PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114192
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

większość jest przyzwyczajona do Rhino z Fox-kids, gdzie był on mutantem. człowiek-nosorożec,
mysle jednak, że reżyser trochę bał się kiczowatej postaci... dlatego też zdecydował się na robota.

http://www.geek-retreat.com/wp-content/uploads/2013/12/rhino.png

średnio to wygląda, ale mam nadzieje ze bedzie ciekawszym rywalem niż sandman.

portero44

jak by był mutantem to było trochę głupie w kinie poza tym nie oszukujmy się spider-man znowu wróci na ekrany kin jak ta seria się skończy wiec
Rhino mutant prędzej czy później go zobaczy

ocenił(a) film na 2
wort801

Pożyjemy,zobaczymy ;)

Mr_Apokalips

no wiesz spider-man zarabia dla nich dużo kasy wiec z niego nie zrezygnują :)

ocenił(a) film na 10
portero44

Ostatnio myślałam trochę nad Rhino i doszłam do wniosku, że to nawet dobrze, że nie zrobili z niego mutanta. Pewnie wyglądałby jak szary Hulk, tyle że z rogiem. Teraz wygląda jak Transformer albo jeden z Zrodów Power Rangers, ale lepsze to niż mutant.

ocenił(a) film na 7
portero44

Po zwiastunie widać, iż w tym filmie trochę przesadzili z ilością wrogów: Electro, RHino, Green Goblin, Octopus, Vulture + jeszcze ten tajemniczy dziadek, który też ma pewno jakieś supermoce. I podobno mają dodać jeszcze Black Cat.

ocenił(a) film na 10
Ryloth

Nie musi mieć wcale supermocy

ocenił(a) film na 7
marcinek9920

Jak dostał się do celi, do której nie da się dostać inaczej niż przez drzwi i również w dziwny sposób z niej wyszedł, to coś nie tak.

ocenił(a) film na 10
Ryloth

To chyba jednak trochę za mało bo mógł w niej być już kiedy przyprowadzili doktora

ocenił(a) film na 7
marcinek9920

Wiem i gdyby potem nie zniknął w niewiadomy sposób, to bym nie poruszał tematu.

ocenił(a) film na 10
Ryloth

Ale wiesz jak to jest w filmach często tak po prostu jest pokazane że niby zniknął

portero44

A ja chętnie zobaczyłbym jak reżyser zrobiłby filmowego Rhino :p bo ten robot to jest troszkę przesadzony i widząc zwiastun to mało przypomina mi nosorożca :D Poza tym jedyne co mi się nie podoba i jednocześnie irytuje to czarnoskóry Max Dilon/Electro oraz zmienione "oczy" spider-man'a .... JA CHCE CZARNE, wyglądało to znacznie lepiej niż teraz, do tego są jakieś takie WIELKIE -.- aż napiszę do tego całego reżysera czy tam scenarzysty ! :p

ocenił(a) film na 9
Wifirifi

gość z celi Jaszczura to albo The Gentelmen, albo Mysterio :)

octopus i volture nie doczekają się swojego filmu, wg. mnie w 3 części, Gentelmen/Mysterio zbierze wszystkich zbierów, a octopus i volture będą mieli doslownie 5 minut na ekranie.

skład sinster six jest dla mnie oczywisty:
1 Rhino
2 Dr. Octopus
3 Volture
4 Mysterio
5 Shocker
6 Jaszczur/Elektro

Green Goblin jakos mi do towarzystwa nie pasuje ;)

p.s. trochę żałuję ze Elektro ma być głównym rywalem Spidera w drugiej części. nie jest to jakoś super ciekawa postać.
o wiele bardziej chciałbym zobaczyć parę robusiów Rhino + Shocker i na koncu Green Goblin, ktory zabija Gwen. Spider walczylby z nim w 3 częsci.

portero44

mi w towarzystwie nie pasuje Jaszczur :)

portero44

gdzies czytalem, ze electro ma powrocic wiec on raczej tez bedzie nalezec do Sinister Six i masz racje ten gostek w kapeluszu to na 99% The Gentelman, on w originale zebral cala ekipe zloczyncow

ocenił(a) film na 9
Wifirifi

Mam identyczne wrażenie, przy początkowych materiałach myślałem, że ten strój to taki żart, no ale jednak. Poprzedni był idealny. Tak poza tym, ten Rhino jest ruski :D

ocenił(a) film na 8
portero44

Nosorożec robotem (w mechanicznym pancerzu znaczy się) to już przesada