Efekty nie są takie słabe. Nie da się nakręcić takich scen, bez używania większej ilości efektów komputerowych.
Ale spójrz na MOS. Tam cały film to efekt specjalny i wszystko wygląda rewelacyjnie. Tutaj budżet podobny, a wygląda jak z gry komputerowej. Wystarczy przeczytać komentarze pod zwiastunem, 80% osób narzeka na efekty specjalne.
W pierwszej części, efekty specjalne tez były słabe. Większość akcji działo się w nocy przez co było to mało zauważalne. Gdy Spider-man wskakiwał na jakiś wieżowiec, wyglądał jak jakiś manekin wyjęty z gry. Akurat scena gdy Spider-man unika błyskawic Elektro nie jest tak bardzo sztuczna. W MOS postacie jak sie nie latay to po prostu lataly, a tu trzeba pokazac ta zwinność Spider-mana co nie jest takie łatwe...
Może i tak, ale MOS wizualnie zachwycał, a TASM2 zniesmacza. Oby to dopracowali jeszcze, bo zwiastun narobił nadziei.
A jaki to ma związek? Nikt nie narzeka na efekty w filmie, na sam film, czy cokolwiek takiego, tylko na efekty w zwiastunie.
no trudno ja jestem fanem ale żadnej części nie dałem oceny 10 poza tym w swoich ocenach ja jestem obiektywny ja nie oceniam na ile ty jesteś obiektywny wiec mnie też nie oceniaj
Ciężko, żebyś ty oceniał swoją obiektwność, bo ty oceniasz siebie subiektywnie. :)
Nie ma o czym gadać, uważasz, że efekty nie są słabe, ok, dla mnie wygląda jak gra PC, a nie film z 2014 roku.
ok niech ci będzie ja mam inne zdanie mi się podoba a powiem jeszcze więcej z czego co witać na zwiastunie zapowiada się najlepszy spider-man w historii kina na takiego właśnie czekałem od lat 90 czyli od kiedy lubie tą postać
Do tej pory filmy o nim nie były jakieś rewelacyjnie, więc wiele nie trzeba i ten pewnie będzie najlepszy, bo zapowiada się po prostu dobrze. Niemniej efekty jak w trylogii Raimi'ego.
Mają swój urok, nawet nieźle wpasowują się w klimat nastoletniego Spidermana, który jest bardziej plastikowo-chłopięcy od poprzedników