Witam ponownie. Jezeli ktos jest niecierpliwy i nie wytrzyma do momentu wypuszczenia filmu na polski rynek
a chcialby wszystko wiedziec o AS2 to prosze pytania kierowac tutaj.
@portero44
"pytanie dnia:
CZY HARRY WIE ZE PETER JEST SPIDER-MANEM ?" - z poczatku nie wie a pozniej wie.
Mam pytanie. W zwiastunie zdawało mi się że spider-man będzie miał 2 wrogów. Pierwszy to chyba Electro a drugi?
W zasadzie rhino ma jakies 4 minuty na ekranie wiec powiedzialbym ze ma 2 wrogow.
Rhino tak, ale aktor który się w niego wciela pojawia się już na samym początku w sekwencji pościgu za ciężarówką.
Uważam że jeśli zrobili by że Harry wypuszcza Rhino aby zdobyć krew Parkera a potem gdy ten zawodzi, wypuszcza Electro i scena z Gwen na finał, to zrobiło by to dla filmu dużo lepiej.
troche ta scena trwa. mi nie bylo smutno tylko mi sie buzia otworzyla po tym co zobaczylem i sie domyslilem ze mogla umrzec. kolejne 2 ujecia mozna zaliczyc do smutnych ale ja bylem wciaz w szoku po otworzeniu ust :P peter chyba z rok na cmentarzu stoi przed jej grobem.
nie wiem jak sie dowiaduje rodzina. a peter pokazany jest nad grobem w lato potem jesien potem zime czy jakos tak. raz deszcz raz slonce. bluza, kurtka.
A powiedź jak Gwen umiera to jak to wygląda? W sensie Peter Ją znajduję i jest już martwa czy padają jeszcze jakieś słowa w stylu - "Nie opuszczaj mnie"?
wyglada ladnie tylko krew jej z nosa zaczyna wyciekac. Peter chyba mowil zeby sie obudzila ale niestety nie pamietam slow dokladnie, a moze mi sie pomylilo z innym filmem. w kazdym razie caly czas ja widzial (nie musial szukac), zjezdza do niej i kucajac podnosi jej glowe i pol ciala. ale trzyma juz zwloki. chyba cos do niej mowi w rozpaczy ale ona nie reaguje i nagle krew z nosa powoli zaczyna leciec.
moj angielski nei jest perfekt ale z tego co chyba dobrze zrozumialem to ojciec pracowal w oscorp i jakos sie dowiedzial ze wyniki jego badan i cala praca maja posluzyc do tworzenia broni chyba dla wojska a nie pomagac ludnosci wiec postanowil sie wycofac. i chyba cos ukradl albo mi sie pieprzy. w kazdym razie jak mu ograbią biuro w domu to momentalnie zostawia syna i ucieka do odrzutowca. odrzutowiec chyba jest w trailerze
nie moge sobie przypomniec zadnej sceny zeby bylo nawiazanie do przeszlosci z wujem :( bardzo wnikliwe te pytania :P
dokladnie taki byl. taki jak wtedy co jest przyczepiony do tej blachy w zwiastunie. gniew
spider man uratowal maxa na ulicy. max ma bzika na punkcie spidermana. sam sobie wmawia i sie umacnia w wymyslonych przez siebie tekstach ze np. spiderman jest jest jego kolega. po przemianie w elektro, gdy sa obok siebie na ulicy i max nie wie co ma zrobic poniewaz posiada moc i strzela pradem, spider man prosi elektro by sie uspokoil i ze bedie wszystko dobrze. niestety jakis policjant strzeli w strone maxa. max sie zdenerwuje ze spiderman wiedzial o tym i ze go oszukal i ze nie jest jego przyjacielem i ze go nie potrzebuje. pozatym elektro bardzo podoba sie bycie popularnym. w normalnym zyciu byl ze tak powiem nikim i nim pomiatano (a byl madrzejszy od wszystkich w oscorp i m.in. zaprojektowal jakas ekologiczna, wydajna siec elektryczna dla miasta). elektro byl w kamerach mediow a jak sie pojawil spiderman to wszyscy dopingowali spidermana i elektro zniknal z ekranow. to rowniez elektro poddenerwowalo i w sumie postanowil zabic spidermana.
po przegranej walce elektro trafia do osrodka badawczego na testy.
harry dowiedzial sie od ojca ze ma chorobe skory ktora niedlugo zacznie sie ujawniac. po smierci ojca harry jest szefem oscorp. harry chce krwi spidermana bo uwaza ze mu sie zregeneruje skora i chorobe w ten sposob wyleczy. okazuje sie ze jeden z podwladnych zdradza harrego by przejac po nim oscorp (kasa kasa kasa). harry dowiaduje sie rowniez ze zostal zdradzony bo istnieje osrodek badawczy w oscorp gdzie sa jady pajakow a nikt mu tego nie mowil ani ojcu. ponoc bylo wszystko zniszczone a bylo ukryte. no ale zdradzony i wyrzucony (sam wyszedl) z oscorp dostaje sie do placowki gdzie znajduje elektro i tam prosi elektro o pomoc w odzyskaniu firmy i namawia elektro by dopadl spidermana (niech poleje sie krew - krew potrzebna harremu). elektro chce ukarac spidermana. wiec najpier elektro pomoze harremu a potem moze dorwac spidermana. elektro sie zgadza i harry pomaga mu sie uwolnic.
opis spoko tylko to nie policjant strzelil do maxa tylko pracownik oscorpu poniewaz mieli go uciszyc ( zabic ) aby nie robil rozglosu na temat wypadku w oscorpie.
to nie był policjant tylko pracownik oscorpu , od kiedy policja strzela snajperskim karabinem ? :)
O jaszczurze wspomina jedynie harry osbourn kiedy zaczyna panowac nad firma to mowi do rady pracownikow o ich nie kompetencjach w wyniku ktorych po ulicach biegal wkurzony jaszczur :)
O ile dobrze pamiętam to i w rozmowie Harrego z Peterem przy pierwszym spotkaniu przewinął się przez chwilę temat "nocy jaszczurów"
"dowiedzial ze wyniki jego badan i cala praca maja posluzyc do tworzenia broni chyba dla wojska a nie pomagac ludnosci wiec postanowil sie wycofac"
I sabotował badania nad pająkami, eksperymentując na nich swoim DNA, przez co po jego śmierci odtworzenie badań przez Oscorp stało się niemożliwe. Dlatego Peter Parker jest tak ważny dla firmy, bo dzięki niemu mogą powrócić do eksperymentów.
Jak ogladałem ten film to bylem pewny ze zaraz otworzy oczy i bedzie znowu marvelowski happy end. A tu ją naprawde usmiercili. Mimo wszystko uwazam ze byl to znakomity pomysl poniewaz gdyby tego nie zrobili pewnie bym tu nie siedzial i nie czytal tych komentarzy. W zasadzie jest to jedyny czynnik ktory spowodowal ze ocenilem ten film na 7 a nie na 6. Nie spodziewałem sie po marvelu takiego ostrego zwrotu akcji. Troche nie w ich stylu by usmierac dziewczyne głownego bohatera.
nie wiem kto sie teleportuje w 1ce i nie ma go w 2jce. a pan w kapeluszu z 2jki tez jest mi nieznany. ale ktos sie wypowiedzial na forum ze to gentelman moglby byc.
Ten facet gadający z Jaazczurem w ostatniej scenie filmu. W tajemniczy sposób się przeteleportował z celi.
TO mocno pocisnęli, bo o ile na początku mógł czekać w celi, to potem nie ma bata, inaczej niż przez teleport nie mógł wyjść. A jak nie umie, to bardzo poważny błąd scenarzystów.
To jest Gustav Fiers (a.k.a. The GENTLEMAN) było podane jego nazwisko w filmie a potem na napisach końcowych było i nazwisko i pseudonim.