Naznaczony: rozdział 2

Insidious: Chapter 2
2013
6,7 56 tys. ocen
6,7 10 1 56471
5,8 12 krytyków
Naznaczony: rozdział 2
powrót do forum filmu Naznaczony: rozdział 2

Opinia

ocenił(a) film na 8

Przyszłam właśnie z kina. Dla mnie było straszne, trzyma w napięciu cały czas, są tam też
momenty smutne i zabawne ;))

Mogę powiedzieć że jest to jeden z lepszych horrorów jakie widziałam. I jeden z straszniejszych
;))

ocenił(a) film na 6
kra888

A jak ci się podobała część 1 :D ?

ocenił(a) film na 8
Musicxd

Pierwsza część była też dobra, nawet lepsza. Zawsze pierwsze części są lepsze. Dwójki bywaja slabe i wgl. Ale w tym przypadku jest ok. ;))

ocenił(a) film na 6
kra888

Racja, jak na kontynuacje to było ok, dobrze, że tego nie zniszczyli, mogło być gorzej ;)

Musicxd

A wiesz dlaczego NAZNACZONEGO 2 nie zniszczyli? Bo ten sam rezyser i ci sami scenarzysci zrobili ten film a nikt tak dobrze jak tworcy czesci pierwszej nie zrobia czesci 2. BARDZO WIELE SEQUELI JEST NIEUDANYCH BO ROBIA JA NAOGOL JUZ INNI SCENARZYSCI I REZYSERZY KTORZY NAJCZESCIEJ PO SUKCESIE JEDYNKI CHCA ZROBIC SKOK NA KASE I POWTORZYC SUKCES. Komercja niejeden film zniszczyla...

ocenił(a) film na 6
punisher822_filmweb

No zgadza się, ale nie zawsze tak jest. James Wan zrobił pierwszą część Piły, a dalsze części dorównywały cz.1 . I stanęli przy części 7 bo boją się, żeby tego nie sknocić. Wan postanowił odejść od horrorów, ale fajnie by było gdyby zakończył dzieło które zaczął i nakręcił 8 część :D

ocenił(a) film na 6
kra888

1 część była rewelacyjna ;) Ta obecna 2 jest dość słaba, kompletnie nie umywa się do poprzedniej ;P Taka prawda.

ocenił(a) film na 9
MF13

2 część nie umywa się do poprzedniej ? to ja nie wiem jak żeś kolego oglądał film moze na śpiocha . dużo fragmentów było ujętych z poprzedniej części

ocenił(a) film na 6
Monos_fw

Hmmm ;) Poduszki nie zabieram ze sobą do kina więc jak się domyślam nie spałem... xD A już na poważnie... Nawet gdybym miał być łagodny w ocenie, to niestety dwójka jest gorsza. Pomimo wszystko mam jednak do tej krótkiej serii mały sentyment ;) Przykładowo "Dead Silence" tego samego reżysera dużo bardziej przypadło do mego gustu :D Tyle w temacie.

MF13

A jak oceniasz OBECNOSC i WYROK SMIERCI tego samego rezysera? Nie zapominaj ze ten koles wlasnie pracuje na planie i rezyseruje SZYBKICH WSCIEKLYCH 7

ocenił(a) film na 6
punisher822_filmweb

"Obecność" akurat mocno mnie przekonała. "Wyroku śmierci" nie widziałem, więc... się nie wypowiem ;P

MF13

Polecam Ci ten WYROK SMIERCI bo to kawal dobrego filmu i nie jest to horror ale dramat/akcja/thriller. Te 3 gatunki filmowe sa w tym filmie mocno wyrazne wiec nie da sie jednoznacznie wpisac ze jest to dramat lub thriller. Ale nie ukrywam ze ciekawi mnie jak ten dobry rezyser zrobi w swoim stylu SZYBCY WSCIEKLI 7. Jak sam rezyser wiele razy mowil w wywiadach to jego SZ.WSCIEKLI 7 maja byc klimatem podobne do FRANCUSKIEGO LACZNIKA i ZYCZENIA SMIERCI.

ocenił(a) film na 6
punisher822_filmweb

Szkoda, że Szybcy i wściekli 7 dopiero w lipcu. Jak Wan reżyseruje to na pewno tego nie sknoci, oby to była ostatnia część z całej serii :D

ocenił(a) film na 6
MF13

Mam tak samo, niby część 2 jest gorsza od pierwszej, ale nie powiem, że mi się nie podobała. Dead silence akurat mi się nie podobało, po prostu nie mój styl filmów. Obecność była fajna, byle by jakiś zakręcony reżyser nie postanowił nakręcić kontynuacji.

ocenił(a) film na 6
Musicxd

O tak ;D Kontynuacja "Obecności" byłaby zbrodnią.

ocenił(a) film na 7
kra888

Mnie się film też podobał. Były momenty gdzie się wystraszyłem i nawet była jedna scena gdzie wraz z kolegą ryknąłem ze śmiechu, myśleliśmy że zlecimy z tych foteli ( naparzanie się garnkiem i genialny a wręcz epicki rzut czajnikiem w dziewczynę). O rety to było dobre. Tylko z deczka nie skumaliśmy końcówki - ale mam nadzieję że bedzie trzecia cześć i sie wyjaśni :D

ocenił(a) film na 6
MansonBest

Nie lubie zazwyczaj kontynuacji i zazwyczaj myślę, że im mniej części lepiej, ale akurat tu część trzecia jest potrzebna xd Pytanie kto będzie reżyserem? Jeśli Leigh Whannell to powinien sobie poradzić, w końcu pracował z Wanem i powinien brać z niego przykład.

ocenił(a) film na 10
Musicxd

w weekend idziemy do kina i zobaczymy czy Wasze pozytywne opinie się potwierdzą ;)

ocenił(a) film na 8
kra888

Bardzo mi się podobał :) minusem na seansie była banda bardzo głośnych nastolatków. I drugie co mnie zastanawia to gdzie podział się motyw muzyczny z pierwszej części?? :(