PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114195
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Emma Stone oficjalnie potwierdziła, że jej postać zginie ) : : http://www.worstpreviews.com/headline.php?id=28498

ocenił(a) film na 9
buterfly

Swietnie. Peter parker bedzie ryczal w kazdej czesci, bo ktos mu umrze. Czekamy na to, po kim bedzie mial zalobe w trzeciej.

buterfly

no nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(;(;(

wort801

Jak twierdzi sama aktorka chcę trzymać się komiksowej wersji mam tylko wątpliwość, czy aby na pewno zginie w tej części ?

buterfly

mogli by zmienic nie musi być jak w komiksie :)

ocenił(a) film na 7
wort801

Akurat takie wydarzenie musi;) Śmierć Gwen Stacy to zbyt ważny story art by go jakoś drastycznie zmieniać;)
No i mamy pewność, że Norman Osborn zacznie rozrabiać^^

Dealric

nie musi jak by wszystko było jak w komiksach to już po postaciach które będą w filmie bym znał już fabułę filmu wiec zmiany dla mnie są miłe widziane np bez pająka mutanta w którego się zmienił spider-man , bez jego klonów chyba że będą filmy osobne z tymi klonami to ok i beż zabicia Gwen takie zmiany mogę zaakceptować :)

ocenił(a) film na 7
wort801

Twórcy chcieli w tej serii trzymać się fabuły komiksowej, a śmierć Gwen to wydarzenie, które zmieniło Parkera i miało wpływ na w zasadzie każdą później napisaną historię;)
Ale nikt nie powiedział, że akurat Goblin zabije Gwen (to akurat w filmie można zmienić, bo w 4-5 filmowej serii i tak nie starczy miejsca na pełną fabułę goblina).
Tak samo na pewno nie będzie clone-wars czy przemiany pająka, bo nie ma na to miejsca;)

Dealric

ale mimo to szkoda mi gwen :(

ocenił(a) film na 7
wort801

Mi nie, bo znam ją przede wszystkim z komiksów;) Najgorsza z dziewczyn Spider-mana.
Choć postać wykreowana w filmie jest ok.

Dealric

no ja mam inne zdanie od ciebie o niej dla mnie może być dziewczyną nawet przez całą tą serie filmową :)

Dealric

a jedynego klona chciałbym zobaczyć na dużym ekranie to szkarłatny spider-man :) albo tego z przyszłości :)

ocenił(a) film na 7
wort801

Generalnie powstały 2 ważne klony (Ben Reily czyli właśnie Scarlet i Kain) i jakby miano skorzystać z fabuły clone-warsów to raczej powinno się wykorzystać obydwie postacie.

Dealric

a ten metalowy był z innego wymiaru tak ?????

ocenił(a) film na 7
wort801

Aaa już rozumiem.
Ty mówisz o serii animowanej?
To tak:
W animacji - Madame Web ściąga Spider-Manów z różnych wymiarów (w komiksie czegoś takiego na dobrą sprawę nie ma, a Madame Web jest dużo fajniejszą postacią, szczególnie po tym jak Arachne staje się nią). To nie są klony tylko inne wersje z innych światów. Np mechaniczna zbroja była wzorowana na stroju, który Spider stworzył w komiksie by kogoś pokonać.
W komiksie - W Clone Saga niejaki Jackal (na którym wzorowany jest naukowiec który w odcinku z X-menami zmienił się w mutanta) jest naukowcem specjalizującym się w klonowaniu, W wyniku eksperymentu jego ciało zmutowało się. Przede wszystkim bawił się w klonowanie siebie, Parkera i Gwen Stacy. Stworzył w sumie 2 w pełni funkcjonujące klony Parkera (Kain i Ben Reily) oraz masę mutantów (w animacji to sam Parker mutuje w takiego pająka). Generalnie Ben Reily przez pewien okres czasu udaje prawdziwego Parkera i Spider-mana, a po powrocie oryginału przywdziewa imię Ben Reily i Scarlet Spider (jest wtedy spore zamieszanie i tak do końca nie wyjaśniono czy Parker jest oryginałem czy Reily), Kain przez dłuższy okres czasu jest wrogiem pająka, ale później zawierają sojusz.

użytkownik usunięty
buterfly

Ale może będzie się mu śniła po nocach .

buterfly

Któryś tam goblin ją zabił o ile dobrze kojarzę

ocenił(a) film na 4
buterfly

Pewnie hipster Harry Osborn ją dednie. Sadac po fotach z planu Harry bedzie mial schizy wiec pewnie on.

PS, dobrze ze zginie, chociaz bedzie powaznie.

użytkownik usunięty
Magic1997

Wolałbym iż by to zrobił Norman , ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić Chrisa Cooper w kostiumie Zielonego Goblina.

ocenił(a) film na 4

Nie sądzę by w tej część Norman był już Goblin. Myślę że najpierw będzie nim Harry.

użytkownik usunięty
Magic1997

Może tak jak w wersji Ultimate , Harry będzie Hobgoblinem.

Też wątpię aby zginęła już w tej części .

użytkownik usunięty
buterfly

Już prędzej w trzeciej, może teraz nakręca jakieś materiały związane z jej śmiercią i użyją dopiero w trzeciej części? Ale mogę też się naturalnie mylić.