PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=120184}

Niebiańska przepowiednia

The Celestine Prophecy
2006
5,7 2,1 tys. ocen
5,7 10 1 2118
Niebiańska przepowiednia
powrót do forum filmu Niebiańska przepowiednia

2/10

ocenił(a) film na 2

Dawno nie widziałem tak naiwnego filmu. Tragedia. Sam się sobie dziwie, że dałem rady go do oglądać do końca. A nudny jak flaki z olejem. Tania, tandetna bajka dla kogoś kto lubi bujać w obłokach i lubi wierzyć w jakieś śmieszne objawienia.

I tak chyba najbardziej rozwaliła mnie scena z wybuchem jak John wskakuje do studni. Nie dość, że skoczył do studni oddalonej o jakieś 10-15 metrów w ciągu niecałej sekundy, to zrobił to w momencie kiedy licznik na bombie wskazywał zero hehe. Więc jak zdążył przed wybuchem? Poza tym sam wyszedł ze studni hehe. Jakim sposobem skoro nie było żadnej liny, a ściany były gładkie. Tak tania i tandetna bajka, że zastanawiam się kto wyłożył pieniądze na stworzenie tego kitu. Film dla fanów takich bajek jak zamach w Smoleńsku i ine żałosne pierdoły.

Film powinien być podpięty pod kategorie "Bajka" albo "Słaba ściema"

Sprite_87

Podsumowując przesłanie: "Wiedz, że coś się dzieje..."

Sprite_87

Film jest luźną ekranizacją książki, która jest również jedną z najlepiej sprzedających się tzw. self-published. Książek jest kilka.

Sprite_87

Sprite, film wydaje się naiwny dla kogoś, kto nie czytał książki. Nie jest to gatunek "oparte na faktach" więc nie masz się co spodziewać logicznych, racjonalnych, naukowo wyjaśnionych i możliwych scen. To jest film o czymś więcej niż materialny świat - o duchowości, a w jej obrębie dzieją się niezrozumiałe rzeczy... Wiele scen jest niewyjaśnionych - przeznaczonych tylko dla tych, którzy książkę przeczytali.