PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114195
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Co jest nie tak? Film ma wielki budżet, a efekty rodem z gry PC.

ocenił(a) film na 10
Szejku

Do premiery jeszcze trochę, miejmy nadzieje, że to poprawią.

Szejku

Efekty nie są takie słabe. Nie da się nakręcić takich scen, bez używania większej ilości efektów komputerowych.

RobinOne

Ale spójrz na MOS. Tam cały film to efekt specjalny i wszystko wygląda rewelacyjnie. Tutaj budżet podobny, a wygląda jak z gry komputerowej. Wystarczy przeczytać komentarze pod zwiastunem, 80% osób narzeka na efekty specjalne.

Szejku

W pierwszej części, efekty specjalne tez były słabe. Większość akcji działo się w nocy przez co było to mało zauważalne. Gdy Spider-man wskakiwał na jakiś wieżowiec, wyglądał jak jakiś manekin wyjęty z gry. Akurat scena gdy Spider-man unika błyskawic Elektro nie jest tak bardzo sztuczna. W MOS postacie jak sie nie latay to po prostu lataly, a tu trzeba pokazac ta zwinność Spider-mana co nie jest takie łatwe...

RobinOne

lały*

RobinOne

Może i tak, ale MOS wizualnie zachwycał, a TASM2 zniesmacza. Oby to dopracowali jeszcze, bo zwiastun narobił nadziei.

Szejku

film jeszcze nie wyszedł a wy już narzekacie

matt107

A jaki to ma związek? Nikt nie narzeka na efekty w filmie, na sam film, czy cokolwiek takiego, tylko na efekty w zwiastunie.

Szejku

mi się efekty specjalne podobały

wort801

Cieszę się, choć patrząc na twój avatar jakoś nie wyobrażam sobie innej możliwości. :)

Szejku

może i tak ale w swojej wypowiedzi jestem obiektywny wszystko mi jedno co ty myślisz

wort801

Inni twierdzący, że efekty są słabiutkie są bardziej obiektywni moim zdaniem.

Szejku

no trudno ja jestem fanem ale żadnej części nie dałem oceny 10 poza tym w swoich ocenach ja jestem obiektywny ja nie oceniam na ile ty jesteś obiektywny wiec mnie też nie oceniaj

wort801

Ciężko, żebyś ty oceniał swoją obiektwność, bo ty oceniasz siebie subiektywnie. :)

Nie ma o czym gadać, uważasz, że efekty nie są słabe, ok, dla mnie wygląda jak gra PC, a nie film z 2014 roku.

Szejku

ok niech ci będzie ja mam inne zdanie mi się podoba a powiem jeszcze więcej z czego co witać na zwiastunie zapowiada się najlepszy spider-man w historii kina na takiego właśnie czekałem od lat 90 czyli od kiedy lubie tą postać

wort801

Do tej pory filmy o nim nie były jakieś rewelacyjnie, więc wiele nie trzeba i ten pewnie będzie najlepszy, bo zapowiada się po prostu dobrze. Niemniej efekty jak w trylogii Raimi'ego.

Szejku

Po prostu kostium wygląda jak z gry komputerowej i daje taki efekt.

ocenił(a) film na 6
Szejku

Mają swój urok, nawet nieźle wpasowują się w klimat nastoletniego Spidermana, który jest bardziej plastikowo-chłopięcy od poprzedników

ocenił(a) film na 8
Szejku

Wiele gier wyglada lepiej niz efekty z filmow, wiec cienkie porównanie

Himiteshu

Np? Jaka gra wygląda lepiej niż efekty w jakimś blockbusterze?

ocenił(a) film na 8
Szejku

Crysis, Soul Calibur, Watch Dogs?

Himiteshu

Nie. Proponuję zejść na ziemię.