PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114195
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

3/10

ocenił(a) film na 3

Niestety, to już nie te klimaty.Film nudzi,nie ma tego polotu co w poprzednich wydaniach, według mnie aktorzy są do bani i wyszedł z tego o mały włos jakiś romance vs electro+ dyniogłowy..Sceny typu daj mi kable rozruchowe to go zabije są po prostu salwą śmiechu.Najgorsza adaptacja komiksu

sylwester_3

O.o co ty ćpałeś ? Jak na obecną chwilę to jest jedna z lepszych adaptacji komiksu jaka powstała mnie film wcale nie nudził wręcz przeciwnie a w poprzednich wydaniach to spoglądałem często na zegarek bo mi się film nudził jedno i to samo.Aktorzy do bani hahaha może nie są to jacyś wybitni aktorzy ale jednak Jamie Foxx i Dane DeHann zagrali świetnie tylko dane miał mało czasu co nie dało mu większego pola do popisu.

ocenił(a) film na 3
patryksnake_2

To gratuluje fazy.Może coś było klejone,albo ktoś Ci dolał gówna do coli,albo na smarkał do popcornu w trakcie szczania.Nie walcz dziecko ze mną bo nie masz szans.Zobacz wszystkie poprzednie części, potem rozpisuj się sweet.........patrysrake buaghahaha :) i nie pozdrawiam czernico ottt mózgu

ocenił(a) film na 8
sylwester_3

My z Toba nie chcemy walczyc, my bedziemy Cie ignorowac :)

sylwester_3

LOL ja nie miałem zamiaru z tobą walczyć tylko podważyłem twoją wypowiedź jak już założyłeś ten temat ;p

ocenił(a) film na 9
sylwester_3

Akurat w nowych odsłonach aktorzy są dobrani o wiele lepiej, niż w trylogii Raimi'ego. Komiksowy Parker o zdecydowanie bardziej przypomina zachowaniem kreację Garfielda, a nie McGuire'a, a Emma Stone w roli Gwen sprawdziła się na pewno lepiej, niż co najwyżej przeciętna Kirsten Dunst w roli Mary Jane, która w komiksie była seks-bombą...

sylwester_3

Na rottentomatoes już prawie, prawie jest "zgniły" - w tej chwili ma 60 % pozytywnych opinii ale z każdą godziną leci w dół (premiera w USA dopiero jutro, więc recenzji jeszcze sporo się pojawi). Wśród "top critics" tylko 35 % pozytywnych opinii. To w tej chwili najgorzej oceniany film o Spider-Manie (trójka Raimiego miała 63 %). Na metacritic w tej chwili "Niesamowity... 2" ma ocenę 53 - też najgorszą ze wszystkich filmów o Pajączku (trójka Raimiego miała 59).

http://www.metacritic.com/movie/the-amazing-spider-man-2
http://www.rottentomatoes.com/m/the_amazing_spider_man_2/

Cóż, bez zaskoczeń, bo to rzeczywiście najgorszy film o Spider-Manie nakręcony w tym stuleciu. Więc, oczywiście, masz rację - i ja mam rację. Nie mają jej natomiast Ci, którzy dają temu filmidłu więcej niż 5-6. :P

Davus

Update: Już jest zgniły: 57 % na rottentomatoes, 38 wśród "top critics", a na metacritic 53.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
Milosz12345678910

Zaraz wylecisz synku z FW

ocenił(a) film na 7
sylwester_3

Wybacz ,ale byłem pod wpływem emocji ,ponieważ ten film mi się spodobał.

sylwester_3

Nowa seria filmów o Spider-Manie dużo bardziej podoba mi się niż Raimiego, ale Niesamowity Spider-Man 2 bardzo mnie rozczarował.

Jak ktoś lubi dobre efekty, nawalankę plus hollywoodzki humor to na pewno Wam się spodoba. Jeżeli oczekujecie przemyślanej, fajnie poprowadzonej fabuły to się rozczarujecie.

ocenił(a) film na 7
andy7larkin

Jak dla mnie to całkiem dobrze rozpoczyna się to uniwersum o spider-manie i nie ma co się orać w tym temacie bo każdy ma inny gust. ;) Ale i tak jak dla mnie to stara trylogia do tego to był syf i nie będę się tu rozpisywał czemu bo jest tego bardzo dużo wystarczy sama postac Petera i Spider-mana. :D