PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114192
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Oglądałem wszystkie filmy z człowiekiem pająkiem, i ten jest najlepszy.
(fajne nawiązanie do gry inFamous na ps3) Polecam !!!

PS. W 3d oglądało by się jeszcze lepiej :)

ocenił(a) film na 7
WeWodzie_85

Również oglądałem wszystkie ekranizacje słynnego pajęczaka ; ) i film faktycznie jest bardzo dobry... (tak swoją drogą to soundtrack również jest ekstra lubię sobie przesłuchać „My Enemy”, „I'm Goblin”, „Cold War” i „Still Crazy”). Tak w ogóle to trochę mało Harre'go po przemianie w Goblina zaledwie kilka minut pod koniec ale trzeba przyznać że kreacja jest dobra chodź fani narzekają że nie wygląda tak jak w komiksie ;p ja cenię sobie kreatywność i oryginalność i pomysł przypadł mi do gustu mam nadzieję że w „Sinister Six” lub w trzeciej części znajdzie się więcej czasu na powrót Goblina o ile w ogóle miał by wrócić.
P.S Już niedługo premiera na DVD i Blu-ray ; ) więc obejrzysz w 3D poza tym czekać nas będą usunięte sceny nimi jestem najbardziej zainteresowany. Mam nadzieję że i u nas wypuszczą edycję kolekcjonerską w kształcie głowy electro bo wygląda fenomenalnie.

ocenił(a) film na 10
ScorpioS_filmweb

Faktycznie electro wyglądał super, ogólnie świetna postać.
Chyba najfajniejszy zły charakter ze wszystkich części tej serii.

ocenił(a) film na 7
WeWodzie_85

No u mnie przed obejrzeniem „Amazing Spider-man 2” najlepszym antagonistą Spider-mna'a był Dr. Octopus w „Spider-man 2” ale teraz zdecydowanie Jamie Foxx w roli Max'a wchodzi na pierwsze miejsce.

ocenił(a) film na 10
ScorpioS_filmweb

Zgadzamy się w 100% :)

ocenił(a) film na 5
WeWodzie_85

Gdyby nie ta jego motywacja, że Spiderman nie pamiętał jego imienia itd., ok, był lekkim psycholem, ale mogli go lepiej przedstawić, tak samo jak jego powstanie, czyli wpada do wody z wegorzami i bam - jest super. Wiadomo, to origin komiksowy, ale dżizes...
Sam Electeo był ok, wielu ludzi narzekało na te dubstepowo-teledyskowe walki, ale mnie się one podobały. Fajna postać ogólnie.

ocenił(a) film na 10
Frieza

Własnie, te "dubstepowo-teledyskowe walki" były świetne.

ocenił(a) film na 5
Frieza

o dokładnie... te skrillex'owe? (czy jak tam zwał) zgrzyto-rzężenie... było dość irytujące. nawet sam pajęczogłowy w którymś momencie mówi "nienawidzę tej piosenki" (nie wiem czy słyszenie soundtrack'a z własnego filmu to jakaś jego nowa umiejętność ;D). czy razem z węgorzami w zbiorniku pływała dyskotekowa kula;P

ocenił(a) film na 8