A mnie się wydaje, że to zwykła poprawność polityczna.
Wymyślił sobie świat poprawność polityczną i mamy teraz takie absurdy.
Wątpię, ale co Ty dajesz przeciez czarnoskórzy sa swietnymi aktorami i nie kolor skory sie liczy ale charyzma i to jak ktos odgrywa dana postac, wiesz w Batmanach Raas al ghula zagral bialy a powinien azjata taksamo Bane'a zagral bialy a powinien mekszykanczyk, to dziala w dwie strony
Bo reżyserowi pomyliły się serię i mimo, że film ma tytuł "Amazing Spider-Man" to wygląda postaci zerżnął z serii Ultimate
- Electro
- Rhino
- Goblin (po części)
- nawet sam Spider-Man wygląda jak ten z Ultimate
Myslę ze seria nazywa sie The Amazing bo jest hołdem dla oryginalnego pajączka no i najlepszą serią jaka do tej pory powstała :)
Oni mają prawa do wszystkiego ze Spidey'm a że postać Electro w obecnych czasach dziwnie wygląda to wzięli Ultimate, a poza tym wygląd Pająka się za bardzo nie zmienił w "Ultimate Spider-Man". A Goblin nie jest wcale wzięty z Ultimate'a - gdzie te mięśnie? gdzie płonące ręce?
I pewnie ze względu na wzorowanie dotąd nie było MJ, Gwen była dziewczyną pająka i zmarła tak jak w serii amazing?
Film nie jest wzorowany na ultimate. Czerpie z obu serii. Ale, żeby to wiedzieć trzeba przeczytać najpierw jakiś komiks.
a electro jest wzorowany na ultimate a z resztą cały film nie musi być jak komiks twórca daje coś też od siebie
"Film nie jest wzorowany na ultimate"-a więc w jakimś stopni się na nim wzorują
Tak jak mówisz, poprawność polityczna. Wciskanie na siłe do filmu murzyna, żeby murzyni na ten film poszli.
Bo mniej jest amerykaninów którzy są tak dobrymi aktorami wsrod innych mniejszosci w Stanach? Pewnie dlatego
Bo tak naprawdę największym złem na tym świecie są murzyni i trzeba ich tępić ten film po prostu przekazuje tą mądrość
Bo popieprzeni ludzie chcą żeby mniejszości narodowe były lansowane,mówię tu o rasie,religii oraz orientacji seksualnej.
Bo Webb chciał ukazać konfrontację białego z czarnym. Mimo to film uniknął oskarżeń o rasizm,że czarny znowu zły.
Electro był synem Redskull'a więc nie wiem dlaczego tak zrobili zwłaszcza, że to RS przemienił syna w electra(superbroń nazistów). Tak to było przedstawione w kreskówce spider-man z 1994r.
w komiksie jednym co czytałem to max był elektrykiem i został wezwany żeby naprawić jakiś słup elektryczny po czym walnął go piorun i tak powstał elektro czyli prawie tak samo jak w filmie tylko że tu było poprostu zwarcie kabli
Tyle, że jest jedna oryginalna i kanoniczna. Ta którą podał wolverine.
Inne wersje to po prostu wymysły