Przyznam, że najnowszy Spidey zaciekawił mnie wraz z zapowiedzią, że pojawią się w nim przeciwnicy nie występujący dotąd na ekranie. Po obejrzeniu zwiastuna Super Bowl moje oczekiwania legły w gruzach. Pytanie: Czy kogoś też drażnią patetyczne dialogi, żałosny Electro i masa bezsensownych wybuchów? Rozumiem, że bez akcji tego typu film się nie obędzie, ale wychodzę z założenia, że to jedyne co twórcy mają do zaoferowania. Wszyscy ostro skrytykowali trzecią cześć Spidermana za zbyt dużą ilość wrogów. Przy tym dziele każdy podchodzi entuzjastycznie do wizji: 5 przeciwników- 1 bohater. Nie rozumiem was ludzie... Film ma trwać 2h 32 min i nie wierzę, żeby twórcom udało się porządnie nakreślić każdego rywala. "Mroczny rycerz powstaje" trwał o 13 min dłużej, a nie udało się reżyserowi odpowiednio określić Bane'a. Tak więc? Dla mnie najnowszy Spidey zapowiada się na kaszanę, która zbije masę kasy, ale... Nic ciekawego sobą nie będzie reprezentował. Kolejna papka od Marvela. Tylko Iron Man trzymał fabularnie poziom( 1 i 3). PS. Film pewnie i tak obejrzę, ale biletu wolę nie kupować. Śmieszą was suchary Petera? ;)
Zgadzam się z tobą 2h30min to o dużo za mało żeby porządnie przedstawić przeciwników. Moim zdaniem 1 ale za to dobry w zupełności by wystarczył a co do tych sucharów kilka jest fajnych ale reszta to żenada
Jakich 5 przeciwnikow? Poxa tym sceny z nimi bede porozdzielane przez caly film i pewnie dobrze zgrane, jak w jedynce. Bedzie rozwiniecie postaci Parkera pewnie i przeszlosci jego rodziny. Rezyser musi troszke przyspieszac bo zbiera juz bazę pod Sinister Six w kolejnych czesciach. I dla mnie to nie sa suchary tylko fajne teksty
Jakich 5 przeciwników? Electro, Rhino, Green Goblin, Alistair Smith i z tego co słyszałem Doktor Octopus. Masz pięciu(4 potwierdzonych). W trójce było trzech przeciwników i twórcom nie udało się ich dobrze nakreślić. Naprawdę sądzisz, że reżyserowi uda się odpowiednio przedstawić każdą z postaci przy tym kontynuując wątek złej korporacji z jedynki i do tego relacje z Gwen oraz Harrym? Daję im 10% szans, że uda się to dobrze uporządkować. Wnioskując po twojej wypowiedzi jedynka Ci się bardzo podobała... Może i to jest przyczyną sporu( mi nie podpadła, choć zawsze daję nadzieję sequelom) Co do sucharów to subiektywne odczucie. Być może nie preferuję tego typu humoru. Pozdrawiam.
Zapomnieliście jeszcze że może pojawić się puma http://www.filmweb.pl/news/Kolejny+wr%C3%B3g+Spider-Mana+na+horyzoncie-101532
Wątpię, on nie jest w Sinister Six wiec go na bank nie bedzie. Ja stawiam na Mysterio
Alistair jak będzie to tylko epizodycznie tak samo jak Norman, Octopus i Vulture będą w 3 albo 4 dopiero więc nie wymyślaj.
Nie będzie 5 przeciwników ludzie. Elektro jest głównym przeciwnikiem i to pewnie wokół niego będzie się kręcił film, za pewne Rihno będzie jako wstępniak w filmie (taką większa rola epizodyczna), potem może pojawi się w tym robocie - Peter go pokona i wsadzą do paki (później pewnie wyciągną jeśli ma być w Sinister Six), na koniec pojawi się pewnie Goblin i razem z Elektro będą próbować zabić Petera. Co do Alistaira Smitha to był przecież news, że jego rola tam będzie naprawdę malutka, to samo się pewnie tyczy Dr. Octopusa (w końcu pracuje/ będzie pracował w Oscorp). Co do Pumy to nie mam pojęcia, pewnie to stek bzdur - nie znam takiego przeciwnika Spideya.
Ludzie maja naprawde problem ze zrozumieniem ideii rozbudowania uniwersum...to, ze w filmie sa postacie, ktore w pewnym momencie swojego bytu w komiksie zmienili sie w czarne charaktery nie znaczy, ze odrazu wprowadza ich w filmie jako wroga spidermana....po prostu przedstawia postac Alistara, to samo z Octopusem jesli sie pojawi bedzie najzwyklejszym doktorem i pracowanikiem Oscorp jak Smythe....moze beda jakies ciekawe easter eggi jak np. plan konstrukcji spider slayera czy cos w tym rodzaju, ale to tyle. Rhino, Electro i goblin to wrogowie jakich zobaczysz. Rhino bedzie tylko postacia epizodyczna w scenie poczatkowej filmu bedzie poscig za ruskiem, spidey go upokorzy potem na chwile wroci jako Rhino. Historie postaci Electro i Proto Goblina[harry to taki prototyp...mutacja nie skonczona, stroj nie skonczony] beda polaczone. A teksty w trailerach mnie ciesza :P scena z kominem, scena z policjantem "need a hand"...caly spiderman. Tylko scena z flaga jakas dziwna mi sie wydaje, ale nie mam wiekszych problemow.
To samo z Puma. Po prostu w artykule Daily Bugle napisali, ze postac ktora sie kryje pod ta persona przyjezdza do nowego jorku i tyle a ludzie pisza jakby kazda postac miala sie odrazu pojawic w filmie...Dlaczego o Shockerze od razu nie napisales...on tez byl w jednym z artykułów. Chyba Jackal aka Miles Warren takze.
P.S Puma nie jest worgiem spidermana...jest bardziej jak Black Cat czasem z nim wspolpracuje.
Wnioskując po twojej wypowiedzi dostaniemy powtórkę z części trzeciej. Sandman/Electro będą grali pierwsze skrzypce, Harry Osborn/Rhino pojawi się na początku i końcu( w krótkiej scenie), a Venom/Green Goblin na samym końcu filmu, jako ten najtrudniejszy do pokonania. Zobaczymy co z tego wszystkiego znajdzie swoje odzwierciedlenie w filmie. W takim razie znów rozpoczną się bojkoty dotyczące zminimalizowania poszczególnych czarnych charakterów. Chyba, że twórcą uda się wyjść z danej sytuacji obronną ręką. Przynajmniej mamy prawdziwy czarny charakter na pierwszym planie( a raczej niebieski...) ;) Pozdrawiam.