a) film na 8
pawel_cimochowski

Dosłownie się turlałam na podłodze ze śmiechu , możecie pisać o tym filmie co chcecie że głupi ,żenujący itp . ale ubawić się można .

pawel_cimochowski

Jak można nie lubić NEWMANA - no i braci Hansonów... :)))