Film ogólnie opiera się na grubo pogłośnionych dzwiękach, które same w sobie potrafia wystrachać (w nocy mogłem oglądać to tylko na słuchawkach bo co trzask byo tak głośno, że musiałem przyciszać a później nie dało się nic słyszeć w filmie co miało normalny dzwięk) oraz na duuuuuuużej duużej ilości ciemności <widz wszędzie gdzie było ciemno szukał ducha :D).
Tak proste tricki a jednak działały, a jak wiadomo niektóre horrory usypiają wręcz, ten wkurzał grubo za głosnymi efektami, jednak oglądając w nocym na słuchawkach by słyszeć wszystko i by słyszec efekty dzwiękowe dawało to dobry efekt, było kilka takich scenek które miały kilka straszących efektów i przyznam udało się im zrobić dobry horror, to powinno to wyglądać.
Załączasz film i wiesz, że twórcy filmu zabawią się dzis Tobą dając Ci dawkę wrażeń :)
Podsumowując: noc+ciemność+głośne dzwięki+czasami wyskakujące nam coś na ekranie to klucz do udanego horroru, nie wiele horrorów dostaje ode mnie noty 8 i wyżej, ten zasłużył bo straszył a takie jego zadanie.
Jeżeli szukasz film na wieczór by miejscami wstrachać się? to jest to film dla Ciebie! Gorąco polecam!