PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114195
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Lubię kinowe ekranizacje komiksów o superbohaterach, jednak nie na każdą z nich wybieram się do kina. Domyślam się że większość nieprzychylnych opinii jest spowodowanych sporą ilością fabuły. Przecież bohaterzy mają się tylko cały film "naparzać" z jak największą ilością efektów i krwi. Na szczęście ja tego zdania nie jestem. The Amazing Spider-Man 2 jak dla mnie świetna kontynuacja historii o człowieku pająku, ukazująca jego walkę z przestępczością, rozterki miłosne z Gwen oraz prowadzenie śledztwa w sprawie swoich rodziców. Web wziął sobie sporo na głowę i opinie o tym że wiele wątków zostało niedokończonych, nierozwiniętych spowodowane jest tym że nikt nie wysiedzi w kinie w okularach 3d 4-5 godzin. Moim zdaniem reżyser i tak starał się nam przekazać jak największą ilość informacji na każdy z tematów. Zarzucane jest przez wielu zrobienie z drugiej części komedii romantycznej. Jest to część w której <<spoiler> romantyczna historia Petera oraz Gwen się kończy >> więc ukazanie tragizmu ich miłości było jak najbardziej wskazane wobec finału który miał miejsce. Osobiście uwielbiam gdy poza efektami podczas walk jest jakakolwiek fabuła ponieważ produkcje marvelowe są tego zupełnie pozbawione i nie pozostawiają po sobie najmniejszych refleksji.

Mimo mieszanych uczuć po zapowiedziach i komentarzach filmwebowiczów wyszedłem z kina bardzo zadowolony. Zapodana została mi spora dawka efektów specjalnych, humoru oraz fabuły a podczas finałowej sceny zakręciła mi się łezka w oku za co daję 10 i dodaję jako ulubiony.

P.S Trailer nowej Gozillii w okularach 3d oraz samemu w sali. Bezcenne :D

ocenił(a) film na 1
logier92

Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale 10??? Ktoś chyba zapłacił sporą kasę na wywindowanie oceny filmu. To przecież badziewie, którego oglądać się nie da. Ten film okazał się emocjonalnie na poziomie góra 12 letnich dzieci. Takie dziecinne wyobrażenie o romantycznej miłości. W dodatku wszystko przegadane. Spiderman zachowuje się jak niezdecydowana panienka, a nie jak facet, a tym bardziej superbohater. Na film można wybrać się z dzieckiem, dorosłym gorąco odradzam. Producent w tą grupę wiekową celował. Przez cały film pojawiają się 3 krople krwi (dosłownie) i to przez krótki moment. Przemoc jest, ale stosunkowo "mało brutalna" i w małej ilości. Przeważa gadanie, gadanie gadanie,trochę popisów akrobatycznych. W całym filmie sceny, w których fizycznie się okładają, trwają łącznie góra minutę. Zwykle to są to półsekundowe wstawki, w których w sumie nie wiadomo co się stało. Walki to 90% akrobacji, 8% zapasów, 2% nie wiadomo czego- coś błysnęło, coś stuknęło, przeciwnicy polecieli na ściany.

ocenił(a) film na 1
lbbbb

A i jeszcze co świadczy, że dzieci są grupą docelową. Związek spidermana i gwen jest platoniczny. Film dla małych dzieci. Może mojemu 4-letniemu dziecku pokaże- fabuła tak prosta, że może go zainteresuje. Zresztą ostatnio męczy mnie o gadżety ze spidermanem, więc chyba jest jego fanem.