PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=173062}

Nie wchodź do tego domu

Don't Go in the House
1980
5,8 240  ocen
5,8 10 1 240
7,2 4 krytyków
Nie wchodź do tego domu
powrót do forum filmu Nie wchodź do tego domu

początek jak w Psychozie, poźniej juz dużo gorzej. Jedna scena w której morderca w przebraniu hutnika zabija nagą pannę miotaczem płomienia miała pewnie nadać temu obrazowi miano slashera. Ale tak nie jest a tożsamość zabojcy znamy od pierwszych minut. Ogolnie bardzo słaby film.

Jarek711

a gdzieś ty chłopcze wykombinował że to miał być slasher? To raczej studium psychopaty, którego poznajemy od początku i śledzimy każdy jego krok. Ze slasherem ten film nie ma i nie miał nigdy nic wspólnego. Podobnie jak przereklamowany Maniac czy nudny Driller Killer to też nie slashery lecz portrety świrusów. Akurat z tych trzech najbardziej sobie cenię właśnie DGITH. Ale to już mój indywidualny gust.

Rosso Sangue

Jako portret chorego psychicznie faceta, który przeżył terror ze strony swej kochanej mamy, film spisuje się znakomicie. Film nie nudzi, a przynajmniej na pewno nie jest słaby. Świetne kino. Polecam!

ocenił(a) film na 9
klotz

Dokładnie. Bardziej serial killer movie niż slasher. Brudny i nieokrzesany z niewiarygodnie sadystyczną sceną palenia żywcem nagiej kobiety przez Donny'ego Kohlera (Dan Grimaldi). Uwielbiam "Don't Go in the House". Widziałem kilkakrotnie - od niedawna mam na DVD.