Na wstepie ciekawe bylo ze kiedy ludzie dowiedzieli sie o ilosci wrogow w nowym spiderze to czesc byla zaniepokojona bo w Spider Man 3 bylo takze 3 wrogow aczkolwiek:
Marc Webb zrobil lepsza robote od Raimiego bo wcisnal 3 wrogie postacie w film i one nie zabieraja sobie miejsca a na dodatek robiac 2 czesc mamy podwaliny pod 3.
Harry - nie umiera i tworzy sinister six ,ktorego czescia jest Rhino na ktorym to konczy sie film.
Rhino zapewne zacznie otwarcie 3 czesci tak aby jakos to zespolic.
Byc moze Raimi powinien pojsc ta sama droga? Dal Venoma na troche dluzszy czas niz Webb Rhino ale odrazu go usmiercil - a szkoda bo Venom to fantastyczna postac.
Teraz zastanawia mnie jedna rzecz - na koncu pierwszej czesci ASM mielismy scene po napisach z dr connorsem.
I byc moze Connors wystapi w kolejnej czesci ale po stronie Petera.(Tak to wnioskuje po tym co mowil Connors i po tym ze odwiedzil go zalozyciel Sinister Six).
Spider z taka iloscia bedzie mial ciezko wiec albo walczy sam (z symbiotem) albo ktos mu pomoze.
w 2 koncowka pokazuje ze od tego momentu rozpoczyna sie "szukanie" wiec w 3 moze bedzie kolejny czlonek ekipy ktora to pokaze sie ewentualnie sam w spin offie
Jak na moje to w 3 części będziemy mieli powtórkę z 2... z tym, że Rhino może mieć też jakiś krótki epizod jak w TASM2, lub nawet dłuższy, gdyż jest on bardziej takim pionkiem, zwykłym zbirem w kostiumie. Głównym wątkiem będą moim zdaniem 2 postacie, Doc Ock i Vulture. Coś takiego jak w TASM2 tylko teraz dostaną troszkę więcej czasu ze względu na brak Gwen=brak wątków Peter+Gwen. Ewentualnie wszyscy trzej będą mieli dużą rolę. Być może zamiast tej dwójki pojawi się ktoś inny z The Sinister Six być może Kraven. A cała grupa skompletuje się dopiero w swoim filmie. Chociaż coś czuję, że we własnym filmie przybliżona zostanie nam historia kompletowania drużyny, a TASM4 Spidey vs TSS. W najgorszym wypadku tytuł The sinister six jest przykrywka i zobaczymy w nim Spider-Mana walczącego przeciwko nim. Potem szykują nam Venoma, a gdzie Venom tam i Carnage. Coś mi mówi, że TASM pociągnie jeszcze 5 część, a może i 6. Będzie kasa będą sequele.